Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Akkor szüjjé sok technikust, és tele lesz velük a világ – Európától Amerikáig

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Azt mondják az időjósok, hogy mire felébredünk, kitör a tavasz. Várjuk.

Teszetoszák, bizonytalanok, mert hasra csapásra mindig kitalálnak valamit, ami szarul sül el, aztán kapkodnak, mint nagyságos asszony a lezuhanó kristályváza után. Így van ez az oktatásügyben is. Ott pláne így. A jó Isten kevés ahhoz, hogy kiigazodjunk rajta, rajtuk. Dilettánsoktól annyi várható el, hogy szétbarmolják gyerekeink jövőjét. Meglátjátok, ebből még rohadt nagy bajotok lesz! Ígérem.

Most éppen az ötéves technikusi képzést az ösztöndíjak és a tanulás melletti munkáért járó fizetésen kívül azzal is vonzóbbá akarja tenni a kormány, hogy az ide járó diákok felvételi nélkül juthatnának be a szakirányuknak megfelelő egyetemi szakra. Meg a jó Putyin melletti matrjoskátokat! Elcsesztétek a szakképzést, megmondom hogyan. Egyszerűen szólva: B*meg, ebbe a k*rva suliba nem érdemes járni, nem tanulunk semmit, ehhez még fölkelni sem kellene reggel. Ilyen és hasonló véleményeket hallok a buszon már délelőtt 11 órakor. Iskolaidőben. Márpedig, ha a fiatalok ilyeneket mondanak, rohadt vonzó lehet szakmát tanulni.

Mire fel különböztetné meg a továbbtanulni vágyókat ez a buta banda? Ja, kéne a szakmunkás, a jó szakember. Van belőlük sok – elhúztak innen az elmúlt években nyugat felé, nem csak a fiatalok, hanem oktatóstul dolgoznak ugyanazon a munkahelyen, ahol megfizetik őket és nem kőkorszaki technika, semmire jó ismeretanyag segíti munkájukat.

Gimnázium ellenesek ezek a kisagytrösztök, pedig a tudomány mai állása szerint, onnan nem jogász, közgazdász, orvos technikusok mennének egyetemre, főiskolára. Azt hinné az ember, hogy az űrkorszakban megvan az a szabadsága, hogy azt tanuljon, amit akar. Nálunk a kipattanó, erejét veszített oktatási tótumfaktumtól sorra születnek a meggondolatlan, szakmaiatlan döntések. Politikai géniuszok megint adnak a szarnak egy nagy pofont. A szakgimnáziumokat technikummá neveznék át, a technikusi képzés ötéves lesz. Ha jól emlékszem, nem volt az régen, amikor az érettségit adó szakközépiskolákat szakgimnáziummá nevezték át, most ez lenne a technikum. Nem kéne variálni: sem Orbán, sem Palkovics, sem Rogán, sem Lázár nem szoktak három évente nevet változtatni. Minek is, amikor ugyanolyanok maradnak, mint mindig. Nem a név teszi bele a tartalmat, a színvonalat, a korszerűséget, az európaiságot a sulikba, sem ezekbe a középkorba ragadt uracskákba.

Megint jön az ígéret cunami – aztán minden marad a régiben. Így szokta az Orbán-gárda. Komolyan mondom, ez pont olyan, mint a családvédelmi valamijük. Kevés a gyerek: szüjjé sokat, akkor tiéd a világ. Kevés a tanult technikus: akkor szüjjé sok technikust, és tele lesz a világ – velük, Európától Amerikáig. Pont így gondolom a pedagógus technikusi eszemmel.

Mr. Jessz és Mrs. Jessz. Németh Szilárdé és Csisztu Zsuzsáé a díj, hiszen együtt kolbászoltak. Tavaly Nagyszalontán a kolbászfesztiválon. Magánügy. Lenne. Csakhogy mára kiderült, hogy a csepeliek állták a cechet. Németh győztes kolbász csapatát Borbély Lénárd polgármester mellett Morovik Attila alpolgármester, valamint a polgármesteri hivatal jelenlegi és volt munkatársai alkották. Kivonultak az urak. Csepel testvérvárosa eseményét a csepeli önkormányzat pályázta meg, és kaptak is 1,6 millió forintot. Hogy mi az úristennek kellett ennyi pénz, nem tudjuk, de Csisztu Zsuzsa 449 439 forintért 12 és 17 óra között műsort vezetett. Jelentkezzen az a melós, aki óránként csaknem 90 ezer forintért meg sem gebed. Ez csúcs! Gusztusos birkafej-, disznóvér-, kolbászzabáló kétlábú fideszes gépre és egy ma már bejáratos, igen mértéktartó celebre (vagy mire) szórják a közpénzt. Az is megérdemelne néhány csúcsigét, aki állandóan a zsebünkben kotorászik.

Lássuk ma milyen kommentek születtek!

Hogy lehet? Egyszerű a válasz: Azokhoz, akikhez eljut Mo-on a fidesz uszítása és el is hiszik, azok nem tájokozodnak ilyen kis hírekről, mint hogy orbán aláírt egy szerződést, annak teljesen az ellenkezőjéről, mint amivel kampányol. Ezt használja ki a ducse. (Transzporter)

Valóban érdemes elolvasni ezt a Schmidt Mária-beszédet. Ostobaságok tömege, ugyanakkor van bőr a képén Bereményi Géza és Kertész Imre gondolatait is belekeverni hablatyolásába! Jut a szövegben egy kis nyalintás Orbán seggének is. Nagyon vicces, hogy a kommunizmus deffiniciójába szépen beleszövi azt, ami éppen zajlik országunkban. A nemzetiszocializmust pedig a kommunizmus KIStestvérének nevezi. De az utolsó mondat a legjobb, mely szerint majd ők kigyógyitják Európát a kommunizmus betegségéből. Hát igen, szónoki mestermű! (Zoltán)

Középkorú hölgy elcsúszik a fürdőszobában, beveri a fejét. Férj mentőt hív, beviszik a kórházba. Megvizsgálják, nem találnak semmit. A kórházban összeszed valami fertőzést, egy rakás antibiotikummal hazaküldik, szedje. Egy hét múlva rosszul lesz, mentő, kórház. Megállapítják, hogy telik fel vízzel, vajon mitől? Nahát itt van ez a fránya koponyaalapi törés, az lehet a baj! A vízzel nem csinálnak semmit, két nap múlva kóma, halál. Magyarország jobban teljesít, az egészségügy világszínvonalú. Anyukád Kásler, az! (Fedor)

Sajnos minden igaz amit írt. Az „értelmiség” egy gerinctelen csúszó mászó. Már a kerekded asztalkánál elárulta azt a népet amely iskoláztatta és jól tartotta. Első lépésként csak 1.5 milliót munka vállalót lökött a semmibe, ebből kb. 500 ezer ember tudott a becsődülő külföldi cégeknél újra elhelyezkedni.. Ezt az aljasságot a mai napig nem rendezték és még sok más általuk elkövetett gazemberséget sem. Most amikor a trónra segített banda őket is támadja rájöttek, hogy ebben az országban a polgárok NEM szolidárisak. Azok akiket elárultak, tönkre tettek,leproliztak, kifosztottak, megaláztak, földön futóvá tettek azoktól nem kérhetnek semmit főleg nem szolidaritást. (Ervin)

A mi női közösségünk egyik legnagyvonalúbb adományozója szokta mondani, hogy a tehetség kötelesség. Az ő családja a pénz mellett a tudásával, tapasztalatával is segíti a rászorulókat, hátrányos helyzetű iskolásokat mentorál, minden fórumon szót emel a segítés fontossága mellett. Adjunk, amíg adhatunk, mert szerencsések vagyunk, hogy ezen az oldalon állhatunk. A hirtelen fölkapaszkodott újgazdag senkiknek ez meg sem fordul a fejében 🙁 Jó, hogy ez a kormányzati Tajgetosz-politika ilyen közösségeket kovácsol, hogy a gyűlölködés közepette mégis egyre több az összefogás. (Madárlátta)

Ma így írtunk mi.

Nem tehetnek róla, amiért valahogy mindig úgy alakul, hogy nem tudnak félreállni a milliárdok útjából

A halál rendszere

Tegyük fel, hogy a valóság az egy kocka

Papok és lelkészek nélkül Magyarországon az élet is megállna

Kéretlen figyelem

HISPÁNIA, HISPÁNIA

A szív alakú medál

A nap kommentje:

Kezdenek kissé belehülyülni az áhítatba. Amúgy nem is bánnám, csak ne lopnának annyit. (Spermahajder)

Ma lenne 91 éves Fats Domino amerikai énekes, zongorista és dalszerző.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.