Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A fél ország börtön lett, abba ártatlanul is bele lehet dögleni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét kívánok! Mindenkinek. Fiatalok, szombat este kezdődik a buli, tánc, zene, röhögés, felszabadult együttlét. No pia, no drog! Anyu és apu hadd aludjon nyugodtan!

Nézzük a kommenteket!

Egy a lényeg ebben az országban; miközben az állampolgárok többségének megvannak a maguk súlyos gondjai, azok, akiknek azt kellene könnyíteni (pontosan a képviselőknek, kormányfőnek és k.tagoknak) arra használják az állampolgárok többségét, hogy a befizetéseik, vagyis a munkájuk egyrészének eredményéből saját életüket (mármint képviselők, kormánytagok és csókosaik) életét könnyítsék. Természetesen nem szabad akaratból, hanem akaratukon kívül, kikényszerítve. Örülök Dobrev Klárának. Nagyon okos nő. (anima)

Ez egy síremlék. A nyomorba születettekért ki állít szobrot? Ki imádkozik értük? A nem kívánt gyerekért a nő felelős, mert hagyta magát ,,felcsinálni. ” Itt képbe sem jön, ehhez többnyire egy férfi is kell. Az is lehet, hogy ez a férfi nem egy részeges melós, hanem egy sértődős politikus. És az miért van, hogy az ájtataskodók döntő többségének nem okoz gondot 4-5 gyerek születése sem? Ahol már a születés pillanatában tudható, hogy a gyerek diplomás lesz, rosszabbik esetben gázszerelő, 10 évesen olyan ingatlanja lesz, amit átlag családok egy élet alatt nem termelnek ki. Könnyű azoknak erkölcsi mércét állítani, akik tudják, hogy saját gyermekeik a születés pillanatában is nagyságrendekkel jobb helyzetben vannak bárkinél. Mintha a kipufogócső lobbizna a tiszta levegőért. (Old Sátorhand)

Akárhogy is sírnak, Brüsszel nem fogja csak úgy puszira elhinni, hogy a nyamvadt kerítés meg a körítés ennyibe került. (Proudmoore)
Luca várunk vissza, gyógyulj és ahhoz sok gyógyító ölelést küldök! (Zsuzsanna)
Egyáltalán nem szívderítő, amiről szólok. Dutyiról írnék, dutyiról, ahol bűnözők vannak. Szerencsére, semmi dolgom a börtönökkel, soha nem láttam belülről egyet sem. Őszintén. Nem is vágyom rá. Sehogy. Azért azon mégis elgondolkodtam, amit ma reggel a rádióban hallottam. Átadták az újonnan felépült Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetet. Az ország legmodernebbjét. Öt további börtönt alakítanak ki a kiskunhalasi mintájára. Az új létesítményben a férfi és női elítéltek elhelyezése az európai normáknak is minden tekintetben megfelel. Sőt, egy kiválóan felszerelt városi kórházban az ellátásra szoruló fogvatartottakat egy új szárnyban helyezik majd el.
Európai normáknak megfelelően. Rendben. Bűnözők, akik majd letöltik büntetésüket, aztán boldoguljanak, ahogyan tudnak, európai normáknak megfelelően a kinti valóságban. Ahol tiszta lelkű és kezű embereknek nem jut új kégli, nem jut modern kórház – nem jut az életből semmi emberi. Rácson innen és túl: ki van bezárva? Ott belül szabadság nélküli emberek – megérdemelten. Itt kívül szabadság nélküli emberek sokasága vegetál, magukra maradtak, olyan keservesen élők, akiknek Orbán börtöne jutott.Egész egyszerűen nagy ívben tojok én arra, hogy az elítélteknek mit építenek, boldoguljanak érdemük szerint. Mit mondjon a nagyszülő, szülő, gyerek, bárki, akinek még betevő sem jut az asztalára. Nem is tömi meg a kormány azt. A fél ország börtön lett mára azoknak az embereknek, akik ártatlanul a szabadság rácsát cipelik. Abba bele lehet dögleni – jogerősen és életfogytiglan. Nem európai normák szerint. Basszus.

Ma nem adok Mr. Jessz díjat senkinek, de van egy másik elismerésem is, a Mr. Lóci díj. Tudják, Lóci óriás lesz. Tisztességességért, emberségért jár. Elmesélek egy történetet. Nem véletlen, hogy éppen ma.

Rekkenő hőség tompította az agyat és a testet. Apró fiúcska kapaszkodott két kezével a buszon. Kellemes illata bejárta a járművet. Csillogó szemmel fordult felém.

– Tessék elképzelni, először utazom egyedül, anyukám megengedte. Nagyfiú vagyok már.

Levette válláról a zsákját, megmutatta mi van benne: egy kis üvegben víz, alma, vajas zsemle, no és a kedvenc játéka, egy tenyérnyi tűzoltóautó.

– Otthon van még röpcsim és egy Senna autóm. Tetszik tudni, az milyen? Olyan szuper kocsi, amivel a Senna versenyzett, csak sajnos, meghalt. Ezt a bátyám mondta.

Egy kimázolt arcú nő araszolt a srác mellől. Mély megvetéssel, száján elkent rúzzsal, szemében gyűlölettel pásztázta végig a sötét bőrű kis utast. Valamilyen színű zsebkendőjével törölgette az orrát és a csorgó festéket az arcáról. Jól láttatta koszos körmét. Az utasok utat engedtek a kimázoltnak, menjen jól megérdemelt maszat magányába. Az először utazó, új ismerősömet egy tini fogta kézen, és segítette le a buszról. Hanyagul odabökte neki:

– Aztán vigyázz ám magadra, kis haver!

Biztosan jól láttam: többen összenéztünk, nyugodt, kedves mosollyal az arcunkon.

Ma van az évfordulója annak, hogy 2009. február 23-án hajnalban Tatárszentgyörgy cigánytelepén fegyveresek lelőttek egy 28 éves roma férfit és ötéves kisfiát – Csorba Róbertet, Robikát. Megölték őket, mert cigányok voltak. Alattomos mészárosok.

A Mr. Lóci díjat magunknak adom, mindenkinek, aki elítéli a rasszizmust, aki felemeli hangját a mindent elöntő gyűlölet, gyűlöletkeltés, és a hazánkba is belopakodó nácizmus ellen.

Miről írtunk ma?
A válsághelyzetet itt nem a tömeges bevándorlás okozza, hanem az agyhalál

Még mindig nem szánkózik senkinek a hátán egy köcsögnyi kihűlt borsóleves?

Hagyjuk már a büdös pelenkába az ájtatos cirkuszokat

Kűggyetekpénzt! Amúgy meg Soros

Az van, Magyarország, hogy 2019 zajlik, mint jég a Dunán, és te már megint elbasztad

Mi hívunk élni

Éppen matyómintás baltával verjük szét az Európai Uniót, de azért küldjék a pénzt. Ne sokat. Még többet

Kicsit lehangolóra sikerült a mai nap, de ezt is kiheverjük. Cserébe ajánlok egy különlegességet. Táncos elítéltek. Kemény bűnözők, köztük gyilkosok, Fülöp-szigeteki börtönlakók kaptak felkérést arra, hogy részt vegyenek Michael Jackson They don’t care about us című számának feldolgozott előadásában. Táncterápia 1500 fegyenccel. Nézzék, hallgassák!

Előtte még a nap leglegebb kommentje:

Szeretett vezérünk helyében többet olvasnék Szabó Magdát, aki feketén-fehéren leírja, az ő gyermekük a politikai helyzet miatt nem született meg. Amiatt a politikai helyzet miatt, amire a mai egyre inkább hasonlít. (Erzsébet)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.