Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tisztelt Infláció, ha megkérhetem, legyen szíves bekopogni átlag nyugdíjasékhoz, és bemutatkozni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. A Vezérnek ezúttal külön is. Legyen nyugodt éjszakája, tudják, ha alszik, nem árt senkinek. Azt nem kívánom, hogy álmodjon, mert az álmok könnyen megvalósulnak, ha ő is úgy akarja. Reggel felébredne: hej, kellene egy-két függő hidat építeni. Feltétlenül, leginkább az Alföldre, ott nagyon hiányzik, de Bodrogkeresztúrra mindenképpen, a 40 millióból épült 40 centis kilátó mellé. A magyar embereknek joguk van ahhoz, hogy édes jó pártvezérünk minden hallucinációját megfizessék. Ez az orbáni függő játszma.

Nézzük, mi a véleményük ma?

Én már lassan azt sem tudom sem tudom, van-e még valami, ami egyáltalán bármilyen törvényes alapon működik. „Az állam én vagyok.” (elvileg a Napkirály mondta, nem tudjuk biztosan. De aki ma mondja, az is királynak készül, vagy már annak is hiszi magát. Csak jó volt valamire az a guillotine hajdanán…) (Anna)

Hidd el mi is érezzuk, hogy le vagyunk szarva, annak ellenére, hogy tarlos a polgármester. Tudom, nekunk konnyebb dolgunk van mint a kis falukban lakoknak, minket nem ismernek személyesen, nem tudják figyelni, hogy ki hova szavaz. Budapest ezért nem borult narancsba. Remélem ősszel még ennyire sem fog. (Transzporter)

Szerintem is vannak Tölgyessy-nek jó meglátásai, mind amellett, hogy finomkodó távolságtartással, kívülről-felülről szemléli a magyarországi eseményeket, amelyek úgymond tőle függetlenül, akaratán kívül alakultak úgy ahogy. Mondja ezt az egykori szdsz-es, majd 1998-2006 között a fidesz frakcióban ülő parlamenti képviselő. Értelmes, nagyképű hólyag. (Tamas )

Luca, nem ismerlek, tisztellek csak a világlátásodért, az okosságodért, a humanizmusodért. Soha nem írtam még kommentet a szalonnához, bár hosszú ideje veletek vagyok. Kívánom, hogy gyógyulj meg és újra legyél velünk. Szükség van rád! (Kornélia)

Aranyos cikk! 🙂
Azt hiszem erről az új applikációról én is hallottam, úgy emlékszem, hogy az arabok egymás között csak „digitális erényöv”-nek nevezik. A politikusok esetében éppen ezért én nem tartanám célravezetőnek az alkalmazását. Náluk ugyanis hiányzik az „erény”. (Gábor)

Milyen napjuk volt? Esős, napos, kicsit borongós? Semmi vész, én egészen emelkedett hangulatba kerültem, amikor megtudtam, hogy már megint emelkedett a bruttó átlagkereset, már 360 ezer forint, ami 11,3 százalékkal több, mint tavaly év elején. Ez igen, motyogtam magamban, már a kurva jól élő, háromszázezresekkel megtöltünk minden, átlag 5 milliárdba került üres stadiont. Aztán közben hazajött a lányom a még emelkedettebb hangulatú vásárlásból. Hozott 800 forintos almát, 700 forintos kelkáposztát, olcsó tojást is kapott 480 forintért, sárgarépát 420 forintért. Tavaly ilyenkor ennyi pénzből kapott volna három kilót is. Mivel mi szoktunk dőzsölni is, volt a szatyrában teljes kiőrlésű kenyér, a tavalyinál 80 forinttal drágábban. A kedvünk átlaga így körülbelül 5 pont lett. Még hogy! Jó napot kívánok Tisztelt Infláció, ha megkérhetem, legyen szíves bekopogni átlag nyugdíjasékhoz, és bemutatkozni. Tudja, legyünk már tisztában egymással, mert a kormány azt hazudja, hogy a Tisztelt Infláció az nincs, nem kell itten nyavalyogni, ők csakis jót tesznek a magyar emberekkel. Mondtam is a lányomnak, ha a dédnagyapád élne, huncutul rád mosolyogva mondaná: kislyányom, a mindennapi szarságokon felül kell emelkedni, nem kell annyit zabálni, örüljünk annak, hogy süt a Nap. Még az se, mert megint eleredt az eső.

A nap kommentje pedig Gloriannáé: 

Pedig az nem volna túl nagy macera: a választás napján szépen felemeli a gömbölyűbbik részét a fotelből, elbattyog a szavazóhelyiségbe, és leadja a szavazatát – arra a formációra, amelyik számára a legszimpatikusabb / legkevésbé taszító. Ez legrosszabb esetben sem több félóránál. Ötévente egyszer Átlagkovácsjános és neje is megtehet ennyit az Unióért. (glorianna)

Mr. Jessz. A nap embere címért nagy verseny volt. Ezennel bejelentem, megalapítottam a Mr. Jessz díjat. Nálam ma Mészáros Lőrinc érdemelte ki. Levelet kaptak a minap a Mátrai Erőmű dolgozói, amiben több fontos dolog is elhangzik. Először is, a vezetőség megköszöni, az elmúlt hónapok kemény munkáját (az egyik bányát továbbnyitották, a második naperőművet üzembe helyezték, a pénzügyi egyensúlyt sikerült megteremteni), a kitűzött célt elérték: így jár a prémium.

A Mátrai Erőmű is Mészárosé. Nagy disznóság, bekebelezett már kétszáznál is többet az ex felcsúti polgi. Mit csináljunk, gyűjti őket unalmában, mi meg a pénzünkből készen kínáljuk neki. Szóval, Mészárosra rájött a konc dobálás és a „tulajdonos – a menedzsment, az üzemi tanácsok és a munkavállalói érdekképviseletek együttműködésében – úgy döntött, hogy a csoport munkavállalói életvitelének javítása, a tavaszi ünnepekre (húsvét, pünkösd) való készülődés jegyében minden család asztalánál ott szeretne lenni, ezért a munkatársakat egy, a csoport termeléséből származó félsertéssel lepi meg.” Ami 40-50 kiló, félbe vágva, 2 darab élelmiszeripari zsákba csomagolva.

Leszen húsvétra az asztalon egy kis mészárosi disznóság (pár kilós malackodás, darabja körülbelül 600 forint, a fele 300 forint) az ország leggazdagabb emberétől. Micsoda bőkezűség! Böffencs! De ez nem takarja el azt a nagy disznóságot, amit ez az ember barátjával, Orbánnal együtt művel. Önmutogató alamizsnáskodás 380 milliárd forintos vagyonából. Kössz, Mr. Jessz, ezt mi már kifizettük neked.

Ma ezeket az írásokat kínáltuk megrágásra önöknek.

Luca! Ne hülyéskedj velünk!

Tatjana írt

Politikusellenőrző applikáció

Tényleg minek kell még történnie, Weber úr?

Orbán valóban érti a magyarok lelkét?

Jólvanazúgy

Tegyük fel, hogy senki nem születik hazug, gátlástalan, erkölcstelen szaralaknak

Alvás előtt egy kis szépet. Chopin tizenhét polonézt szerzett, már hétévesen kettőt. Az Asz-dúr polonéz az egyik legnépszerűbb, ezt ajánlom ma.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.