Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


De mi van a férfiakkal?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Beszélgessünk az anyaság védőszentjeiről, úgymint Bayer Zsoltról és Semjén Zsoltról (itt kérek elnézést Andreától, akinek kicsavartam a kezéből a témát, de anyaként idegesebb lettem, mint gondoltam), akik küldetésüknek érzik a szaporodás inspirálását. A nemzet hangja. Ez nem más, mint az Echo Tv öndefiníciója, holott legfeljebb a nemzet visszhangja lehetne, de még az sem lenne igaz. Nevezzük egyszerűen annak, ami: Orbán visszhangja.

Ebbe a visszhangba ült bele a két ősmagyar hirdetni az igét. Nem a saját gondolataikat adták elő, ez azokban a körökben nincs divatban. Az aktuális propagandát szajkózták. Ez pedig jelenleg a szülés. Valószínűnek gondolom, hogy valamilyen úton-módon eljutott Orbán Viktor fülébe is a nagy hír: a szavazók legalább fele nőnemű. Miután már arra (vagy még arra) nincs lehetősége a kormánynak az egypárti diktatúrában sem, hogy megvonja a nők szavazati jogát és kötelezze őket a gyermekszülésre, hirtelen változott a stíl. Már nem hangzik el nyilvánosan, hogy az asszonyok dolga a sírás, hogy egy nő nem alkalmas vezető beosztású politikusnak, hogy nem foglalkozik a vezér nőügyekkel vagy az, hogy szülni kell legalább három gyereket és akkor majd nem veri szájba az ura az ember lányát.

A legújabb hazugság a nőket célozza tehát. Orbán a nőkhöz beszél és beszéltet, a nőkkel akar szerződést kötni. Semjén Zsolt természetesen belerángatta Istent is a dologba, mert az egy kereszténykonzervatív közpénzből élőnek elemi kötelessége.

A helyzet az, hogy a természet rendje szerint az ember családban él és egy nő nőiességéhez tartozik az anyaság. Az, hogy segítjük a nőket anyává válni, a természet rendjének való megfelelés. Aki ezt kétségbe vonja, az beteg.

Ezt mondta a szájával az énekesmadarak, kóbor ebek és mostantól a nők védőszentje. Aki valamiért azt gondolja, hogy az ő feladata segíteni bárkinek az anyává válását.

Azt elfelejtette hozzátenni – és teljes egészében kimaradt a miniszterelnöki hétpontos akciótervből is – hogy a természet rendje szerint az ember családban él, de a házasság egy viszonylag új találmány. Néhány évszázaddal ezelőttig nem a papír, hanem a kölcsönös szeretet és az egymásrautaltság tartotta össze a családokat. A másik lényeges, mégpedig nagyon lényeges dolog ami kimaradt az akciótervből, kimarad a kormánypropagandából és kimarad a kormány minden gondolatából: gyereket szülni csak nő képes, de a család fenntartásához, a gyerek felneveléséhez és az emberhez méltó, teljes élethez a nőnek szüksége van egy társra is. A nagyon kevés kivételtől eltekintve ez a társ egy férfi. Ha szigorúan a szaporodásra koncentrálunk, akkor ez a férfi az apa. Akár biológiai apa, akár lelki értelemben vett apa, persze akkor tökéletes a dolog, ha a két fogalom egyetlen emberben van jelen.

Mi van a férfiakkal? Az apákkal? Azokkal, akik a szalag mellett állnak, buszt vezetnek vagy tűzoltóautót, mentőt, akik éppen olyan fontos tagjai a családnak, mint az anyák. Azokkal a férfiakkal, akik becsületesen dolgoznak, de nem tudnak kellő módon hozzájárulni a család anyagi szükségleteihez? Főleg mi van azokkal a férfiakkal, akik nem tanulták meg, hogy változtatni kell a családban betöltött szerepükön, mert ma már nem a férfi dolga a család eltartása és nem a nő kizárólagos feladata a háztartás vezetése, hiszen a nők éppen úgy helytállnak a munkahelyen, mint a férfiak?

A családoknak, az emberpároknak – nem a nőknek, hanem a pároknak – nincs szükségük arra, hogy Semjén Zsolt, Orbán Viktor, vagy bárki más szülővé tegye őket. A hazugságaikra sincs szükség. Minden normálisan gondolkodó ember pontosan látja, hogy mi történik itt. Bayer és elvtársai ismételgetik a hazugságaikat – most éppen a francia törvényről a szülő 1 és szülő 2 kapcsán -, a kormánynak nevezett bűnbanda pedig nekilátott lecserélni a társadalmat. Megpróbálják kiirtani az alsóbb, már lecsúszott vagy lecsúszóban lévő népréteget ahelyett, hogy lehetőséget és segítséget adnának nekik a megkapaszkodásra, felemelkedésre. A tehetősebb, jó anyagi helyzetben lévőket támogatják anyagilag úgy, hogy ahhoz a támogatáshoz csak azok a kivételezettek juthassanak hozzá, akiknek erre nincs szükségük. Nekik talált pénz az autóvásárláshoz adott 2,5 millió forint, mert hozzá tudják tenni a másik 2,5 milliót. A 10 millió forint kedvezményes hitelhez csak azok a nők és férfiak (ez új fejlemény) férnek hozzá, akik házasságot kötnek, akik eleve olyan keresettel rendelkeznek, hogy a bank hitelképesnek találja őket, akik tudnak és mernek gyereket vállalni és akik azt is vállalják, hogy amennyiben az elvárt gyerekszámot nem képesek produkálni, visszafizetik a hitelt megemelt kamatokkal együtt. Ez éppen olyan, mint a devizahitelek esetén az végtörlesztés volt. Akinek volt pénze – tehát hitelre sem szorult volna – az kedvezményesen végtörleszthetett, akinek nem volt pénze – tehát segítségre szorult volna – azokat ezrével lakoltatják ki a mai napig is.

Magyarországon a gyerekszegénység harminc százalékos. Ez brutálisan magas szám. Lengyelországban ez az arány tíz százalék, mivel ott nem a tehetőseknek osztanak pénzt a szegények rovására, hanem megemelték a minden gyereknek járó családi pótlék összegét.

Azt gondolom, hogy amikor Semjén, Orbán vagy bárki más hörög a nemzethalálról és megpróbálja felvásárolni a nők méhét kilóra – a leszakadó társadalmi rétegek kisemmizése árán – bármiféle Istenre hivatkozva, akkor semmi más nem történik, mint a saját hatalmi érdekeiket és a személyes anyagi érdekeiket védik. Ha az ország érdekét néznék, akkor a szegénység felszámolását erőltetnék a saját lakáshoz juttatás helyett. Akkor nem mondanának olyan ostobaságokat, hogy egy családban azért nem születik meg a negyedik gyerek, mert nem fér be az autóba. Akkor becsülnék a már megszületetteket is – életkortól függetlenül – és tennének azért, hogy ne csak óvodák és bölcsődék épüljenek, hanem abban megfelelően képzett és kellő módon megfizetett szakemberek is legyenek, hogy minden gyerek magas színvonalú oktatáshoz jusson, hogy legyen elérhető közelségben gyerekorvos (és felnőttorvos), hogy a bérek fedezzék a kiadásokat, hogy mindenki szorgalma és tehetsége arányában boldogulhasson.

Ehhez képest a már megszületett gyerekek harmada nem jut megfelelő minőségű élelemhez és ez csak a gyerek, mert ha ő rossz körülmények között él, akkor a szülei és ha élnek, a nagyszülei is. A Fidesz semmit nem tett azért, hogy a társadalmi csoportok közötti rést szűkítse, ellenkezőleg, szakadékká mélyítette. Szándékosan, tudatosan, célzottan. Ezt nagyon pontosan tudja Semjén is, ezért próbál Isten mögé bújva kampányolni a gazdája érdekében. Teszi ezt úgy, hogy ráadásul hülyének néz egy egész országot. Szép dolog, mondhatom.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.