Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezen vajon tényleg volt mit kitüntetni?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Lássuk a mai nap legfrappánsabb kommentjeit:

Palinkas heti rendszeresseggel setalgatott a Becsi kapu teren lazarjanival, amikor az meg a min.elnoki hivatalt vezette (lattam, mert ott laktan) Nem ugy tunt, hogy nagyon kinyitotta volna a pofajat, inkabb baratilag parolaztak, mikozben jani mar akkor kiirtotta a konkurenciat a dohanybizniszbol meg a szerencsejatekbol.
Hat most szegeny akademikusokon van a sor! Roppant hiteles a hirtelen feltamadt jajjgatas!(Tamara)

Abban, hogy Mo. idáig süllyedt, elvitathatatlan felelőssége van az értelmiségnek akár portás, akár MTA elnök… Így aztán Pálinkás exelnök úr szája se sírjon, már a ’98-as fideszgyőzelem alatt tűpontosan látni lehetett az igazi arcukat, az elszánt rablásvágyat. A 2010-es ” most mi jövünk” sem bíztatott sok jóval, nem beszélve a 2014-es „25 évig mi leszünk” kijelentésről. Hibátlan, autokrata egypártrendszer maffiamódszeres irányítással, takonygerinc, totális érdektelenség az emberek iránt, és aljasabbnál aljasabb hazugsághegyek. Mi pedig mindent fizetünk…(Attila)

Senki ne felejtse el, hogy gazdasági növekedésünk alapja, hogy egyre több autót szerelnek össze Magyarországon. Ha ezek az autó-összeszerelő üzemek valamiért elköltöznének innen, a magyar gazdaság egyik napról a másikra bangladesi szintre zuhanna. Természetesen, ha Mészáros Lőrinc legközelebb nem a Balaton másik felét veszi meg, hanem a kecskeméti Mercedes gyárat, akkor lenne magyar ipar is – de nem teszi, mert azzal nagyon sok macera lenne, amihez se ő, se a haverjai nem értenek.(Virág)

Szégyenlem kimondani, de a magyar választok jo részében nem nagyon bízok. Túlságosan elbutították már őket a migránsokkal és Sorossal. Sokkal inkább bízok az igazi demokratikus államok szavazoiban. Persze az jo lenne, ha tényleg jelen lenne az EBESZ delegácio, nem csak a látszat kedvéért, hanem tényleges megfigyelőként és ellenőrként. Akkor talán nem fagyna le orákra a számítogép. Azonkívűl újra és újra jelzem annak a fontosságát, hogy minden szavazokorzetben legyen ellenzéki szavazatszámlálo . Így, ha nem is nyer az ellenzék, de talán nem bukik nagyot.(Transzporter)

Pár napja nézelődtem a legkedveltebb magyar közösségi oldalon és látom hogy valaki felteszi hogy milyen drágák lettek a zöldségek. A válasz :”Ott kell vásárolni ahol olcsóbb”. Mióta ezt olvastam már nincs mit hozzafuzni a magyar mentalitashoz.Sajnos nagyon úgy látom itt csak akkor fog valami is mozdulni ha már nagyon fog fájni az élet. Meg nem fáj eléggé, sokaknak nem, de ők sem maradnak ki. Az idő nagy úr.(Kotyagos)

Morális fölény? Teljesen igaz, ha morálnak a pénzt tekintjük. Márpedig mind Gulyásnak, mind az összes talpnyaló nerrendszer-tológatónak ez az egy lebeg a szeme előtt. Legyen fizetésem, és azt csinálok, írok, mondok – amit megmondanak, hogy csinálnom, írnom, mondanom kell. A tükröket régen letakarta minden ilyen lény a lakásában. Aki nem, annak meg soha nem is volt szüksége rá, mert tudja, hogy a túlélésért bármit megtesz. Csak egy dolog érdekelne – vajon minden éjjel borogatja-e vizes törülközővel a fejüket a párjuk, aki mellett alszanak? Mert az állandó seggnyalás, hazudozás, mások mocskolása csak okoz éjszakánként rémálmokat…. Bár, a morális fölénynek lehet, hogy nem.(Anna)

Ma újra elfoglalták a parlament padsorait a magyar politikusok, ezzel ismét kezdetét vehette a Fidesz-KDNP kormányzásnak nevezett színjátéka. Korábban még úgy volt, hogy Orbán Viktor is jelen lesz e jeles eseményen, azonban gyorsan kiderült, hogy a miniszterek elnöke megfutamodott. Elviekben ugyanis egy Izrael és V4-ek közötti találkozóra került volna sor ma délután, azonban mivel az izraeli külügyminiszter kissé elragadtatta magát és állítólag azt mondta, hogy a lengyelek az anyatejjel szívták magukba az antiszemitizmust, valamint a lengyelek együttműködtek a nácikkal a holokauszt elkövetésében, ezért a hivatalos találkozót lefújták. Ezek a kijelentések viszont nem ma hangzottak el, így lehetett sejteni, hogy ebből egyhamar államfők közötti találkozó nem lesz, de úgy tűnik erről nem értesült senki.

Így hát reggel Orbán Viktor – nem kizárhatóan tudatában annak, hogy nem lesz semmiféle V4 és Izrael közötti találkozó – elutazott Izraelbe, hogy addig se kelljen a parlamentben kérdéseket hallgatnia az ellenzéki oldalról. Kövér László házmester ünnepélyes parlamenti ülésszak megnyitóját követően a teljes ellenzék kivonult a teremből, hogy végre tudtára adja mindenkinek, hogy ők nem kívánnak asszisztálni a kormány maffiarendszeréhez. Ezt persze már évek óta kérték szavazók milliói, de ugye jobb későn, mint soha. A kivonulást követően egy sajtótájékoztatót tartottak, ahol elmondták, hogy közösen Esztergom felé veszik az irányt, ahol találkozni szeretnének a Suzuki vezetésével. Később meg is érkeztek, azonban nem engedtek volna be annyi képviselőt, amennyit ők szerettek volna, ezért nem ment be senki. A napot egy sajtótájékoztató zárta, ahol elfogadhatatlannak nevezték, hogy egy állami támogatásokkal kitömött cég nem hajlandó beszélni az ellenzéki pártok képviselőivel, majd az elmondott beszédeket követően hazamentek. Itt véget is érhetne a történet, azonban a gyár falain belül – na nem a mai naptól fogva – elindult egy egyelőre még csendes lázadás.

Remélhetőleg sokan emlékeznek még arra a férfira, akit azután rúgtak ki azonnali hatállyal, hogy kiderült róla: a gyár területén újonnan alakuló érdekvédelmi szervezet titkára lett. Az egyértelműen megfélelmlítési eszköznek szánt lépés azonban nem várt következményekkel járt. A Suzuki gyár dolgozói a kirúgásra válaszul tömegesen kezdtek el belépni a frissen alapított szervezetbe. Egy héten belül ötszörösére duzzadt a taglétszám, amely így már túllépte a 200 főt is. Csak így tovább esztergomi munkások, egy ország van veletek! Lehet hogy lassan, de talán ébredeznek az emberek. Az, amit az Audi munkásai elértek, nem elérhetetlen más gyárak dolgozóinak számára sem, csak nem szabad feladni.

Az pedig, amit igen sokan sejtettek, a mai nappal bebizonyosodni látszik. Vagyis az, hogy az MTA-t függetlensége mellett, annak minden vagyonától is megfosztja a kormány. Pontosabban ez a terv, de mivel Orbán és kormánya kizárolagosan dönt életről és halálról ebben az országban, ezért kimondható, hogy az ott leírtak be fognak következni. Az MTA élt közel kétszáz évet. Hogy van-e élet a halál után, az idővel biztosan kiderül.

A nap végén pedig szeretnék megemlékezni arról a nagyszerű videóról, amelyet a rendőrség hozott nyilvánosságra ma, ahol is a tegnapi túszejtő akció részletei láthatóak. Időközben 12 rendőrt kitüntettek a példátlan akció megoldásáért, miközben a Mercedes sofőrjét – akinek autóját a szökött rab megpróbálta ellopni – nem. Ezen nem is lenne semmi meglepő, ha nem azt lehetne látni a felvételen, hogy ha az autó civil sofőrje nem tartja föl és viszi földre a bűnözőt, akkor a rendőrség lehet, hogy még ma is keresné az illetőt. Miközben a civil sofőr másodpercekig küzdött a fegyveres támadóval, körülbelül 20 fegyveres rendőr állta őket körül és bámult. Ebből pedig igencsak úgy tűnik, hogy ártatlan tüntetők két centiről gázsprével arcon fújásán, valamint utcán gyanútlanul sétáló fiatalok igazoltatásán kívül bármely más felmerülő esemény gondot okoz a rend éber őreinek. Értem én, hogy váratlan esemény volt ez, de nem pont azért kapják a fizetésüket, hogy megvédjék az állampolgárokat hasonló esetekben? Én persze csak kérdem.

Lássuk mai cikkeinket:

Amikor rálépnek a tyúkszemére, hirtelen megvilágosodik

Birkák a karámban

Az orbáni butasági lottón az övék a főnyeremény

Jókor, jó helyen

A dalnok

Három hunyorítás

Sunyi, elvtelen embereknek nincsenek barátai, sem szövetségesei

A nap kommentje pedig Szonjáé, aki Orbán Viktor mai fölösleges Izraeli látogatására reflektált:

Mindegy már, az a repülő amúgy is felszállt volna..