Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem a plecsni teszi az embert

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Tekintsük meg a mai nap legmenőbb olvasói kommentjeit:

Bezzeg ha Valentin Gazda volna a neve. Szóval tudom én,T. Andrea,hogy a Szalonnán,elfér egy-két vaskosabb szó(káromkodás). De Bálint gazdával kapcsolatban,csendben maradok,mert még a végén ide sem írhatok,ennyi. Szóval már ő is ellenség a NER-ben,szerintem lassan a gólyák,és fecskék is azok lesznek,ki tudja mit hoznak haza. És ha minarettnek használják a fészkeiket? Ezt én kötelességemnek érzem,hogy jelentsem a TEK.-nek. (János)

Mondtam az élethosszig tartó adókedvezmény kapcsán: 
„Jó néhány szűrő lesz ezekre a kedvezményekre, támogatásokra, hogy ne fájjon annyira a költségvetésnek. A lényeg, hogy nagyobb legyen a füstje, mint a lángja és lehessen lobogtatni úton-útfélen, hogy micsoda nagyszerű intézkedéseket hozott pártunk és kormányunk.”
Az eddig kiszivárgott pontosításokból kiindulva: 
Három éves munkaviszony után, négy gyerekes, munkaviszonyban dolgozó anyukák kapják az adókedvezményt. Hányan lesznek jogosultak? 
Hároméves munkaviszonyhoz kötött ugyanúgy az életkezdési hitel is. 
A korhoz kötött 18-40 éves korlát is egy szűrő. Mert hogy ne is ösztönözzük az idősebb korban szülőket, inkább már 20 alatt, ha lehetne. 
Aztán majd a bankok eldöntik, hogy ki lesz hitelképes, akár lakás-, akár autóhitelnél – ha lesz egyáltalán aki bátorkodik bevállalni mindet együtt. 
És ha meg nem jön össze a gyerekszám és marad az eladósódás, az sem lesz majd akkora hír, mint az, hogy most milyen bőkezűen adakozik a kormány. Mert a kormány adja, vagy inkább Orbán Viktor. Neki meg mi adjuk, mert mi így szeretjük. 
És akkor ne feledjük az alaptörvénybe tett passzust sem, mi szerint a felnőtt korú gyermekek kötelesek gondoskodni rászoruló szüleikről, akik, mire felnevelik a gyerekeiket, garantáltan rászorulók lesznek, nyugdíjalap meg miből? (Róza)

Sírva olvastam végig, nem, nem érint, mert már öreg vagyok, de vannak leszármazottjaim,akikért aggódom,.Milyen ország lettünk, nemcsak a kollégiumi nyikhajok, hanem mi emberek is, akik ezt szájtátva tűrtük, és most már nincs visszaút.Sajnos mindenféle babonás jóslásra gondolok,hogy csak polgárháború tudja ezt a helyzetet megfordítani, és az valami szörnyűség lenne.És most még Európa is kell nekik, vajon megtehetik? (Vilmosné)

Miközben Budapesten legalább 50 rendőrautó és körülbelül 100 rendőr kellett ahhoz, hogy egy lábbilincset viselő szökevényt elfogjanak, Szijjártó Péter, a magyar nemzet hős védelmezője bekérette a svéd nagykövetet, válaszul Annika Strandhäll svéd szociális ügyekért felelős miniszter minapi megjegyzésére, mely szerint riasztó az, ami Magyarországon történik. Pontosabban a következőket mondta Annika Strandhall:

Most azt akarja Orbán, hogy több „igazi” magyar gyermek szülessen. A politika bűzlik a ’30-as évektől, és jobboldali populistaként ködösíteni kell, hogy ez a fajta politika milyen következményekkel jár arra az önállóságra nézve, amiért a nők küzdöttek.

Szijjártó ezek után kifejtette, hogy a svéd és a magyar kormány hozzáállása ellentétes. És mennyire igaza is volt a külügyminiszternek! Svédországban tudillik jó élni. Az oktatás és egészségügy a világ élvonalába tartozik, miközben a demokráciával sem folytatnak folyamatos harcot. Svédországban jó élni, amire tökéletes bizonyíték a több ezer, oda kivándorolt értelmiségi magyar. Hogy hányan érkeztek Svédországból hozzánk, a hihetetlen demokrcáiánk, esetleg fejlett okatási rendszerünk miatt? Személy szerint nem saccolnám túl magasra a számot, de persze lehet, hogy tévedek.

Hollik István kormányszóvivő a mai napon bejelentette, hogy bevándorlás. Pontosabban azt, hogy a bevándorlás rossz, értem? Minden magyarnak joga van tudni, melyek azok a javaslatok, amelyek alapjaiban veszélyeztetik Magyarország biztonságát – mondta Hollik. Hogy itt mégis mire gondolt? Na nem a letelepedési kötvények révén a magyar állam által Magyarországra és az EU területére importált bűnözőkre, hanem természetesen az illegális bevándorlókra. A kormányszóvivő kifejtette, hogy a magyarok érdekében a kormány újabb tájékoztató akciót indít, hiszen mindenkinek tudnia kell arról, hogy bevándorlók és Soros.

Hamarosan EP-választások lesznek, ami miatt igen sokan aggódunk idehaza. A tavaly áprilisi országgyűlési választás idején ugyanis nem kevés visszaélés és választási csalás gyanús esemény történt, ami miatt minden normálisan gondolkodó emberben felmerül, hogy ha áprilisban gond nélkül csaltak a választásokon, akkor a májusi EP-választás miért is lenne más? Jávor Benedek például nem tétlenkedett és több kollégájával együtt EBESZ megfigyelőket hívott a választások hazai lebonyolításához:

A tavaly áprilisban tömegesen észlelt, és immár az ügyészség által is megerősített választási visszaélések miatt Ujhelyi Istvánnal (MSZP), Niedermüller Péterrel (DK) és Cseh Katalinnal (Momentum) közösen az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezethez fordultunk levélben. Levelünkben azt kérjük, hogy a szokásos, formális választási megfigyelői delegáció helyett az EBESZ komoly, a visszaéléseket valóban észlelni és rögzíteni képes missziót küldjön Magyarországra a májusi EP-választásokra.

Talán nem hiábavalóak az erőfeszítései. Végezetül lássunk egy interjúrészletet azzal a Bálint gazdával, akinek díszpolgárságát a XVI. kerületi képviselőtestület fideszes többsége gond nélkül leszavazott:

Voltaképpen igaz az, hogy a jó cselekedet magában hordja a jutalmát, és nem feltétlen kell, hogy más jutalmazza meg. (…) Nem azon múlik, hogy valakinek van-e valami plecsni a mellén, hanem azon, hogy mit tanult meg az elődeitől, a szüleitől és én a humanizmust tanultam meg tőlük.

Lássuk mai cikkeinket:

Erőből, leszegett fejjel, neki a falnak 

Vajon kezd végre betelni a pohár?

Tudod, milyen volt ebbe majdnem beledögleni, ezért elkövetsz mindent, hogy másoknak ne kelljen

Szánalmas banda, kretén propaganda

A művelt tjpusú unoka és Hoppál

Félhomályban

Veszélyes erkölcsi hulladék

A nap kommentje pedig Kótyagostól:

Köszönöm hogy vagytok Ti mind akik itt írtok hozzaszoltok és emelkedtek a világ dolgain. Nincs olyan nap hogy ne olvasnám el az írásokat és a hozzaszolasokat, meg ha sokszor hozzá nem szólok. Egyszerű ember vagyok nem kenyerem a beszéd, de jó dolog érezni és tudni hogy nem vagyok egyedül az érzéseimmel és sokszor a duhommel. Így könnyebb, sokkal könnyebb elviselni a mindennapokat. Meg egyszer köszönöm Nektek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.