Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán Viktor és a párbeszéd

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Lássuk a mai nap legfrappánsabb kommentjeit:

Arról nem szól a fáma ,hogy ,,Récsölnek ” a Gellérthegyen körpanorámás üvegportálos luxuslakás épül. Az egyik barátom dolgozik ott ,azt mondja a munkavédelmisek megállnak a kapuban lejön a művezető és aláírják a papírokat ,hogy minden rendben .Senki nem mehet be csak a melósok és kussban kell lenni a projektről…. (Róbert)

Szánalmas az a hónaljszagú görcsös igyekezet, amivel igyekszik a fidesz seggébe szorult szolgamédia fogást találni Hadházyn. Annak idején hasonló kísérleteket tettek Kunczéval kapcsolatban is , ha jól emlékszem a testvérén keresztül próbálták bemocskolni. Nem jött össze az elvtársaknak, és van egy olyan gyanúm, hogy Hadházy esetében sem fognak célra vezetni az ilyen pitiáner próbálkozások. Persze rá kell kontrázni valamivel, például sötétlajos anyukájának újabb és újabb világraszóló üzleti sikereire, vagy a tehetséges Mr. Kripley összelapátolt 300 milliárdjára (meg még egy „kicsire”), és lehetne a sort folytatni a végtelenségig. A következő az lesz, hogy titokban követik a Hadházy házaspárt a bevásárlóközpontba, ahol leleplező fotókat készítenek róluk, amint éppen egy kiló paradicsomot raknak a tilitoli kosárba, télvíz idején? A kurva drága paradicsomot, ilyenkor? Hámibűtelliknekik? Mikor a puritán képviselőelvtársak jó részének még autója sincs! Szegény Pintérnek is csak egy szakadt Wartburgja van, Hadházyék meg nyolcszáz forintos paradicsommal idegesítik a dolgozó népet? Hová fog ez vezetni..? (Aegean)

Érthető, hogy a „lyukas zokni” esete megdöbbentette a kormánypárt urait. Minő skandalum! Ők ugyanis – az utóbbi időben – ahhoz szoktak, hogy naponta új zoknit vesznek fel, és nem vesződnek a mosással, ami pedig feltétele lenne a „zoknilyukasodás” nevű népbetegség időben történő felismerésének. Ismertem én is ilyen urakat még a ’90-es évek elején, akik bizonyos folyadékokkal üzleteltek, adták, vették, keverték, kutyulták azokat és számolatlanul szórták a pénzt. Igaz az a pénz az övék volt, és kockázattal is járt a tevékenység.
Ehhez képest a mai urak: a pénz a másé, és a kockázat is nulla. Akkor minek sz*rakodnának a zoknimosással?

P.S.: A ’90-es évek említett urai, és a mai urak közötti bármilyen vélt hasonlóság, személyi egyezés látszata kizárólag a véletlen műve. (Gábor)

Mint az ma kiderült, tavaly összesen 3212 ingatlankiürítés történt Magyarországon, amely igencsak hűen tükrözi, hogyan is képzelte a magyar kormány a Családok Évét. Noha ez a tavalyelőtti rekord évet nem haladja meg, azonban ennek van egy prózai oka, mégpedig a tavalyi parlamenti választások, amelynek hála 1 hónappal meghosszabbították a kilakoltatási moratóriumot. Na nem emberségből, esetleg keresztényi szeretetből, hanem kampánycélból, politikai indokkal. A friss adatokból az is kiderült, hogy az elmúlt három évben a kilakoltatások száma megközelíti a tízezret. Nehéz lenne olyan intézkedést felmutatni, amely jobban reprezentálja az Orbán-kormány kereszténydemokráciáját, mint a fentiek.

Sokan gondolhatnák azt, hogy ezeken az embereken a kormány azért nem segített, mert nem volt rá pénz a költségvetésben. Aki így gondolja, az felejtse el gyorsan, ugyanis ma Gulyás Gergely bejelentette, hogy a korábbi 50 milliárd forintos sport TAO-limitet egészen 125 milliárdig emelik, ugyanis a politikus elmondása szerint a korábbi összeg egyszerűen nem volt elég. Tehát van 125 milliárd forint stadionokra, fűthető gyepre és huszadrangú falusi klubok támogatására, de nincs pénz a kilakoltatott családok megsegítésére? Értem én, mi mástól is lehetne nemzeti egy kormány, ha nem attól, hogy az út szélére sodródott állampolgárokat még páros lábbal bele is rúgják a közeli árokba?

Na de persze nem csak focira van pénz! A Bethlen Gábo Alap a korábbi éveket igencsak meghaladó, rekordot jelentő 84 milliárd forint közpénzt – az Átlátszó számítása szerint, mivel hivatalos adat nem létezik – osztott szét tavaly az erre rászoruló határon túli fociklubok, egyházak és egyetemek között. Van itt pénz dögivel, na persze nem a Magyarországon élőknek, hanem a határ túlfelén élő nemzettestvéreink számára. Mivel a magyar iskolák és kórházak már egytől-egyig rendben vannak, így érthető az, hogy a magyar kormány megpróbálja a környező országokat is helyretenni. Mert ők nem csak a magyar állampolgárok jólétéért, hanem egész Közép-Európa boldogságáért aggódnak, és mint azt a példa is tökéletesen mutatja, tesznek is ezért. Orbán Viktor, Európa védőbástyája mindenkire gondol.

A Magyar Terjesztés Ellenőrző Szövetség (MATESZ) közölte a IV. negyedéves gyorsjelentését, amelyből kiderül, hogy a kormány által birtokbavett szennylapok olvasottsága továbbra is brutális mértékben csökken. Ez persze nem változtat azon, hogy közpénz milliárdokkal tömik ki a színvonalon aluli, újságírókat a valóságban már alig foglalkoztató szennylapokat. Orbán kedvenc sportújságja, a Nemzeti Sport 2010 óta 40 000 , a Blikk 120 000, a Bors pedig ugyancsak 40 000 olvasót veszített. A megyei lapok környékéről sem érkeztek jobb hírek, mivel 4 év alatt 150 000 olvasót veszítettek. Nem meglepő módon tehát az embereknek elegük lett a sorosozásból és folyamatos gyűlöletkeltésből.

Forrás: MATESZ

Angela Merkel utóda, Annegret Kramp-Karrenbauer nem támogatja a Fidesz kizárását az Európai Néppártból, mert szerinte csak akkor van lehetőség arra, hogy párbeszédet folytassanak, ha párttársak maradnak. Meg egyébként is, Orbán politikájának vannak olyan részei, amelyek összekötik őket. Ilyenek például a gazdasági kérdések, vagy a szociális piacgazdaság fogalma. Hogy itt az Audi, esetleg a Mercedes magyarországi gyáraira gondolt-e, az sajnos nem derült ki. Mint ahogy az sem, hogy mégis milyen párbeszédet kíván lefolytatni egy olyan vezetővel, aki képtelen vitatkozni bárkivel is, félve az eseteleges vereségtől inkább elemenekül? Az Európai Néppártnak egyszerűen szüksége van a fideszes szavazatokra, ez ennyire egyszerű. Az új vezetés pedig – úgy tűnik – fontosabbnak tartja a hatalma megtartását, mintsem hogy egyenes gerinccel kivágná a nacionalista, szélsőjobboldali Fideszt a soraiból. Teljesen fölösleges diplomáciai baromságokkal hülyíteni a szavazókat. Aki nem látja a valódi okokat, az nem is akarja.

Lássuk mai cikkeinket:

Tessék csak bátran harácsolni, még előttünk az egész élet!

A menthetetlen fanatikusokon kívül a többi hívőt nem irritálja, hogy a sajátjaik idiótának nézik őket?

Talán itt a vég kezdete

Diktatúra, vagy bukás

Valakinek kimosták az agyát, ha a miénket nem, akkor kiét?

Balga költő

Kit akarsz te hülyének nézni, Péter?

A nap kommentje pedig Ulzanáé:

Növekedési motor. Ja. Csak állandósulni látszik a próbaüzem gépházzaja. Hogy elfedje amint éppen lopják az üzemanyagot.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.