Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az erkölcsi, politikai és jogi elégtétel mindent megfojtó bűzét érezni a levegőben

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Najó, akkor fordítsuk komolyra a szót, mert az elvtársak is komolyra fordultak. Nem tegnap kezdődött, de mivel az erkölcsi, politikai és jogi elégtétel áporodott bűzét érzem a levegőben, mondom is, mire gondolok. A tegnapi nap, a holnaputáni nap, meg a jövő hét hírére konkrétan, ami arról szól, hogy a Századvég nevű (szevasz, Lomnici Kértékhogymondjukel Zoltán) kormánypárti pénzmosoda agytröszt odáig fajult a szorgos munkában, hogy vetemedésügyileg magatartási kódexet írna elő az országgyűlési és az európai parlamenti képviselőknek. És ha előírna, akkor az elő is lesz írva.

Párhuzamosan azzal, hogy az ellenzéki politikusok decemberi akciójának (a rabszolgatörvény fideszesen önkényes parlamenti áttolásának megakadályozási kísérlete, valamint az MTVA közpénzből finanszírozott hazugsággyár gyalázatos szakmai gyakorlata elleni tiltakozás) parlamentben lezajlott részét a ház morcos mestere „anarchiába hajló, eszetlen rendbontásnak” nevezte, majd írásba is adta, hogy a pulpitust elálló képviselőktől megvonná teljes, egyhavi tiszteletdíjukat, miközben kilenc jobbikos és LMP-s képviselőnek is harmadával csökkentené a fizetését, a Századvég is akcióba lendült. Kidolgoztak egy parlamenti képviselőkre vonatkozó szabálygyűjteményt, amit máris a gazdáik figyelmébe ajánlottak. Lomnici kartárs pár napja segítség nélkül is beleásította valamelyik mikrofonállvány arcába az ő szép reményeit:

Bízunk abban, hogy a jogalkotó meghallja, megismeri a javaslatot, és implikálja az agendába.

Mivel a magam részéről soha semmit nem implikáltam semmiféle agendába, de eszembe sem jutna ilyen kreténségeket beszélni a számmal, inkább nézzük meg, hogy a Fidesz által egyelőre és állítólag csupán háttéranyagként kezelt javaslat (amiből a tavaszi ülésszakban egyik napról a másikra törvény lesz, az kurvaélet) milyen fantasztikus előírásokat tartalmaz az egyébként is eszköztelen, a kétharmados önkénnyel szemben legfeljebb sehova nem vezető vegetálásra ítélt ellenzéki politikusok megrendszabályozására és mozgásterük további szűkítésére.

Azt javaslom, hogy most ne foglalkozzunk az olyan röhögséges közhelyekkel, hogy például „felelősség a nemzetért”, „a közjó szolgálata”, vagy éppen a „köznyugalom biztosítása”, amelyeket egyfelől kurvára nem kifogásol senki, másfelől a rezsim szekerét tologató jól fizetett papagájok szájából, a Fidesz elmúlt kilenc évének tükrében minimum antagonisztikus, tudatrepesztő hatással bír például a közjó szolgálatának emlegetése. Már amennyiben ténykérdés, hogy a köz szolgálatát ellátni hivatott MTVA megszűnt közmédiának lenni, ellenben valóságot hamisít, elhallgat, csúsztat, hazudik és a kiegyensúlyozott tájékoztatás szakmai követelményeit lehányva, évek óta nem biztosít lehetőséget az ellenzéki képviselőknek arra, hogy üzeneteiket megfogalmazzák, mert be sem hívják őket a közpénzek milliárdjait felzabáló köztévébe.

Ha ezen sikerül túllendülni, akkor a teljesség igénye nélkül iderakom a Századvég két legátlátszóbb felvetését, amelyek szerény véleményem szerint abból a bizonyosságból táplálkoznak, hogy a Fidesz nevű bűnszervezet az idők végezetéig kétharmados többséggel pöffeszkedik majd a magyar törvényhozásban és az ország nyakán. Az országgyűlési és EP-képviselők tehát:

  • Nem kérhetnek ki nemzetbiztonsági szempontból fontos titkos dokumentumokat, és nem szolgáltathatnak részükre semmilyen információt ilyen iratokból.
  • A közrend elleni bűncselekmények (pl. terrorcselekmény, nemzeti jelkép megsértése, garázdaság, rendbontás vagy közérdekű üzem megzavarása) megakadályozásával kapcsolatos országgyűlési képviselői felelősséget, illetve az ilyen cselekményekben történő részvétel tilalmát explicit módon rögzíteni kellene.

Nem akarok Vitéz Kordonbontó Orbán Viktor nevű politikussal példálózni – apropó garázdaság és rendbontás -, az örökösen elnyomott mártírral, aki ellenzékben is, kormányon is, sőt, egész tyúkszaros politikai pályafutása alatt abból élt, hogy mindenkori áldozata ő egy hatalmas méretű összeesküvésnek. Mikor melyiknek. Amikor ellenzékben kínlódta végig az elmúltnyócévet és baszott bejárni a munkahelyére, akkor is hősnek érezte magát, és ez azóta sem változott, hogy kétharmaddal a háta mögött boldogkarácsonyozásokkal szívatja a biodíszletnek is alig nevezhető parlamenti ellenzéket. A kibaszottul erkölcsös, államférfiúi magatartás szellemében, amelyhez kódexet mellékelni is tök felesleges.

Miután a kódex kiötlői egyáltalán nem titkolják (no, nem mintha egy Lomnici-kaliberű figura a saját kútfejéből bármit is önállóan gondolhatna, midőn még az úgynevezett saját szakértői véleményét is a propagandaközpont rágja a szájába), hogy konkrétan az Országgyűlésben, majd az MTVA székházánál a képviselői hatalmukkal, illetve a mandátumuk nyújtotta védelemmel visszaélni akaró ellenzéki képviselők ilyetén felháborító megmozdulásai ihlették meg őket, álljunk meg egy kurva szóra.

Pláne azért, mert a kódex nemcsak a magyar Országgyűlés képviselőire, hanem az EP-képviselőkre is vonatkozna. Pontosabban az EP-képviselőkre külön szabályokat is meghatároznának a rájuk vonatkozót törvényben, amennyiben a kódexben rögzítenék

az őket delegáló Magyarország nemzetbiztonsága, területi integritása, közbiztonsága, közrendjének és köznyugalmának biztosítása, továbbá Magyarország külpolitikai és nemzeti érdekeinek figyelembe vétele tekintetében is viselt képviselői felelősség elvét.

Vagyis ha jól hüvelyezem a nyilvánvalót, akkor már nem elegendő az, hogy miként eddig is történt, zsigerből minden fronton egyszerűen csak lehazaárulózzák majd azokat a képviselőket, akik nem Orbánék bomlasztó, korrupt, de nemzetinek hazudott politizálása mellett állnak ki az Európai Unióban. Már nem elég csak elhajtani az ellenzék képviselőit a hivatalos, közérdekű kérdéseikre adott sorosozó, migránsozó, személyeskedő nemválaszokkal. Már nem elég minden fronton keresztbe feküdni a kormányzati átláthatóságnak, nem elég közérdekű adatok kiadását megtagadni. Egyszerűen mindenféle információktól le kell őket tiltani törvényileg is, az sem baj, ha eddig legalább elméletben joguk volt ezeket megismerni.

Mivel nem lehet testüleg, egy gombnyomással megsemmisíteni az ellenzéket, explicit módon törvénybe kell iktatni, hogy minden, ami a Fidesz szerint közrend elleni bűncselekménynek számít (mindenki nyugodjon meg, egy sima tüntetésen való részvétel is annak fog számítani, ha ott emberek esetleg nem könnyesbús dalokkal és virágcsokrokkal tiltakoznak a rezsim ellen, hanem erőszakba fullad az elkeseredés), azért azonnali hatállyal felelősségre lehessen vonni a renitens ellenzékieket. Csak azért nem szerepel a Lomnici-féle agytröszt javaslatában az ellenzéki megkülönböztetés, mert semmi szükség rá, így is tökéletesen alkalmazható lesz a combosodó önkény eme újabb eszköze.

Úgyhogy tisztelt ellenzéki képviselők és pártok! Idióta törvénytervezetek benyújtása helyett (lásd: lécci, Mészáros és Garancsi is tegyen már vagyonnyilatkozatot!) vagy most tetszenek a sarkukra állni – ha már mindenáron muszáj volt beülni a demokrácia álságos kirakatának funkcióját betöltő parlamentbe -, vagy tényleg jön az utolsó utáni teljes megsemmisülés. Ha nem tetszenek megérteni egytől egyig, hogy egy nem demokratikus, hibrid rendszer ellenében teljesen felesleges demokratikus eszközökkel harcba indulni és úgy tenni, mintha nem minden hatalmi ág/egykori független intézmény a Fidesz baseball ütőjeként működne, ameddig a békés sajtótájékoztatókban kimerül a nagyfene ellenállás, addig változatlanul nincs miről beszélni. Addig ez lesz. A tegnap a Századvég szájába adott javaslatokból holnapra fideszes törvény lesz, és önök mennek a levesbe. Ami csak azért baj, mert ezzel együtt az országnak is harangoztak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.