Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amikor a nemzeti egyenlő a szeméttel

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Pár nappal ezelőtt az újonnan alakult KESMA kuratóriumi elnöke egy TV interjúban kimondta azt, amit szinte párttól függetlenül az emberek nagyrésze gondol ma Magyarországon: a kormánypárti újságírás egyenlő a szeméttel. A véleményét meglepő őszinteséggel kifejtő Vargát a videó nyilvánosságra kerülését követően példás gyorsasággal kirúgták – hivatalosan persze ő mondott fel  -, ami még tőlük is meglepően gyorsnak számít. A KESMA élére biztosan hamarosan találnak majd egy olyan parancsokat kérdés nélkül követő zombit, akivel már nem lesz problémájuk a jövőben. Ezzel azonban nem fogják tudni visszavonni azt a tényt, hogy az ő oldalukról valaki ki merte mondani, hogy amin évek óta dolgoznak, az egy kalap szart nem ér. Még ha ezt tudta is mindenki, mégse mondták ezt ki ilyen nyíltan.

A HVG, felbuzdulva Varga őszinteségén megkérdezett néhány kormánypárti politikust – persze név nélkül mertek csak nyilatkozni –, hogy ugyan mondják már el ők is a véleményüket a propagandamédiáról. Meglepő módon nem tereltek, nem sorosoztak, vagy gyurcsányoztak, hanem még ha név nélkül is, de el merték mondani azt, hogy Varga szavai a valóságot tükrözték. A legtöbbeknek ugyanis pontosan az a véleménye a kormánypárti szennyről, mint a KESMA volt kuratóriumi elnökének. Lássunk hát pár idézetet az újság cikkéből:

Én is előbb nyitom ki az Indexet és a hvg.hu-t, mint az Origót, ha tájékozódni akarok

… tudatosan kerülöm azokat az orgánumokat amelyekben azért is megdicsérnek minket, amit még meg se tettünk vagy még csak ki se gondoltunk

Az nem ad izgalmat. Sőt, nemcsak unom, hanem bánt, bosszant is az a még a mi oldalunkról is megmagyarázhatatlan mértékű propaganda és mérhetetlen szervilizmus és kritikanélküliség, amire Pista is utalt.

Hogy akkor ezek a milliárdokból fenntartott agyatlan propagandaoldalok mégis kinek készülnek? Valószínűsíthetően annak a pár százezer – bízom benne, hogy a milliós számot nem éri el – elvakult Orbán fanatikusnak, akik mint egy csoport drogfüggő lógnak a neten napi rendszerességgel, hogy libsizzenek, kommunistázzanak és gyurcsányozzanak egy HVG-s, vagy 24-es cikk alatt. Ezek az irományok olyan gondolkodási nehézségekkel küzdő, a legegyszerűbb összefüggést is felfogni képtelen rajongóknak szólnak, akik száma már bőven nem haladja – bár véleményem szerint ez a szám soha nem is haladta – meg a kétharmados többséget.

Ezek a kormányzati szennylapok – ma épp a Magyar Nemzet újraindulásával – noha egyik napról a másikra szaporodnak, bekebelezve a teljes hazai sajtópiacot, mégsem képesek egy tucat emberrel sem többet elérni, hiszen egy tudatlan, gondolkodni képtelen, vak rétegen kívül nincs senki aki olvasná Oláh Gellért, vagy Bencsik András cikkeit. Mint kiderült, már azok is szánalmasan rossznak tartják amit ezek a tehetségtelen, magukat újságírónak nevező egyének művelnek, akiknek ez az egész szólna. Már a kormánypárti politikusoknak is ciki az a szervilizmus, amelyet az egyes, magukat nemzetinek képzelő újságok képviselnek.

Hogy akkor mégis mikor jön el az az idő, amikor lesz olyan jobboldali sajtó, amely olvasható? Az Orbán-kormány idején soha, ugyanis ahhoz tehetséges újságírók kellenek, akik szabad kezet kapnak a cikkek megírásakor, ilyen pedig soha nem fordulhat elő Orbán háza táján, ő ugyanis a kritikát nem tűri. Olyan hogy jó, bár teljes mértékben szervilis újságíró, nem létezik. Mint ahogy a kormány vágyait megvalósító jó rendező, vagy színházi vezető sincs. A szabadság az alkotás alapfeltétele. Hogy ezzel Orbán nincs tisztában, vagy csak nem akarja elfogadni azt nem tudom, mindenesetre már legközelebbi párttársai is nevetségesnek gondolják a keresztény nemzeti újságírás erőltetését, az ugyanis szánalmasan szar. Nincs mit szépíteni a dolgon. Jöhet akár 100 Kocsis Máté is, hogy megvédje a szegény nemzeti újságírást és tövig benyaljon mindazoknak, akik éjt nappallá téve lapátolják a szart, ez még nem változtat semmin. Hogy mikor lehet a jobboldali újságírás színvonalas? Orbán Viktor uralkodása alatt biztosan nem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.