Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ismét több ezer külföldit fogadtunk be

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Lássuk a mai nap legfrappánsabb kommentjeit:

Nekem a rezsim tagjairól a Maugli a my fair lady Elizája jut eszembe mindig. Fogalmuk sincs a viselkedés, az etika, a protokoll vagy éppen az erkölcs szavak tartalmáról, jelentéséről, viszont hajlandóak tanulni, fejleszteni magukat. Na ez a második rész már nem megy ezeknek a fiúknak és lányoknak. Úgy látszik, hogy őket a dzsungelben hagyta Kipling… Vagy Soros?(Adam)

Nem is értem, hogy minek nekik ennyi újság, meg újságíronak nevezett seggnyalo, hiszen mindegyik ugyanazt írja. Kellene nekik 1 azaz egy lap, amiből egy oldalt uresen hagynának a helyi híreknek, azt 1-2 alkalmazott telehányná és kész. Ugyanott lennének, ahol most, csak nekunk kerulne kevesebbe a fenntartása, mert hogy az eladásbol nem élnek meg. Sargentini. A vele valo viselkedés már eleve megmutatja a magyar kormány hozzáállását a demokráciához, a nőkhoz. Toporzékpetiben egy diplomata veszett el, de nagyon elveszett, sehol sem találni. Talán meg kellene néznie a wikin, hogy mit jelent a diplomácia. Igaz semmit sem úgy csinálnak, ahogy kellene, miért ez lenne a kivétel.(Transzporter)

Azt még megértem, hogy akik a Belvárosban élnek, sétálnak, onnan soha ki nem lépnek, elhiszik, hogy az ország fejlődik, szépül, hogy az emberek színházba, és éttermekbe járnak, mert ott tényleg ez látszik. De miért hiszik el ugyanezt az ország peremén élő száz ezrek, akiknek az is megoldathatatlan probléma, hogy a számlájukra érkező fizetést, nyugdíjat felvegyék, mert nincs ATM közel, s távol, akiknek gond a patika, mert az sincs, de orvos sincs. Agyerek nem tud iskolába járni, mert megszűnt a faluban, az iskolabusz meg nem létezik, így aztán elbukdácsol 16 éves koráig, és lesz belőle közmunkás – ha szerencsés. Ők mit hisznek, miben reménykednek?(Virág)

Az ember azt hihette – vagy csak keveset láttuk – hogy Benkő Tibor honvédelmi miniszter épeszű, fideszes mércével mérve legalábbis. Aztán eljött a mai nap, amikor is az M1 reggeli műsorában honvédelmi miniszterként olyat sikerült mondania, ami inkább lenne elvárható Németh Szilárdtól, vagy Kósa Lajostól, semmint egy 43 év katonai tapasztalattal rendelkező volt parancsnoktól. Na de lássuk is pontosan azt a bizonyos nyilatkozatot:

Nem létszámban kell mérni, és nem a technikai eszközök számában kell mérni, hogy mennyire ütőképes egy ország hadserege

A kérdés már csak az, hogy akkor mégis miben mérjük? Kósa Lajos édesanyjának sertéstelepeinek számában? Esetleg Orbán Viktor magánrepülős útjainak számában? Netalántán Mészáros Lőrinc cégeinek számában? Sajnos Benkő Tibor ezt az információt már nem osztotta meg a nagyérdeművel, így csak találgatni lehet. Mindenesetre elég ijesztő, ha az ország biztonságáért egy olyan volt parancsnok felel, aki szerint egy hadsereg száma és felszereltsége tulajdonképpen mellékes.

Gazdasági csoda ide, rezsicsökkentés oda, nem igazán sikerült csökkenteni a fagyhalál áldozatainak számát az idei télen sem. A Magyar Szociális Fórum közelményéből kiderül, 2018 szeptembere és idén február 3-a között már több mint százan fagytak halálra. Az elhunytak többsége – a korábbi évekhez hasonlóan – saját fűtetlen lakásában hűlt ki. Az elemzésből az is kiderül, hogy az elhunytak többsége idős, beteg, legtöbbször magányos nyugdíjas, akikről az állam nem gondoskodik. A szociális ellátás és támogatás hiánya az utóbbi években drasztikusan romlott, aminek szinte közvetlen eredményei ezek a számok. Nem beszélve arról, hogy a kormány nem segít a helyzeten azzal, hogy évente emberek ezreit lakoltatja ki otthonaikból úgy, hogy semmiféle segítséget nem nyújt számukra az újrakezdéshez.

A kilakoltatott családok – ha nem sikerül rokonoknál elhelyezkedniük – egyik napról a másikra kerülhetnek utcára, ez pedig ma már szabálysértésnek minősül. A kormány mégsem tesz semmit, hogy ezek a nehéz sorsú emberek segítséget kapjanak, inkább beléjük rúg még egyet a hajléktalanság betiltásával. Miközben az önkormányzati lakásokat a politikusok egymás között osztják ki, emberek fagynak meg kapualjakban és parkokban. Nincs lelkiismeretfurdalásuk ezeknek a törvényhozóknak akkor, amikor kiderül, hogy ismét több mint 100 ember fagyott halálra Magyarországon? Bajkai Istvánnak az Orbán család ügyvédjének, aki önkormányzati lakásokat akart kiosztani Köves Slomó és Farkas Flórián cégeinek, ahelyett hogy a rászorulókat segítenék ki az erre a célra is használható lakásokkal?

Hogy mégis miért említettem meg pont Bajkait? Az Mfor cikkéből kiderült, hogy a rászorulóknak a saját arcképével díszített tojást és tejet osztogató VII. kerületi önkormányzati képviselő napi több mint 670 000 forintot keres. Ez több mint kétszerese az átlag magyar havi bérnek. Ezt jó kapcsolataival és a Fidesz kiszolgálásával érte el, kár, hogy az ő körzetében élő hajléktalanokért és elesettekért még a szavát sem emelte fel. Vagyis dehogy is nem, lássuk mit tett Bajkai a hajléktalanok helyzetéért:

Kérte a Fidesz kormánytól: hogy a most zajló alkotmánymódosítási folyamatban teremtsék meg annak jogi feltételeit, hogy ne legyen a jelenlegi formában megengedett az életvitelszerű közterületen tartózkodás.  

Bajkai István hozzátette, a hajléktalanoknak nem kellene az utcán élniük, hiszen megfelelő kapacitással állnak rendelkezésre nappali és éjjeli szállások. – Megjegyzem, az ő emberi méltóságukat is sérti, ahogy ők élnek – mondta a képviselő, hozzátéve, hogy valószínűleg sokan azért nem használják a szálláshelyeket, mert nem szeretnének szabályok között élni.

A Direkt36 mai napon publikált tényfeltáró cikkéből kiderült, hogy az elmúlt két évben a BMH 9000 unión kívüli állampolgárnak adott tartózkodási engedélyt. Ezekről az emberekről azonban nem igazán tudni, hogy mégis milyen célból érkeztek az országba, ugyanis a papírok szerint „egyéb célok” vezérelték őket. Ez egy tucat különböző dolgot jelenthet, így csak találgatni lehet, hogy mi volt a tartózkodási engedélyt kérők érkezésének valós oka. A számok akkor ugrottak meg igazán, amikor a Rogán-féle letelepedési biznisz véget ért. Csak tavaly 5413 külföldi kapott tartózkodási engedélyt egyéb célból. A legtöbben iránból érkeztek – 1223 fő -, míg jöttek sokan kínából és oroszországból is, de volt 20 olyan ember is, akiknek az állampolgársága ismeretlen.

Tehát a háborús övezetekből érkezők továbbra is pusztuljanak ahol vannak – a kormány kommunikációja szerint – viszont ha orosz, kínai vagy esetleg iráni „üzletemberek” érkeznek, akkor szívesen látjuk őket. Esetleg ha macedón köztörvényes bűnözők, akkor is tárt karokkal várjuk őket. Ez megint csak a pofázok valamit ezzel szemben valami teljesen mást cselekszem tipikus esete, amit megint úgy próbál beállítani a kormányt, mint egy teljesen természetes dolgot. Hogy ezek az illetők ismét körözött bűnözők, maffiavezérek, esetleg csak Putyin jó barátai, azt nem tudni. Mindenesetre érdemes lenne Orbán szomszédságában körülnézni, hogy nem költözött-e oda véletlenül valaki, akinek a háza előtt mondjuk egy több tízmilliós sportkocsi parkol. Természetesen kizárólag a miniszterelnökúr biztonsága érdekében!

Lássuk mai cikkeinket:

Ennek a züllött hatalomnak a legnagyobb rákfenéje továbbra sem az, hogy mindent visznek

A vesztünkbe rohanunk

Merci, miniszterelnök úr!

Kakukk. Tojás

Közelről szemlélni a pusztulást

Tudod…

Tisztességes ember nem tehet mást

A nap kommentje pedig Gáboré:

Mit kell ezen csodálkozni?? A mama tizenhétszer ment férjhez, mindegyik férj nevére vette a kis tündért, mind a tizenhét meghalt és mind a tizenhét tündérkére hagyta az ingatlanát! Mindennapos eset….

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.