Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem elég Putyin elvtárs lábtartójának lenni, annak is kell látszani

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Magyarország diplomáciai ámokfutásának eszközeivé váltunk. A magyar kormánynak fel kell tennie magának a kérdést, mi érdeke fűződik ahhoz, hogy megnehezítse az EU és az Arab Liga közötti együttműködést

– ez mondta a német DPA hírügynökségnek egy uniós diplomata, miután a Magyarország nevében toporzékoló Szijjártó&Co. nem volt hajlandó megszavazni a közös uniós álláspontot a bevándorlás kérdéséről az Arab Ligával tartandó hétfői (azaz mai) tárgyalásra, írja a Handelsblatt (via Index). A diplomata szerint a magyar kormány ideológiai okokból (fideszbeszélül: Soros-migráns-mindmeghalunk) a legmesszebb menő kompromisszumos ajánlatokat is elutasította, és ezzel elszigetelte magát az EU-s államok körében.

Ez annak fényében egészen mulattató is lehetne (már persze, ha nem az ország bőrét vinné vásárra az Orbán ordas lázálmait és tudatrepedt ambícióit kilógó nyelvvel szolgáló teremfocistákból verbuvált külügy), hogy éppen a fideszes állampárt vonyít leghangosabban Európában (még a Salvini nevű szélsőjobbos kitüremkedésnél is jobban) a Földközi tengeren át zajló illegális bevándorlás megállításáért. Mint ismeretes,  már a kontinens szélsőjobboldali gyűlöletkórusa egészen csicsásan felsorakozott az orbánista apokalipszist vizionáló primitív propagandájához. Tudják, ez az a mese, amely úgy szól, hogy nem a problémát kell idehozni, hanem a segítséget odavinni, meg hogy Magyarország kész együttműködni az isten haragjával is azért, hogy gátat szabjon a homogén-keresztény-fehérbőrű európai kultúrát leigázó migránshordák áradatának. Ímhol az ékes bizonyíték.

Hát ez így elég nehéz lesz, elvtársak, bár én aligha vagyok meglepve. Ragaszkodjunk ezúttal is a tényekhez, még ha oly értelmetlennek tűnik is a(z ökölbe)szorulásos vakhittel szemben. A Szijjártó nevű kiöregedett futsalos fejétől is bűzlő magyar kormány, amely egy olyan ország nyakán tapos, amit közvetlenül semennyire nem fenyegeti a migráció, de ennek ellenére kizárólagos kormányprogrammá fejlesztette a migránsozást, semmiféle kompromisszumra nem hajlandó annak érdekében, hogy még véletlenül se fordulhasson elő Orbán után három kétharmaddal, hogy a lányainkat, asszonyainkat halomra erőszakolják azok a muszlim terroristák, akik már szétverték az egyébként is hanyatló Nyugatot.

Ha a szavak eredeti jelentéséhez ragaszkodunk, akkor természetesen elég fura diplomáciai ámokfutással vádolni olyanokat, akiknek semmi közük nincs a diplomáciához, de ha nem is határeset, fogadjuk el. A lényeg az, hogy a NER girhes ebe valahol itt van elhantolva: a problémát most sem megoldani akarják (ahogy 2015 óta egyetlen böszme pillanatra sem megoldani akarták), hanem minél tovább fenntartani azért, hogy legyen mivel zsibbasztani, félelemben és állandó háborús pszichózisban tartani a híveket. Az már régen nem kérdés, hogy az össznépi félelem és rettegés szavatolta hatalmon maradásért korruptéknak semmi nem drága. Ezért már jó idejében kitalálták (a Finkelstein kotta mindig kéznél van), hogy az ENSZ globális migrációs csomagját Soros György írta a saját vénülő kezével. Úgyhogy most azért faroltak ki európai partnereik mögül az EU-Arab Liga miniszteri találkozó kapcsán, mert az uniós diplomaták által aláírt közös európai nyilatkozatban hivatkozási alapként szerepelnek az ENSZ Soros György migrációs javaslatai. A körtefa (Birnbaum) beismerő, leleplező vallomását hagyjuk, ne rontsuk tovább a helyzetüket.

Normálisék számára világos, hogy miként egyetlen kibaszott európai szuverén nemzetállam sem fogja egymagában megfordítani a föld forgásának irányát, úgy az arab államok együttműködése nélkül kurvára nehéz lesz megállítani a bevándorlást. Eszelősék viszont egyrészt mindent is jobban tudnak, másrészt nem elég Putyin elvtárs lábtartójaként viselkedni Európában, hanem annak is kell látszani (és fordítva). Ezért aztán az elvhűségéről elhíresült magyar kormánynak köszönhetően az Európai Unió delegációja úgy lesz kénytelen elkezdeni a tárgyalásokat az arab országokkal, hogy hiányzik mögülük a közös álláspont, amelynek lényege – még egyszer hansúlyozzuk – abban állt volna, hogy a felek hogyan tudják megakadályozni az Európába irányuló illegális migrációt. Ergo tolmács nélkül is megérthető, hogy nem kell Orbán-fóbiás elvetemült hazaáruló liberálisnak lenni ahhoz, hogy nyilvánvaló legyen: egy egész dakota ló (nem csak a lába) kilóg a Fidesz-kormány megvédési handabandái mögül. Az Orbán kormánynak újabb papírja van arról, hogy az Európai Unió törekvéseivel nyíltan szembemegy és Szijjártó daliás testével, valamint okos fejével akadályozza a migrációs probléma megoldását. Pont.

Foglaljuk össze a teljesség igénye nélkül, címszavakban az orbánista-teremfocista diplomácia legvaskosabb sikereit (az azeri baltás gyilkos nélkül is csinos a lista): a Kreml mellett álltak ki a NATO ellenében, amikor egy amerikai fedett akció keretében Magyarországon őrizetbe vett két orosz fegyverkereskedőt Putyinnak adták ki. Leszarták a NATO-szövetségeseiket, amikor az elítélt macedón ex-miniszterelnököt örökbe fogadták. Blokkolják az EU és az ENSZ döntéseit, határozatait, megállapodásait (a fentin kívül például az EU-Afrika csúcs megállapodását tavaly áprilisban) kilépnek nemzetközi szervezetekből (pl. a Nyílt Kormányzati Együttműködés nevű korrupcióellenesnemzetközi kezdeményezésből, vagy az ENSZ migrációs tárgyalásaiból), nem vesznek részt demokratikus parlamenti vitákon, hazugságokkal mocskolják az európai partnereiket és vélt ellenségeiket (lásd a Verhofstadt, Sargentini ellenes közpénzkampányokat), és miközben nem hajlandók szóba sem állni velük (lásd a holland parlamenti delegációval való szórakozást), az EU harmadik legkorruptabb országaként úgy sorosoznak a Magyar Postát az ország elvileg első emberével összekötő tengelyen, mintha Magyarország egy világméretű összeesküvés része lenne, mintha a világ véreskezű diktátorait leszámítva mindenki Magyarországot üldözné.

A végeredmény tekintetében semmi meglepő nincs, a putyinista felforgatás tökéletesen működik: a migráció által valóban néhány nagyságrenddel jobban sújtott országok – azok, amelyek Orbán felcsúti kisvasútjától a strómanja nevére kerülő százmilliárdos vagyonig mindent finanszíroznak – szopnak, mint a torkos borz, és még mindig pislognak, mint béka susnyásban, hogy vajon ez a balkáni tempó valóban az, aminek látszik, vagy ó, talán mégse. Ahogy egyik minapi vendégírásunk szerzője remekül megfogalmazta: az Orbán-kormány herpesz Európán, de úgy látszik, még mindig nem zavarja eléggé azokat, akik kénytelenek együttélni vele. És bár változatlanul nem Európa feladata ennek a demokratikus felhatalmazásával mellett döngető ámokfutó bandának a jobb belátásra bírásra, már nem lehet úgy tenni, mintha az EU bomlasztása magyarországi belügy lenne, amihez semmi közük, ameddig a német autóiparnak fut a szekér.

Szó nincs itt semmiféle ideológiai okokról, kedves európai diplomaták! Itt kizárólag a Fidesz jól bevált, stratégiai módszeréről, az elvtelenség, gátlástalanság, hatalmi érdek kombójáról van szó, és arról, hogy az európai választások hajnalán szét kell verni minden olyan közös európai igyekezetet, ami megkésve bár, de a migráció megoldását célozza. Ennyire egyszerű és ennyire kétségbeejtő.

U.I. Ha Kovács Desikerült Zoltán majd magához tér és megkapja a hangját (Szijjártó visítását hagyjuk is), akkor ajánlom figyelmébe, hogy Orbán elszigetelődésének tagadásaként ezt a fotográfiát kell elővenni:

Fotó: Facebook/Orbán

A világon semmit nem cáfol, de többet mond ezer szónál. Szívesen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.