Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lassan Európa szégyenévé válunk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Lássuk a mai nap legfrappánsabb kommentjeit:

Ma este megyek haza Londoniába. A mindmeghalunk dekadens fertő városába, amelyik a második legnagyobb magyar város már. Az agyarországban (via damned country) töltött egy hét után már annyira várom, hogy otthon legyek, pedig a két gyerekem itt él. De ez, ami ebben az országban zajlik és történik, az már nem szomorú és már túl nőtt azon, hogy tragikus. Ez már a teljes és totális zombilét. Sehol sincs kolbászból a kerítés, csak nem kell az állampárt seggnyalójának lenni ahhoz, hogy kapjak egy normális állást és egy olyan keresetet, amivel egy családot fenn tudok tartani. Egy ideje már nem gondolkodom azon, hogy újra itt éljek, pedig a gyerekek nélkül a legrosszabb élni. De még mindig jobb, mint egy padon lakni és várni, hogy mikor lesz vége ennek az őrületnek…(Adam)

Szégyen. Újabb szégyen, amit a nevemben is kommunikálnak az EU felé. Mert amikor “Magyarország nem írta alá” az engem is jelent, amikor retorzió éri majd az országot, az engem is érint majd. Amikor pedig esetleg kirakják Magyarországot pár szarházi miatt az EU-ból, az majd erősen érinti azokat is, akik ma azt mondják – “Ez engem nem érint.”, “Én nem olvasok híreket.”, “Én nem idegeskedem ilyesmiken, van elég bajom.” Nekem pedig van egy rossz hírem nekik, mindegyikünk kapálgatni fog az urak földjein együtt némán, ha ezt hagyjuk! (Mondjuk én kicsit arrébb kapálok majd, hogy nehogy sérülés legyen…)(Rita)

A Fidesznek, de elsősorban a Vezérnek a legnyagyobb rémálma Soros esetleges elhalálozása – amit még tudnának „kezelni” megfelelő propagandával – mellett az, hogy egyszer megszűnik a migráció. Végleg. Mihez kezdenek akkor ellenség nélkül?(Gábor)

Négy éve tanítok külföldi hallgatókat is. Amit látok: az elején még voltak francia, holland, spanyol és portugál tanítványaim, most már nincsenek, a külföldi hallgatóim mindenféle „…isztán”-ból, vagy Fehéroroszországból érkeznek Félreértés ne essék, nagyon szuper, tudásvágytól fűtött fantasztikus fiatalok, élvezet velük dolgozni, de ők is ugródeszkának használják az oktatásunkat. Ahogy a magyar fiatalok mennek nyugatra,, ők betöltik a rést, és ők is jönnek nyugatra. Többségük az itt felszedett tudást már az EU-ban hasznosítja, mennek tovább, eszükbe nem jut visszamenni a hazájukba, vagy esetleg itt maradni. Ezért Rétvári Bence jobban tenné, ha kussolna, de hát az ő megélhetése nem arról szól, hogy tanít, vezet, irányt mutat, esetleg GONDOLKODIK és a saját véleményét elmondja, hanem arról, hogy kioktat és hazudik. Nem hiszem, hogy problémát jelent neki a tükörbe nézni, sőt, valószínüleg még élvezi is a látványt(Irén)

Ez az eurós történet szerintem tökéletesen rímel a bevándorlósra: a kormánynak semmi érdeke nem fűződik hozzá, hogy megoldódjon.
A Bajnai-kormány idején centikre voltunk a bevezetés kritériumaitól, ha akkor a 250 Ft körüli árfolyamon bevezetik, nem lenne Kuszaszem alapítványainak százmilliárdnyi közpénzjellegét elvesztett vagyona és nem lennének devizahitel miatt kilakoltatott családok ezrei … Amikor agyatlanságokat beszélnek és időnként bedöntik vele az árfolyamot, az mind csak Kuszaszem bizniszét hízlalja. Ha lenne euró, akkor az Európai Központi Banknak is lenne beleszólása az ész nélküli közpénzherdálásba, az unortodox zsenialitás menne a kukába, ahová való. Bár akkor még hangosabban lehetne sivalkodni szuverenitásilag :D(Madárlátta)

Szijjártó Péter ismét nagyszerűen képviselte Magyarországot Brüsszelben. Ott ugyanis, egyetlen EU-s tagállamként nem járult hozzá ahhoz az uniós dokumentumhoz, amelyet az EU az Arab Liga tagjaival szeretne aláírni, többek között az illegális bevándorlás visszaszorítása érdekében. Szijjártó úgy érezheti, megvédte Magyarországot, megállította Brüsszelt, valamint kiállt a magyar szuverenitásért. A valóság ezzel szemben persze az, hogy ismét sikerült lejáratni az országot, immár nem is tudom hányadik alkalommal. A külügyminiszter egyébként azért nem írta alá a dokumentumot, mert a szövegben utalás van az ENSZ migrációs csomagjára és ez nem elfogadható Magyarország számára. Pontosabban a magyar kormány számára, amely sajnálatos módon Magyarországot képviseli, még ha ez a valóságban nem is feltétlenül igaz.

Már a dokumentum megtervezésekor is összetűzésbe került Szijjártó több ország képviselőjével, ugyanis már akkor látszott, hogy a magyar kormány hajthatatlan, még akkor is, ha a dokumentum szellemisége megegyezik azzal, amit az ország elvileg képvisel. A német nagykövet elfogadhatatlannak nevezte a magyar kormány hozzáállását, majd megjegyezte, hogy amikor a 2021 utáni uniós támogatásokról döntenek, emlékezni fognak rá, hogy a magyar kormány hányszor túllőtt a célon az elmúlt években. A holland nagykövet szerint pedig miközben Magyarország azt állítja, hogy az illegális migráció teljes megfékezésén dolgozik, nem ír alá egy olyan dokumentumot, amely ezt segítené elő. Szijjártó Péter persze visszadtámadott és a következő mondattal védte meg az országot: Mi egy ország vagyunk, több mint ezeréves nemzet!

Szinte már csak idő kérdése – az EP választások kimenetelétől függően -, hogy az EU mikor szankcionálja Magyarországot, amiért az folyamatosan aláássa az uniós egységet. Szijjártó addig fogja büszkén támadni Brüsszelt, amíg egy napon Brüsszel jól pofán nem veri. Diplomáciailag természetesen, mielőtt bárki is rosszra gondolna. A Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriumi elnöke, Varga István igen érdekes dolgokat mondott a Behir.hu-nak adott interjújában, melyet a 444 vett észre. Aki esetleg nem lenne vele tisztában, ez az az alapítvány, amelyet a kormány azért hozott létre, hogy egy helyen összpontosítsák a propagandamédiát. Hogy erről elfelejtettek-e szólni Varga Istvánnak, azt nem tudni, mindenesetre élnék a gyanú perrel, ugyanis a riporter kérdéseire többek között a következőkkel válaszolt:

Meg kéne szüntetni a szalagcímeket, amik mögött nincsen semmi, talán nem csak azzal kellene az újságíróknak foglalkozni, hogy hogyan rémisztik az embereket, és milyen negatív híreket terjesztenek.

igényes, jó tollú újságírókat, és nem kell megsértődni, nyugodtan mondhatom, inkább a másik oldalon látok

Az alapítvány célja, hogy azt mondhassuk pár év múlva, hogy kialakult egy keresztény nemzeti konzervatív újságírás, és a másik oldalon is elolvassák a mi újságjainkat és megnézik az internetes portáljainkat. És nem következik be, ami most (…), hogy az Indexet szoktuk előbb elolvasni mint az Origót.

Vádat emeltek Czeglédy Csaba és társai ellen, miután több mint egy évig előzetes letartóztatásban tartották. Ez azonban nem valami végét, hanem valaminek a kezdetét jelenti, ugyanis Czeglédy többek között a következőkkel kommentálta a vádemelés tényét a HVG-nek:

Azt gondolom, jó, hogy végre megvan a vádemelés, mert így már nem a törvényeket ebben az ügyben is két lábbal tipró, leplezetlenül politikai érdekeket szolgáló ügyészség a rendelkezési jogkör gyakorlója, hanem a bíróság…

…Mivel nem követtem el bűncselekményt, és a munkatársaim sem, így emelt fővel állok a bírósági tárgyalások elé. Sok minden ki fog derülni arról, hogyan szenvedett csorbát a magyar jogállam az elmúlt években

Az, hogy Czeglédy és társai valóban bűnösek-e, vagy pedig politikai kirakatperről van-e szó, az hamarosan ki fog derülni.

Lássuk mai cikkeinket:

Vagy én vagyok a hülye, vagy a bank. De valaki feltétlenül

Nem elég Putyin elvtárs lábtartójának lenni, annak is kell látszani

A jövőnket barmoljátok szét

Hamarosan érkezik az euró

Nem kéne hagyni, hogy ide fajuljanak a közös dolgaink

Éles szemmel

Ezek tényleg nagyon betegek

A nap kommentje pedig Zolié:

Meg nem tudom mondani, hogy már hány ilyen ‘hamarosan utolérjük’-et éltem/éltünk mi meg az elmúlt évtizedekben – csak az a baj, hogy közben „elhull a virág, eliramlik az élet”!
Ez a közgazdasági zseni – a gazdája meg még inkább – sajnos fiatalabb nálam, tehát engem/minket nem villanyoz fel ez a legújabb optimista jövőkép.
‘Beraktam’ ezt is a többi ígéret közé, oszt’ jónapot!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.