Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


A magyar irigység

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Olcsó válasz mindenre az irigység. A libsik azért dühöngenek a Mészáros-klán gazdagodása miatt, mert irigyek. Azért bántják a drágaminiszterelnökúr elsőszülött leánykáját és az ő férjeurát, mert irigyek, mert nekik nem telik milliós órára, táskára, terepjáróra. Azért gyűlölködnek Vajna Tímeával, mert az irigység elvette az eszüket, ők is szeretnének magánrepülővel macskát hurcolni az állatorvoshoz, síelni a Paradicsomban és tízmilliós ruhakölteményekben pompázni, de nem futja nekik rá. Azért támadják a Rogán házaspárt, mert irigylik tőlük a helikopteres kiruccanást.

Ebben eddig semmi újdonság nincs, ezt fújja a teljes rablóbanda, a propagandistáik, a trolljaik és a szektatagok. Olcsó válasz hülyéknek, többnyire a szemem sem rebben az ilyenek hallatán. Azonban akkor már ráncba szalad a homlokom, ha kezdjük valóban elhinni magunkról, hogy valamiféle kelet-európai népszokásról van szó, hogy mi születésünktől képtelenek vagyunk tudomásul venni, hogy vannak gazdagok és vannak szegények és azért hőbörgünk, mert genetikusan örököltük az irigykedésre való hajlamot. Ez szerintem baromság.

Látszólag persze a fejlettebb nyugati társadalmakban az emberek tudomásul veszik, hogy nem mindenki jómódú és nincs ezzel problémájuk, ezzel szemben nálunk időről időre kitör a botrány, amikor például Vajna Tímea, Orbán Ráhel vagy Rogán Cecília nem képes visszafogni magát és olyan rongyrázásba kezd, ami felkavarja az indulatokat. Nagyon egyszerű rávágni, hogy az angolok, németek, norvégok, svájciak nem irigykednek, a magyarok meg igen, hozták magukkal nyereg alatt a hajlamot. Francokat. Nem gondolom, hogy a magyarok rosszabbak, torzlelkűbbek lennének bárki másnál. Gyárilag hülye, valóban irigy mindenhol van, Afrikában, Ázsiában, az összes földrész összes országában. Őket most vegyük ki a képletből és próbáljuk megfejteni azt a bizonyos kelet-európai genetikus irigységet, ami sokak szerint minket, magyarokat jellemez. Ha picit mélyebbre megyünk a jelenkori őrületben, azt látjuk, hogy természetesen ez nem is sajátja mindenkinek, kizárólag azokra jellemző, akik nem tartoznak a fideszes brancsba haszonélvezőként, vagy mezei idiótaként, aki még csak nem is nyer a dolgon, de azért élete árán is megvédené a vezért és a maffiát.

Innentől kezdve önmagamról beszélek, de nem hinném hogy tévedés azt gondolni, nagyon sokan hozzám hasonlóan gondolkodnak. Engem nem zavar, ha valaki jóval tehetősebb nálam. Nem zavar, ha azt a vagyont a saját tehetségével, ügyességével szerezte, ha a sajátját kockáztatta azért, hogy többet érjen el. Tisztelem a bátorságot, a szorgalmat, a kitartást, legfeljebb igyekszem eltanulni és hasznosítani azt, amit a másik jobban csinált, mint én. Az viszont az őrületig fel tud idegesíteni, ha az én rovásomra, az én bőrömre zsírosodik valaki. Andy Vajnára szerintem senki egy rossz szót nem szólt azért, mert Amerikában elérte a céljait. Megdolgozott érte, megérdemelte. Akkor kezdődött vele a baj, amikor hazatántorgott és súlyosan szemét üzleteket kötött Orbánékkal a pénzért. Én nem tudom, mennyit tarthatott meg a zsákmányból, nem is érdekel. Az viszont érdekel, hogy az a pénz az ország kirablásából származik, a mi, az én megkárosításom kellett ahhoz, hogy Vajna Tímea milliós kollekciókban bohóckodhasson a fotósok előtt. Igen, ez már erősen bassza a csőrömet és nem azért, mert irigy vagyok hanem azért, mert nyíltszíni lopáshoz nem fogok asszisztálni még verbálisan sem.

Ezt az országot szisztematikusan kirabolja a maffia. Nem fogom elsorolni a bűneiket, ezerszer megtettem. Az a rohadtul nagy baj az ilyen legalja tolvajokkal, hogy szaporodnak és fertőznek. A nagyot hasító főgecik árnyékában létrejön egy olyan réteg, amelyiknek tagjai viszonylag keveset lopnak (de csak azért, mert ennyihez férnek hozzá), de lopnak, mert tehetik, mert megússzák, mert a maffia szolgálatában védelmet élveznek. Erkölcsi értelemben nincs különbség az uniós milliárdokból zsírosodó gecik, a magyar adófizetők pénzéből pofátlanul gazdagodó senkiháziak és a közpénzből saját használatra házat építő kiskirályok, vagy éppen a szerencsétlenek nyomorán zsírosodó pereputty között. Okádok a Mészárosoktól és a Tiborczoktól éppen úgy, mint a világvégi zsákfaluban uralkodó fideszes polgármester testvérétől, aki a nyomorultaktól fillérekért felvásárolja a szociális tűzifát. Nem az irigység mondatja velem, hogy ezeknek börtönben a helyük, hanem az erkölcsi érzék. Ahogy másokkal sem az irigység mondatja, hanem az erkölcsi érzék.

Azt merem állítani, hogy a németek, angolok, svájciak azért nem irigykednek ilyen kelet-európai módon, mert ott el sem tűrnék ezeket a tetveket sem a politikában, sem a közéletben, sem sehol. Ott nem élnének meg a Tiborczok és Mészárosok, sem a gennyláda kis tolvajok, mert úgy elzavarná őket a nép, hogy a lábuk nem érné a földet.

Még csak azt sem állítom, hogy a nyugati országokban fejlettebb az erkölcsi érzék mint nálunk, mert nem. Egyetlen különbség van közöttünk. Ők tisztában vannak a jogaikkal és tudnak is élni vele. Mi meg nem. De meg kell tanulnunk. Ha nem tanulunk, itt fogunk halomra dögleni és ezek a gecik táncolva fognak ráhugyozni a sírunkra. Én azt nem óhajtom megvárni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.