Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A győriek mutatják az irányt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Lássuk a mai nap kiemelt kommentjeit:

Parragh úr jól elszólta magát: ha a multik kivonulnak innen, nincs vállalat, ami felvenné a munkanélkülivé váltakat. A stadionok, térkövezett főterek, és az állami pénzeken felújított kastélyok annyi munkaerőt nem tudnának felvenni, más meg nincs. Hol van a magyar szárnyaló gazdaság? Itt minden gazdaság idegen kézben van. (Virág)

„…Magyarország nem akar bevándorló ország lenni…” Egyetértek! Nem akar az ország bevándorolni sehova, mert már jó helyen van! Az EU-ban és a NATO-ban. Ennél jobb hely nem is kell, csak hát úgy is kéne viselkedni… (Imre)

Mint az a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKOH) közléséből kiderült, Rogánék minisztériuma 2018 utolsó negyedévében 14,7 milliárd forintot költött reklámokra. Ennek közel fele kizárólag politikai tartalmú, egyszóval propaganda kampányra ment el.

A most közzétett tájékoztató szerint 2018 utolsó negyedévében a Balásy-cégeknek az NKOH nettó 14,7 milliárd forint értékű megbízást adott. Ebből 6,95 milliárd a kormány politikai tartalmú kampányaira vonatkozik, közel 8 milliárd forint pedig különböző állami cégek és hivatalok hirdetéseire ment el.

Aki pedig kíváncsi a konkrét számokra is, az itt tekintheti át őket.

A tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatására szolgáló uniós pénzből vesz az Oktatási Hivatal (OH) 21 ezer sporteszközt, benne 810 focilabdát – áll az OH beszámolójában. Egyre inkább tűnik úgy, hogy nincs olyan társadalmi kérdés, amelyre a kormány ne gondolná tökéletes megoldásnak a sportot. Egyre rosszabb a kórházak és az ott dolgozók helyzete? Építsünk stadionokat! Az oktatási rendszer, valamint a szociális ellátás is egyre csak romlik? Rendezzünk olimpiát! Tanulói lemorzsolódás problematikája áll fenn? Adjunk nekik focilabdákat! Ezek után mi lesz a következő? Már a problémára gondolok, ugyanis a megoldást már mindenki sejtheti.

A tavalyi parlamenti választásokon a pécsi fideszes Csizi Péter, Mellár Tamással szemben vereséget szenvedett. Csizinek azonban nem kell szégyenkeznie, ugyanis a kormány nem hagy senkit az út szélén, pláne azokat nem, akik az ő szekerüket tolják. Így történhetett meg az – természetesen a véletlenek összejátszásának eredményeként -, hogy három állami cég vezetése is mit ad isten az ő keze alá került, noha ő maga korábban mindössze egy családi Bt.-t vezetett. A három cég vezetésével 8800 munkavállaló főnöke lett, azonban a hatalmas feladat elvégzéséért méltó jutalom is jár Csizi Péternek, ugyanis fizetése havi bruttó 4 millió forint.

Ezek után persze nem nagyon lehet csodálkozni azon, hogy a megüresedett parlamenti helyek egyikéért sem törte össze magát. Ott ugyanis mindössze 1 millió forintot kereshetne azzal, hogy a Fidesz parancsára nyomkodja a gombokat, amellett, hogy saját véleményét megtartja magának. Mégis csak jobb 3 céget vezetve 4 millió forintot keresni, ugyebár. Reméljük azért, hogy nem szakad bele a brutális munkába az egykori képviselő úr, ugyanis elmondásából kiderül, hogy hétfőtől egészen péntekig dolgozik. Amennyiben ez valóban igaz, úgy ez pontosan öt nappal több, mint amennyit bármely más kormánypárti képviselő dolgozik egy héten.

Megállapodott ma délután az Audi Hungaria Zrt. és az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) az idei bérekről. Ez azt jelenti, hogy az egy hétig tartó folyamatos munkabeszüntetés sikerrel zárult, ugyanis a dolgozók a cafeteria követelés kivételével megkapták azt, amit az első naptól kezdve szerettek volna. Nem kértek sem lehetetlent, sem olyat, amit a környező országok munkásai ne kapnának meg, ezzel pedig az Audi vezetősége kénytelen volt szembesülni.

Ezzel a sokszor a világ legnagyobb motorgyárának aposztrofált győri Audi gyár dolgozói megmutatták magyarok millióinak, hogy egy általános sztrájk képes lehet változások elérésére. Ez lendületet adhatna az ország többi vállalatának, esetleg a közszolgálatoknál dolgozóknak is, akik félve az esetleges következményektől, inkább csöndben tűrik azt, hogy rabszolgaként kezeli őket. Van kiút és ezt a kiutat mutatták meg most az Audi dolgozói. Összefogtak és vállalva az esetleges következményeket kiálltak az igazukért. Hogy ez egy első lépés-e végre a dolgozók jogainak érvényesítése felé, az csakis a hazai munkavállalókon múlik.

Lássuk mai cikkeinket:

Hát persze hogy nem a vérkorrupt, illiberális kormány rongálja az ország megítélését

Már csak végig kell nézniük a tagországoknak, ahogy Mészáros Lőrinc Tiborcz Istvánnal kézenfogva fillérekért felvásárolja az Eiffel-tornyot

Orbán, a demokráciát nagykéssel hámozó ember

Ennek békés vége már nem lehet

A játékszabályok felrúgása az egyetlen út

Akkor ezúttal is Soros ürített bele a NER-diplomácia ventillátorába?

A nap kommentje pedig Ágnestől:

Ő is tudja, hogy nem az országot, hanem önmagát és a „politikáját „kellene megvédenie – amire képtelen lenne. Megfutamodik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.