Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ki az, aki képes felsorakozni egy címeres hazudozó mögé?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mintha egy huszadrangú amatőr színtársulat szereplőgárdáját csodálnám, nagyjából olyan érzés megnyitni a pártlapokat. Példaképek, az ország vezető koponyái, hasonló marhaságok eszembe sem jutnak amikor rácsodálkozom a kínálatra. Remek dolog lenne egy, legalább egyetlen egy olyan kormánytagot, vagy akár csak kormánypárti politikust, közéleti szereplőt, publicistát, szakértőt, bárkit látni a Fidesz soraiból, akiről jó szívvel azt mondhatnám: ez egy okos ember. Vagy legalább rendes ember. Nem is kell együtt lennie a két tulajdonságnak, megelégszem az egyikkel is. De olyat sem lelek.

Szerencsére azonban fideszéket semennyire nem izgatja én véleményem, ők önellátóak ebben is. Képesek egymást imádni és kényeztetni akár napi 24 órában, szemrebbenés nélkül. Ha eddig nem tudtam volna, most megtudtam, hogy mi a baj az ellenzékkel. Az egyik pártmédia szerint legalábbis.

Az ellenzék szegénységi bizonyítványát mutatja, hogy egyetlen karizmatikus vezetővel sem rendelkeznek. Olyan személlyel, akivel lehet azonosulni, akivel szimpatizálhatna az emberek többsége. (Magyar Idők)

Hála legyen a nagyonjóistennek, hogy legalább a szekta rendelkezik ilyen karizmás illetővel. Ha hármat találgathatnék, hogy kire gondolt a költő, mindhárom Orbán Viktor lenne. Ő, aki világít a sötétben, jár a vízen (valamint a levegőben), borrá változtatja a vizet, magánvagyonná a közvagyont, stadionná a fejlődést, szarrá az életet. Ővele kétpofára tudnak azonosulni a hívek. Hát nem tudom. A franc akarna reggeltől estig benga testőrök között sündörögni, páncélbugyiban pácolódni, gyűrött gatyában, magasított talpú cipőben feszengeni, nyakkendőt rángatni, nyelvet öltögetni, csücsöríteni, tikkelni, hazudozni, rettegni. Úgyhogy a magam részéről valóban alkalmatlan lennék arra, hogy azonosuljak Első Karizmatikus Viktorral. Meg hát hajlandó sem lennék rá, miután elvagyok én magammal. Viszonylag normális vagyok, amim van, az az enyém és nem kell rinyálnom, hogy melyik stróman fog meglopni. Nincs titkos bankszámlám, nem loptam soha semmit, nem kell rettegnem, hogy le találok bukni. Aki kedvel, önmagamért kedvel, nem érdekből.

Egyszóval nem tudok azonosulni a csútival, de legalább nem is akarok. Az semmi, de szimpatizálni sem vagyok képes vele. Ugyanis a világon semmi szimpatikusat nem találok abban, ha valaki minden héten mást hazudik, holott már az előző heti is hazugság volt.

Ezért semmi olyan elképzelést sem tudnak felmutatni, ami mögé fel lehetne sorakozni. A szavazóikat legfeljebb hergelni tudják, de az eredménytelen politizálásukkal leginkább elkeseríteni. 

Franc tudja, biztosan én voltam a figyelmetlen, de nekem kimaradt Orbán Viktor elképzelésének felmutatása, ami mögé én fel tudnék sorakozni. A sorosmigránsoksorosmigránsok hajhullasztóan unalmas, átlátszó hazugságai kicsit sem vonzóak egy átlagosan normális ember számára. Ezért aztán felmerül a kérdés: ki az, aki ilyen követendő példaképet választ magának? Ki az, aki képes felsorakozni egy címeres hazudozó mögé? Még ennél is érdekesebb lenne megérteni, hogy aki felsorakozik, követi, isteníti, issza a szavait és bálványként imádja, annak milyen erkölcsi normái lehetnek? Az vajon miben bízik? Hová vezeti a gyűrött gatyás idol? Mire számít? Milyen jövőben reménykedik? Komolyan jobban hisz a propagandának, mint a saját szemének, a tulajdon tapasztalatinak, a saját gyerekének, unokájának?

Mert a felsorakozottak és hódolók pont úgy fél évig várnak egy szaros hasi ultrahangra, mint a rohadék ellenzék. Már persze ha még életben vannak akkor, amikorra időpontot kapnak. Velük is előfordulhat, hogy egy bőrgyógyász diagnosztizálja a perforált vakbelüket, már amennyiben eltalálja a megfejtést. Ők is nyomorúságos fizetésért gürcölnek, nekik sincs reményük a jobb életre, az ő gyerekük se fog eljutni a diplomáig, nekik is van arra esélyük, hogy majd interneten keresztül nézhetik az unokájukat.

Érdemes lenne megfejteni ezt. Mert nem az a csodálatos, hogy van egy hatalommániás, kapzsi, kártékony bűnöző. Olyanból mindig van kínálat. Az érdekes inkább az, hogy akik őt követik árkon-bokron át úgy, hogy ezért semmiféle ellentételezést nem kapnak azon kívül, hogy megvédik őket egy öregembertől és a migránsoktól, akiknek eszük ágában sincs ide jönni. Meg kellene fejteni ezeket a talányokat, hátha akkor közelebb jutnánk a megoldáshoz. Annak a megfejtéséhez, hogy ez az ember miért nem ül még mindig börtönben, ahol már régen lennie kellene.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.