Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Hacsaknem Blog


Bezzeg ha migránsokat korbácsolt volna meg az esküvőjén

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Habzik a szája Gajdics Ottónak, a teljes fideszes médiának és az állampárt ügyeletes megmondóembereinek is. Nem tegnap óta, de most újabb szimultán óbégatásra adták a fejüket, mióta az ellenzék ellenzékévé előlépett szélsőségesen hiánypótló Mi Hazánk Mozgalom (Toroczkai-Dúró-Volner-Novák és mások) gerinces aknamunkájának köszönhetően szivárog a Jobbik. És pláne mióta Sneider Tamás pártelnök három évvel ezelőtti esküvőjének pikáns részleteivel két napja csúcsra járt a nemzeti elborzadás. Igaz magyar ember addig sem gondol arra, hogyan kotorászik a NER a zsebében, a magánéletében, az agyában, a jelenében és jövőjében.

Miközben úgy tesznek, mintha a baloldalinak nevezett ellenzéki pártokkal félkézzel is elbírnak a végbelükben pihegő, parancsra bármit végrehajtó függetlenfideszes állami intézmények segédletével – Polt Péter és Domokos László pártkatonák e tekintetben is feltétlenül jobban teljesítenek -, új szenzációt kaptak elő a naftalinból. Két napja azon forgatják az összes csőlátással szoros kapcsolatot ápoló szemgolyójukat, az önkritikával semmilyen kapcsolatot nem ápoló világszínvonalú álszentségük által kísérve, hogy Sneider Tamás pártelnök felesége (egyben a Jobbik képviselőcsoportjának jogásza) – egy, a Hír Tv által közzétett felvételen – náci karlendítésre emlékeztető mozdulatot tett, miközben a lakodalom hevében a vőfély antiszemita és rasszista vicceket puffogtatott. Vona Gábor akkori pártelnök és Szabó Gábor pártigazgató füle hallatára.

Mostanra a szivárgás egy újabb borzasztó részlettel egészült ki. A Figyelő nevű fideszes médiagólem-bugyor egy 2015-ös hangfelvétellel borzolja a soha semmire nem vetemedő, békés, toleráns, emberszerető orbánista rajongótábor kedélyeit. Azt kellene elképzelniük, ha tudják, hogy Sneider mit mondott, amikor a Betyársereg egyik tagja (Dér Zsolt dél-szláv háborús veterán) áttért a muzulmán hitre:

hát szíve joga, sokkal jobb, mintha zsidó hitre tért volna át.

A vinnyogás tárgya tehát: kioknyomozták az újabb bizonyítékát annak, hogy a Jobbik migránsokat akart betelepíteni Magyarországra a Gyurcsány felé közeledő Jobbik a szélsőjobboldali szcénából nőtt ki. Továbbá vérlázítónak tartják – Gajdicstól Hidvgéhi Balázsig -, hogy a folyamatosan antiszemitizmust kiáltó balliberális pártok cinkosan hallgatnak, és kitartanak Sneider mellett. Elnézik az elnézhetetlent.

Szerintem akkor álljunk meg egy szóra, ha már ott tart a kormányzást helyettesítő polgárikeresztény arrogancia, hogy a nemzeti sufni mélyén kotorászva, a szélsőjobb új sztárjaival összeborulva igyekeznek hitelteleníteni és lejáratni az állampárttal szembeni ellenállást, és hol a Jobbik szemére hányni Gyurcsányt, hol Gyurcsány szemére hányni a Jobbikot. Nehogy már arról essék szó, hogy ezt a szivárványszínűnek csúfolt ellenzéki térfelet az Orbán képére és hasonlatosságára torzított, mindenkori mélypontjára süllyesztett magyar közélet (a maga egyik napról a másikra összefércelt fideszes törvényeivel) rákényszerítette arra, hogy az egymást (némiképp jogosan) gyűlölő és normális helyzetben egymással versengő pártok kénytelenek legyenek közös platforma lépni. A mindent és mindenkit elnyomás rendszerével szemben.

Nekünk itt eddig is és ezután is nem titkolt, félreérthetetlen véleményünk volt, van és lesz a Jobbikról, a nagy ellenzéki összeborulások idején is bőven kaptunk a fejünkre azért, mert aggályokat vetett fel bennünk egy ordas eszmék talaján létrejött, hosszú évekig a nyílt cigányozásból, zsidózásból, buzizásból, és minden irányú gyűlölködésből kinőtt párttal való bármilyen együttműködés.

Ezzel szemben van annak egy átható, semennyire sem diszkrét bűze, amikor a néppártosodást hirdető Jobbik hajójáról patkányokként menekülő szélsőséges Morvai Krisztinákat, Dúró Dórákat, Novák Elődöket, Volner Jánosokat és egyéb válogatott népségeket a vállára emelő fideszes propaganda azon siránkozik, hogy vajon miként számol el lelkiismeretével a baloldal, amely nyíltan együttműködik a Jobbikkal? Azzal a Jobbikkal, amelyben menő a náci karlendítés, a gusztustalan rasszista-antiszemita viccelődés, amelyben előfordulhat, hogy valaki (lásd Szávay István) egy zsidó nő megverésével és heftijének elferdítésével kérkedik.

A magam részéről elfogadhatatlannak és példátlanul súlyosnak tartom, hogy olyan emberek töltenek be felelős politikai tisztségeket, akik szerint mindez nem több szórakozásnál és poénkodásnál (Sneider szerint mindaz, ami a lagzijában történt, annak minősül), de ne röhögtessenek már azzal, hogy a nettó náci propagandamódszerekkel operáló Fidesz (és még azt sem mondtam ezzel, hogy antiszemita lenne a Soros-kampány, csak azt, hogy a fideszes propaganda módszerei sötét időket idéznek) kérje számon bárkin a szalonképtelen, bűzös, gyűlölködő mocskot.

Egyszerűen abszurdum és a groteszk felsőfoka, hogy az a Fidesz, amelyik a Jobbik kottájából, a Jobbik példáját követve (ők emelték először a politikai közbeszédbe a cigányozást, buzizást, zsidózást – ez volt a politikai korrektséggel való leszámolás előszobája) tette a gyűlölet sötét háborús övezetévé az országot, azokat kérje számon (például a balliberálisnak címkézett médiát), hogy miért nem tiltakoznak vérmes, letaglózó publicisztikákban Sneider esküvői mutatványa ellen, akik mindig szóvá tették, hogy gyűlölködő baromnak lenni nem menő, hogy a gyűlöletet árulni és abból meggazdagodni, arra hatalmat építeni nem menő, hogy embereket a bőrük színe, a vallásuk, a nemzetiségük, a nemi identitásuk, szexuális irányultságuk alapján megbélyegezni egyenértékű az ordas eszmék belátható és beláthatatlan következményekkel járó terjesztésével.

Függetlenül attól a politikai és közéleti zsákutcától, amibe a háromszor kétharmados becstelenség pártja belekényszerítette Magyarországot, abban nyilván megegyezhetünk, hogy bármennyire is az állampárti gépezet lejáratási hadműveletének vagyunk szemtanúi, bármennyire is magánügy egy rohadt esküvő, azért az semmilyen körülmények között nem védhető és nem magánügy, hogy valaki náci karlendítés meg mások emberi méltóságán gúnyolódó viccek nélkül nem bírja elképzelni élete legszebb napját. Akkor főleg nem, ha egy funkcióban lévő politikus a történet alanya. Nagyon sok ember képes úgy leélni egy életet, hogy még tajtrészegen sem jut eszébe karlendítve hahotázni a buzikon. Pláne nem fél órával azután, hogy kimondta a boldogító igent.

Anélkül, hogy relativizálni akarnám a vállalhatatlan sötétséget, azt mindenképpen figyelmébe ajánlanám a rikácsolva méltatlankodó, szemöldökét vérmesen ráncolgató fideszes elvtársaknak: lehet, hogy nem tűnt fel nekik, de az, amit a Jobbik egyes képviselői haveri-baráti-családi rendezvényeken, vagy a kocsmaasztal fölé borulva megengednek maguknak, az a politikai korrektséggel leszámoló, homogén orbáni illiberalizmus legfőbb politikája. Nem otthon a négy fal között csinálják, hanem kitapétázzák vele az országot. Nem magánerendezvényeken kérkednek a szénné égett disznóra firkált Soros-metaforával, hanem fellökik a Facebookra. Nem óva intenek a más kultúrájú emberek gyűlöletétől, hanem üdvözlik a hangos, érthető önbíráskodást. Nem elítélik a rasszista, kirekesztő, megbélyegző rigmusokat, hanem imába foglalják a politikai korrektséggel való leszámolást.

És hogy mi a tanulság? Nincs. Magyarország háromszor kétharmados kormánypártját egy köpönyegforgató érdekszélsőjobbos vezeti a szakadék fele, miközben a második legnagyobb párt aktuális vezetője sikertelenül próbálkozik megtagadni zsigeri, szélsőjobbos lényegét.

Bezzeg ha Sneider migránsokat korbácsolt volna meg az esküvőjén, most ő lenne a Fidesz tiszteletbeli elnöke. Így viszont zavartalanul dübörög a szemforgatás: páratlan napokon gyógyítani akarják a melegeket és az egészséges nemzeti identitás megvédésére hivatkozva köpködik a bevándorlókat, páros napokon meg azon háborognak, hogy a politikai ellenfeleik homofób, rasszista, antiszemita gecik. Ez akkor is durva lenne, ha közben nem lopnának.