Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Nem csak a szentek vannak leragasztva a falon, hanem a falhoz állított nép szeme is le van ragasztva

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Leragasztva

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Nem kell nagyon hazafelé dúródni kendnek. Már betakarták, nem láthatja a szenteket a kolostor falán. A közpénzért uralkodó narancskeresztény értelmiség gyorsan felfogta a mondást, hogy: „Minden szentnek maga felé hajlik a keze” és ha ezek nem osztoztak Simicskával a miénken, akkor a szentekkel se fognak, szemtanúra meg pláne nincs szükségük.  

Ezt én onnan tudom, hogy takarítottuk az árkot a tatával. Beton. Mondta is a Gyuri bácsi, hogy aki ezt kitalálta és megcsináltatta, az a pecázáshoz boltból veszi a gyorsan döglő génkezelt gilisztát. Hát ilyen kacifántos beszédű a Gyuri bácsi. Hanem később azt is mondta a tatának, hogy finánctöke. A csúnya szó miatt konzultálni is akartam a tatával, de elmaradt. De menjünk sorjában.

Tudja, akik közvetlenül vannak rácsatlakoztatva a pártállami kebelre, azoknak a háza előtti járdát és árkot a közmunkások takarítják. A térfigyelő kamera látja, hogy a szegénységbe ragasztott alattvalók a büntetéstől félve, mint az eszement takarítanak. Mikor végeznek, már jönnek is a közmunkások. Szóval jó dolog ez a térfigyelő rendszer. Bűnmegelőzésre meg pláne, mert visszaállt az úri rend, most már szegénybűnözés van. (Azt tudja már kend, hogy ki dönti el, mi a bűn, és mi nem bűn, mondanom se kell.) Kár, hogy a Tangazdaságnál nem volt kamera, ezért azután minden mozdítható, és a génbankként tartott állatállomány egy nap alatt eltűnt. Neki adták az egészet a Püspökségnek, mert az Isten szeme mindent lát és így egybe marad a vagyon. Ez a „vagyonmegtérés” azért sérelmes az ittenieknek, mert a fél falunak kenyeret adott, a környék fiatalságának meg szaktudást. Imára kulcsolt kézzel nem lehet kaszálni, kapálni.

Tehát takarítjuk az árkot. Jön a Gyuri bácsi. Pontosabban küldetésben van. Julcsi néni boltjába. Biciklizni már nem tud a combnyaktörése óta, a szíve és a „másik még rosszabb lába” miatt egy szuszra max. 20 métert tud gyalogolni. Mi a tizenharmadik 20 méter vagyunk a Gyuri bácsinak odafelé. Oxigénhiányos megálló vagyunk. Azt gondoltam, nem hallotta a köszönésemet. De, mondta, mikor levegőhöz jutott. Bement neki a hang a fülén, csak levegő hiányában nem jött ki a száján, azért nem fogadta a köszönésem.

Mikor aztán helyreállt a légcseréje, akkor aztán nyomta ám a szöveget. Közbe meg fújtatott, és sípolt is. Engem nem zavart, mert amúgy se sokat értettem abból, amit mondott. A tata pedig csak ebédig ért rá lánygyerek nyelvre fordítani. Mindjárt írom, amit megjegyeztem belőle. Csak volt egy kis malőr. A finánctöke magyarázat lemaradt és nagyinak kellett a rövid ö-t hosszúra cserélni, amivel nem jártam jól. Miheztartás végett, ha már az édes anyanyelvünkről feljött a szó, levágott nekem olyan prédikációt, hogy amit addig érteni véltem, abból is kérdőjel kunkorodott. Úgyhogy kendre vár az egyenesbe hozatal.        

A nagyi kiakad a csúnya beszédtől. Így aztán okításomra felhozta, hogy a közpénzért keresztény, közpénzből értelmiségi és közpénzből szövetség testületileg úgy gondolja, hogy egy nyomorult, ócska, rohadt kis proli nem beszélhet úgy, mint egy narancskeresztényuralkodópárttaglovagkeresztesértelmiségi, akinek labancos kiváltságából eredően úgy dől a szájából a mocsok, mint a tehén hátsójából a gané. Maradjak csak én az európai módinál, nem kell a kegyenceket majmolni. Mi nem tudunk sugárzásmérőt venni, mint az elbocsájtott cimbora, aki jól tudja, hogy a koporsókomplexusos régi szobatársa alig várja, hogy megtölttethesse azt a bizonyos hatodik koporsót velünk, a felnövekvő nemzedékkel. Na, ebből nem értettem semmit példának okáért, de a nagyi elégedett volt a hallgatásommal.

Mégis mit mondott a Gyuri bácsi? Hát ez az?! Talán ilyesmit. Vélhetően. Ő pont egy hónappal idősebb a Soros druszájánál, aki az életét a románoknak, meg a Himmlernek köszönheti. Nem vitték el a gázkamrába. Az okos románok időben átálltak a győztesekhez. Gyorsan hurcolkodni kellett onnan a náciknak. Ezért ez a német lefoglalta a magyar vagonokat a Romániából visszavonuló német katonaságának. Azóta se kerültek haza a vagonok. Később a druszája az eszével pénzt csinált külföldön, a pénzzel meg sok pénzt, amiből néha meggondolatlanul költekezett. Például itthon egy rakat sutyerákot etetett a tenyeréből, akik aztán a politikai hatalom megszerzése után hálából epét hánynak a fejére, amit a magyaroknak le kell nyalni, mert bizonyítani kell a világnak, hogy a nép az nem antiszemita. Sőt, mint a másik cimbora, a Netanjáhú is menedéket kap itt, ha be akarják kasznizni korrupcióért Izraelben. Na, ezt is jó volna, ha értené kend, mert nagyon komoly képpel mondta a Gyuri ’bá, a tata meg nem szólt semmit és már az is valami.

Addig tehát eljutottunk, hogy a Gyuri ’bá druszája az aranyos amerikai nagybácsiból megint zsidó lett, ráadásul finánctőkés, aki csak ne nevessen a föld nélkül maradt magyarokon! Hanem a mi Gyuri bácsink tudja ám, honnan hull a makk! Azt mondja, nem csak a szentek vannak leragasztva a falon, hanem a falhoz állított nép szeme is le van ragasztva! Úgy ám! Mert mit gondol a tata? Kik tőzsdéznek? Kiknek a tulajdonában vannak a multicégek, meg azok Magyarországi telephelyei? Mire a tata válaszolni tudott volna, a Gyuri ’bá már nyomta is: Nem ez az első kérdés! Hanem az, hogy hány órakor? Mert úgy általánosságban a finánctőke kezében van, de konkrétan nem látod, és pillanatnyilag az a biztos, hogy a magyar munkavállalókat nem csak rabszolgaként kiszolgáltatják ennek a finánctőkének, hanem még közpénzből fizetnek is nekik kp-be, hogy tanítsák móresre a büdös magyar prolikat!

Ekkor már megint nagyon kapkodta a levegőt a Gyuri bácsi, de aztán megcsihadt valamelyest. Látod öcsém, mondta a tatának, ezért nem nevet az én druszám. Együtt érez velünk. Ezek szétnyalták az előző diktatúrát, minden a kezükhöz ragadt, most már azt is ellopták, ami le volt betonozva. Most még kimérik a gyerekeinket kilóra, miután a sztrájktörvénnyel leragasztották a szakszervezetek kezét, lábát, aztán mennek szelvényt vagdosni a szippantós Árpi külföldi törzshelyére.

Bütyökfalva, 2019. január 18.

Mirtill

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.