Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Ez itt most kevés lesz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Levél a propagandának

22:53, fáradt vagyok és beteg. Hallgatnom kellene azokra a motivációs gurukra és alvásszakértőkre, akik lépten – nyomon hirdetik, hogy ne vigyünk mobiltelefont az ágyba. Ne gurítsunk a híreken alvás előtt. Innentől betartom…

A minap még megtettem sajnos, ekkor akadtam rá egy cikkre, amiben arról írnak, hogy a „közszolgálati” MTVA kulturális csatornáján, az M5-ön lement egy adás, amiben azt taglalták, miként lehet meggyógyítani a melegeket.

Egy kicsit még reménykedtem, hogy csak a láztól látok rosszul, vagy ez valami vicc, de nem. Elolvastam a cikket, megnéztem a műsort.

A héten sokat és sokan foglalkoztunk Bayer Zsolttal, de ez a műsor bőven alá tudna menni egy Best of Bayer-nek is. Nem akarok idézni sem az adásból, sem a cikkből, nézze meg, aki kíváncsi rá, de javaslom, hogy ne a reggeli kávéja után, mert felpörgeti a pulzust.

Egy dolgot szeretnék: üzenni a propagandának, hogy ez itt most kevés lesz! Kevés lesz ám egy kicsit buzizni gyorsan ahhoz, hogy kikopjanak a jobbikos zászlók a közös demonstrációkról. Mert ugyanis én sétálgattam a nagyon turulos, nagyon feketébe öltözött, nagyon árpádsávos, nagyon nagy és nagyon félelmetes jobbikosokkal mostanában párszor.

A második napon már (én ugyan kicsit félve) köszöntünk egymásnak. Beszéltem is később pár sráccal, akikkel együtt indultunk haza az MTVA székháza elől. Mondtam nekik, hogy elég testidegen tőlem ez a helyzet, hogy velük bandázgatok a rendőrsorfal előtt. Ráadásul nem először… Erre a srác azt mondta: – „Biztos lehetsz benne, hogy amíg a g@ci el nem takarodik, addig nem utoljára!”

Megkérdeztem, hogy milyen érzés nekik DK-s, liberális, MSZP-s, sőt szivárványos zászlók mellett állni, velük együtt vonulni. Azt mondta a fiú : – „Pont olyan, mint a DK-snak, vagy a buziknak mellettünk állni. Furcsa. Viszont itt most nincs nemzeti, kommunista, nincsenek liberális szarok – bocs, mondta nevetve rám kacsintva – és nincsenek buzik sem. Csak mi vagyunk, szemben ezekkel a mocskokkal és a kretén rendőreikkel, akik egy lépcsőt, vagy éppen egy üvegfalat védenek igen elszántan.”

(Mentségükre szolgáljon, hogy akkor fújtak utoljára a rendőrök, azóta nem.) Szinte megható volt a pillanat. A stílus maga az ember, szokták mondani, de higgye el nekem mindenki, hogy az a srác ott nem öncélúan és gyűlöletből káromkodott, hanem a nyomaték kedvéért, a felfokozott indulat hevében.

Szóval, hahó, ébredj propaganda, itt nem hülye ám mindenki! Nehogy azzal találd magad szemben, hogy még több érintett kijön az utcára – már minden mindegy alapon!

rb

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.