Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szijjártó, a magyar nép hőse

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Kezdjük a szokásossal, nézzük a nap kiemelt kommentjeit:

Sokan azzal védik a Fidesz ámokfutását, hogy nem lövet a tömegbe, (bizonyíthatóan) nem öl, ölet meg senkit. Legyünk nagyvonalúak, felejtsük el (de inkább ne) azt a néhány, titokzatos, mai napig sem tisztázott halálesetet; mondjuk azt, igazuk van! A Fidesz egyszerűen csak hagyja meghalni az embereket a „természet törvénye szerint”; holott az emberi társadalmaknak, az államnak – többek között – éppen az lenne a feladata, hogy az egyén erejét és lehetőségeit meghaladó problémák megoldásában segítségére legyen az elesetteknek, öregeknek, betegeknek. Nagyon kíváncsi lennék arra, hogy kormányunk hogyan definiálná az állam feladatait? Azt tudjuk, hogy szerintük a korrupció működésük alapja és lényege; de ezen kívül??? Esetleg bármilyen közfeladat??? (Erika)

Csak olyan ember képes olyat kinyilatkoztatni, hogy a szeretetteli családi környezet megfelelő egy idős, beteg, esetleg demens ember ellátására, aki ilyen helyzettel még személyesen nem találkozott. A szakképzett ápolóknak is megterhelő, ők is kiégnek. Hány széthullott családról tudunk a környezetünkben, ahol valakinek föl kell adnia mindent a beteg hozzátartozó ápolása miatt? És a családbarát kormány miatt még pénzt sem kap érte! Van az a pont, ahol egy beteg otthoni ápolása meghaladja egy család lehetőségeit és képességeit. Megszüntették a házi ápolást, és a segítség szinte összes többi formáját is. Mert nem hagynak senki az út szélén.
Továbbra is rohaggyanakmeg! (Madárlátta)

Ami itt nyócév alatt elvesztette közpénz jellegét, abból egy fejlett országot lehetett vona létrehozni egy elégedett társadalommal. De ez sohasem volt cél. Majd egyszer csak a nyugdíjpénztári pénzeket is vissza kell kérni szépen, nem tartok attól, hogy nem tudják majd az érintettek összedobni. Ami a százezres havi befizetést illeti, az már 4-5 éve is százhúszezerre rúgott. Akinek nincs senkije, hogy kipótolja a nyögdíjat, az mehet az árokba egy kis főddel, de azt sem ingyé’. (Sátorhand)

Egyetlen egyszer volt alkalmam a Parlament menzáján ebédelni, valamikor a 90-es években. Akkor eltátottam a számat a 30 Ft-os babgulyás láttán. Meg kell állapítsam, semmi sem változott. Az elit elitje továbbra is fillérekért fogyaszt és azt hiszi, hogy a pórnépnek is ennyibe kerül az étel a prolimenzán. (Macskagyökér)

Nagy nap ez a mai, kedves olvasóink, Szijjártó Péternek legalábbis biztosan az. A Figyelő ugyanis megválaszotta őt az év emberének. Igen, azt a toporzékoló, mindenkit bekérető, óvodás kisgyermek vitaképességével rendelkező külügyminisztert, aki az elmúlt években a szekundér szégyen érzetén kívül nem tudom mi mást váltott ki a jobb érzésű magyarok többségéből. Ugyanis azt nehéz lenne mondani, hogy Szijjártó Péter helytállt akkor, amikor nem egyszer, de még csak nem is kétszer hisztérikusan önérzeteskedve kérte ki magának a nevünkben a bármit IS. Erre mi történik? Kitüntetik! Na de lássuk miért is gondolták úgy a Figyelőnél, hogy a hazai futsal koronázatlan királya ezt kiérdemelte.

A külgazdasági és külügyminiszter ellentmondást nem tűrő kiállásának köszönhetően jelentősen nőtt Magyarország külpolitikai mozgástere.

Olyan szintre nőtt a magyar külpolitika mozgástere, hogy szinte kizárólag Afrikára és a keleti országokra korlátozódott. Ezt igen nehéz lenne sikernek nevezni. Mikor járt utoljára francia, német esetleg spanyol vezető Magyarországon? Mert hogy nem az utóbbi 1-2 évben az egyszer hétszentség. Ennek pedig megvan az oka, mint ahogy annak is, hogy Putyin lassan vásárolhat magának egy balatoni nyaralót, olyan sűrűn fordul meg az országban. Vajon a szökött bűnöző, Gruevski befogadása mennyiben javította Magyarország megítélését világszinten?

Miközben Szijjártó pezsgőt bontott, az országot ellepte a hó. Nincs persze szó óriási havazásról, de a megszokott módon fennakadásokat okozott már ez a hómennyiség is. Ebben önmagában nem lenne semmi érdekes, azonban az, amit Nagykátán műveltek, na az már más tészta. Az önkormányzatnak ugyanis az utcák megtisztítása helyett az a zseniális gondolata támadt, hogy inkább takarítsák le a város műfüves futballpályáját, az mégis fontosabb. Ugye. Ez egy tökéletes, a magyar állapotokat bemutató hír. Sem hozzátenni, sem pedig elvenni nem érdemes belőle. Nagykáta önkormányzatának jár a Kossuth díj, esetleg az év embere önkormányzata díj.

Jyrki Katainen az Európai Bizottság növekedésért és versenyképességért felelős alelnöke igen erős véleményt mert formálni a magyar kormánnyal szemben – Szijjártó felkészül az újabb toporzékra. A bizottság sajtótájékoztatóján a következők hangzottak el:

Azt irányozták elő, hogy ha korrupcióra, vagy hatalommal való visszaélésre utaló jelek vannak egy tagállamban, és a közpénzeket nem megfelelően használják fel, akkor befagyaszthassák az annak az országnak folyósítandó európai uniós támogatásokat.

„Nem látom be azt, hogy európai adófizetők pénzét miért használják fel olyan országokban, ahol nem tartják tiszteletben a jogállamiságot” – fogalmazott Katainen. 

Az irány jó, a kérdés már csak az, hogy az évek óta tartó ígérgetés mikor válik valósággá? Orbán hatalmának alapját ugyanis továbbra is az EU-ból érkező milliárdok jelentik. Ezzel pontosan tisztában van az Unió is, eddig mégsem tett semmit, csak üres fenyegetéseit szajkózza évről-évre. Amennyiben egyszer az életben az EU nem a saját rövid távú érdekeit védené, hanem az országok állampolgáraiét, akkor egyszer s mindenkorra véget vethetnének az orbáni rendszer elnyomásának. Lopható pénz nélkül ugyanis nincs repülőzés és yachtozgatás sem. Pénz nélkül nincs hatalom.

Lássuk mai cikkeinket:

A harsány cinizmusnak nincs felső határa a NER-ben. Nem is volt nem is lesz

Szégyen, ami ebben az országban történik

Az orbaniták és a valóság

Ez a nyalás mellément

Országunk lakosságának felfokozott igénye a bulvártelevízióra való bambulásra ennek az oktatási rendszernek az egyik következménye

Mint a halál

Puritán álság

A nap kommentje pedig Transzportertől:

„Jelentősen nőtt azok aránya, akik úgy gondolják, hogy Magyarország a legjobb ország ahol élni lehet.” Ezt a kozvélemény kutatást hol rendezték? A fidesz frakcioban, vagy a gundel menzán?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.