Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A vidék megmozdult

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Kezdjük is a mai nap kiemelt kommentjeivel:

Ez a pár napos, növekvő tömegű, tüntetéssorozat arra volt jó, hogy a vidék szemét is felnyitotta, hogy igen nemcsak lehet, de kell is a változásért tüntetni, tenni valamit. B. Balázs bemutatta, hogy igenis meg lehet mondani a véleményt, vissza lehet utasítani a hazugságokat. Most van az a helyzet, hogy karácsony ide, karácsony oda, nem szabad leállni, addig kell ütni a vasat, míg a kormány el nem takarodik!(Virág)

Nem csak Dániában fenyegetik az oda kitelepült magyarokat, más városokban is. Pl Londonban, az egyik ismerősöm mondta, kétajtós szekrény méretű figurák dörömbölnek a lakása ajtaján, fenyegetőznek, ékes magar nyelven. Nem ottaniak, hanem oda küldöttek. Ahol viszonylag közel, többen laknak egymáshoz, ott már figyelőszolgálatot is szerveztek maguknak, meg szóltak már az ottani rendőrségnek. Ez a magyar diplomácia feladata úgy látszik. Egyébként Hitlert is bitangul demokratikusan választották, 12 évig uralkodott, az ismert eredménnyel.(Agador)

Gratulálok, Bárány Balázs!

Megmutattad, hogyan kell beszélni a hatalom szervilis kiszolgálóival. Ezt felüdülés volt nézni.

Egyébként Velkovics demokráciafelfogása (is) megérne egy külön tanulmányt. Öcsi, a parlamenti választások nem úgy működnek, mint a háborúk, ahol a győztesek mindent visznek. Vagy újságíróként azt akarod beadni nekünk, hogy csak 2,8 millió ember érdekében kell kormányozni, a többieknek pedig kuss legyen (és örüljenek, hogy nem lövetnek közéjük)?

Velkovics! Azt is elmagyarázhatnád, hogy a szánkó és a karácsonyfa közül melyik jelenti a kereszténységet.(Baymax)

Noha a budapesti tüntetések pár napig szünetelnek – pénteken újabb 2 tüntetés lesz a Kossuth téren – vidéken már nem igaz ugyanez. Csak a mai napon Egerben, Nyíregyházán, Vácon, valamint Debrecenben is utcára mentek az emberek, hogy tudatosítsák a hatalommal, nekik bizony elegük van. Ezzel pedig megcáfolták a hatalom kopasz trolljának állítását, miszerint a tiltakozásoknak egyáltalán nincs társadalmi támogatottságuk. Ha ez így lenne, akkor az elkövetkező napokban miért lennének tüntetések:

  • Münchenben
  • Linzben
  • Zürichben
  • Bernben
  • Hágában
  • Kecskeméten
  • Miskolcon
  • Békéscsabán
  • Kaposváron
  • Győrben

és nem utolsó sorban Budapest?

Nem beszélve arról, hogy a mai hazai helyszínek mellett tüntettek Párizsban, Bécsben, Stuttgartban, Brémában, Londonban, Edinburghban és Varsóban is. Ha ez nem a tiltakozások társadalmi támogatottságát jelenti, akkor mégis mit? Mióta az eszemet tudom, nem emlékszem még csak hasonló tiltakozási hullámra sem. Nem volt soha egyetlen olyan ügy sem eddig idehaza, ami miatt az egész országban – sőt a határokon túl is – megmozdultak volna az emberek. Az igazság az, hogy átszakadt a gát, a víz pedig utat tör magának. Azt pedig már Petőfi óta tudjuk, hogy azért a víz az úr!

Persze a kormány is piszmog és naponta jön ki a kreténebbnél kreténebb elemzéseivel és hajlított valóság magyarázataival. Az MTI lehozta Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnökének nyilatkozatát, miszerint a Parlament épületében és környékén több millió forintos károk keletkeztek, melyek helyreállítása akár hónapokig is tarthat. Az mondjuk meglepett – bár ez persze még emelkedhet bőven – hogy nem több milliárdos, mindössze több milliós károk keletkeztek a Kossuth tér környékén. Mivel a károk összesítése jelenleg is zajlik, azt még nem lehet tudni, hogy teljesen újjá kell-e építeni a Parlament épületét, vagy pedig csak részlegesen. Abban már csak reménykedem, hogy találnak olyan nemzethy vállalkozót – akad egy pár ugyebár – akik képesek lesznek például arra, hogy a nemzet lobogójának, nemzeti árbócát lemossák egy ronggyal.

Hollik István úgy érezhette – dehogy érezte, Orbán parancsba adta neki – hogy neki is meg kell szólalnia ez  után, az agresszív, minden kétséget kizáróan az év emberének választott Soros György által, külföldről az országra eresztett fiatalok kirobbantotta tüntetéssorozat után. A kormány beszélő bábja biztosra ment, nehogy valami féknyúz, libsi televízió, esetleg újság valamely képviselője is megjelenjen a sajtótájékoztatón, inkább meg sem hívta őket. Ott volt viszont mindenki aki fontos: Echo Tv, Hír TV, MTVA, Tv2, Kormány.hu. Lássuk mit is mondott Hollik:

A Soros-hálózat tagjai a jól ismert módszereiket vetették be, hogy megfélemlítsenek mindenkit, aki nem ért egyet velük” – mondta Hollik István. A demonstrációkon „erőszakos provokátorokat” és „agresszív tüntetőket” láthattak, akik „nem riadnak vissza semmitől” – közölte.

„Nem riadtak vissza attól, hogy hátizsákjaikba köveket gyűjtsenek, annak érdekében, hogy megdobálják a Parlamentet, hogy paprikaspay-vel fújják le a rendőröket, hogy füstbombát használjanak, vagy éppen golyóval lőjék ki az MTVA épületének ablakát”

A kormányszóvivő megköszönte a szolgálatot teljesítő rendőrök „példátlanul nyugodt és minden esetben törvényes fellépését”

Egyszóval: SOROS.

Azoknak, akik nem értenek egyet azzal, hogy ne lenne társadalmi támogatottsága a magyarországi megmozdulásoknak, azoknak holnap a következő városokat ajánlanánk véleményük kinyilvánítására: München, Linz, Zürich, Kecskemét, Miskolc, Békéscsaba. Aki pedig Budapesten szeretne véleményt nyilvánítani, az pénteken itt és itt teheti meg.

Lássuk mai cikkeinket:

Hogy mitől fosnak az eltvársak, azt el sem tudom képzelni

Felébredtünk, valami megváltozott

Amikor a cárért mentek a kiábrándult muzsikok, akkor senki nem vett jegyet 

A Financial Times is kihúzta a gyufát

Ahhoz képest eddig jó

Álomi beszédem

A tehetségtelenség bocsánatos bűn, a becstelenség nem az

A nap kommentje pedig Györgyé:

Régen az átkosban hallottam öreg barátomtól (kollégámtól) a “tenyésztett káder” kifejezést, úgy tűnik minden “rendszer” kitermeli ezeket!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.