Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Vajon a Gruevszki magyar lesz visszamenőleg, ha a börtönszökevény miniszterelnökök közös unokái is magyarnak születnek?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Elkülönítő

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Szerencsés kend, hogy ott van, ahol van. Velünk ellentétben csomagot kap a magyar Püspöki Konferenciától, nem úgy mi itthon és ráadásul nincs szegregálva, egy asztalnál ülhet a nagyságos fejedelemmel. Én még a szüleimet is csak akkor látom, ha dobnak egy szelfit; melóznak. Ha valamilyen istenes ünnep miatt mégsincs nekik robot és együtt lehetnénk, akkor mi a testvéremmel biztos a templomba ücsörgünk a fogva tartóink meg a palotákban dőzsölnek. Méghogy együtt a család! Kié?

A nagyi az orvostól hozott nekünk egy láz- és hasmenés mentes felső légúti kórságot és az én gyenge immunrendszerű családom kifeküdt, mint a gyalogbéka. Vesztemre nekem kutya bajom nincs (Tudja kend ugye mi a kutyabaj? Hát a veszettség, meg a szopornyica!). Ezt az imádságos iskolát viszont betegesen utálom, de erre a nagyi már rég kimondta a tutit: „Szegény ember vízzel főz! A falunkban nincs másik iskola!”  A tata meg: „Nesze neked lelkiismereti szabadság!”, és ennyiben maradtunk.

Kendnek is hátrány ám, hogy ebbe a dekoncentrációs táborba vagyunk csukva és keresztet vetettek ránk. Zúdul a sok szó, egy nagy adag zagyvaság, és nem tudom, mit kell belőle kendnek postázni a nagyiék szinkrontolmácsolása hiányában.

Úgy vagyok vele, hogy kendnek penge éles, felvilágosodott elméje van, majdcsak kivakargatja, ami magának való belőle, a többit meg egye a radai rosseb!

Sorolom az új infókat. Mondja a tévé, ide nem szivárog be a pogány. Se a burka féle lepellel törvényellenesen a fél arcát eltakaró, nem keresztény, szingli Szűz Mária, hogy a nemzeti konzultációra fittyet hányva, jogfosztott, apa nélküli, ráadásul zsidó gyereket hozzon a világra, vagy a cseh nevű, lükiai származású Mikulás! Coki a migráns fajtájuknak! (Gond az, hogy betlehemi jászol viszont úton útfélen kirakva, a nagy gumicsizmám is az ablakba készülődik! Miből telt egy csóró, mostohaapaságra vállalkozó ácsnak letelepedési kötvényre?)

Tudjon róla, hogy Böbe-bárca se lóg majd a karácsonyfán. Több okból.

Mondtam, fa se lesz. Nem. Se karácsonyfa, se tűzifa. Elfelejtették kiutalni időben a Lölö bácsinak az Állami Erdőgazdaságot, márpedig az állam – mint tudjuk- nem fejőstehén, hogy ingyen, csak úgy osztogasson. Majd ha szavazatot szednek. Akkora már a családivagyonbaráté lesz, és majd a Lölö bácsi piaci áron a szociális szektornak elad belőle és tudja, „ahol fát vágnak, hullik a forgács!”, tehát a mi portánkra is pottyanhat elvileg. Bár… sok a lyuk, méghozzá fekete lyuk a szociális törvényeken.

A szomszéd szegény például olyan beteg, hogy szinte már a koporsóban fekszik hanyatt, de azt mondta a bizottság, hogy jog szerint munkaképes, mert jók a szemei, az égbolt kémlelésére alkalmas, és még éjszakai műszakban is foglalkoztatható csillagvizsgálónak, mert nincs rajta a koporsófedél!  

A szegénység is megszűnt egy tollvonással! A szegénységi küszöb alá demokratizált alattvalók milliói fellélegezhetnek: Ha nincs küszöb, akkor nem lehet alatta senki! Okos.

Nagy bajok vannak itten a jogértelmezéssel. De az még hagyján. A jognélküli magyar szó se egyformát jelent annak aki mondja, meg aki hallja. Itt van például a rabszolgatörvény. A szakszervezet a teljes jogú rabszolgaság mellett van. Követelik a rabszolgának kijáró jómódot; kosztot, kvártélyt, oktatást, egészségügyi ellátást a multik extraprofitjából! Az uralkodó famulusai meg a jobbágytörvény mellett ágálnak: robot orrba–szájba, és aki nem bírja, az dögöljön meg önköltségen, de csak ha befizette az egyházadót!

Jut eszembe az értelmezésről! Olvastam, hogy a hirtelen nagyra nőtt, meg utólag tehetségessé vált író – tudja, akinek sorozatban gyártatják a szobrait, mert a szoboravatás rövidebb ideig tart, mint egy könyv elolvasása – magyaros identitása lesántult. Nem szerette a magyarokat! Igaz lehet, mert az a Terus néni, aki kendet nem engedte hazajönni, az a vén náci boszorka grófságot adományozott az őseinek, tehát ziher, hogy velejéig labancok voltak! De nem felelős a felmenőiért. Hanem a párkapcsolatért, meg az utódok dolgában igen.

Nahát: Az első felesége ugyan még félmagyar volt, unokatesó, de ezt is csak a vagyon miatt vette el. A második asszony skót, a harmadik ír származású francia. Így aztán migráns folt van a szaporulat magyarságán. De ez semmi! A kereszténységét is kilőtte szegény az öngyilkosságával, mert tudott dolog, hogy Isten akaratával szembeszegülve halt, ezért szentelt földbe nem hantolható. Mit gondol. Ha esetleg a Mariska néni zsidót csinálna belőle, akkor esetleg jobban lehetne használni Erdély visszaperelésekor? Mert az itt vegetáló melós az egyszer használatos, de az úri halottakat sokoldalúan hasznosítja a narancsos kereszténydemokrácia nálunk. Még por alakban is.

Bütyökfalva, 2018. december 6.

Mirtill

P.S: Nem tudom kend hallott-e róla, hogy a fajelméletben is tudós miniszterelnökünk kiderítette, hogy vitéz nagybányai Horthy Miklós nem is volt magyar, mert csak az a magyar az ő tudománya szerint, akinek az unokája is magyar, márpedig az őfőméltóságú unoka muszlim? Ellenben a Gruevszki magyar lesz visszamenőleg, ha a börtönszökevény miniszterelnökök közös unokái is magyarnak születnek?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.