Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem a rosszindulat, hanem a hányinger

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A guta üsse meg a sok rosszindulatu embert még az élő fába is belekötnek

– mondá a rajongónéni a drága doktorminiszterelnök méltán népszerű Facebook-oldalára felkurjantott Csáknorriszos videó alatt, és én szíves-örömest magamra veszem. Ettől jobb ma már nem lesz, múlt héten sem volt.

Őszinte boldogsággal tölt el, hogy ennek a szentéletű drága embernek – aki egyébként is fáradhatatlanul védi a hont, reggeltől estig dolgozik értünk – még az is belefér az értékes idejébe, hogy főállású legendákkal hetyegjen pár perces lábszagú propagandavideók kedvéért. Én azt mondom, ebben a szűkre szabott 2 percben minden is benne van, amit jelen állás szerint érdemes tudni erről az országról:

Éppen befejezik a nép rabszolgasorba hajtjását azzal a rohadt 400 túlórával azok, akik be sem járnak dolgozni a közpénz-munkahelyükre, éppen kórházi osztályok zárnak be (ahol meg nem, ott mállik a vakolat, beázik az épület, repedeznek a vécécsészék), éppen átverték a nyugdíjasokat az Erzsébet-utalványokkal, minden rászorulót a kampányban beígért tűzifa-támogatással, amit csak jövőre kapnak meg, Orbánnak viszont semmi gondja: taxisofőrnek állt egy tisztességben megöregedett, amerikai akciófilmhős mellé.

Tökéletes országimázs: a plebejus, vidéki sufnijogász, az évek óta kizárólag testőrök gyűrűjében mutatkozó, golyóálló mellényben közlekedő, kétlábú nemzeti paranoia utcai harcosnak képzeli magát (az utcasarokig nem mer elmenni TEK-es kíséret nélkül), és azzal menőzik a Magyarországra jótékonykodás (a fideszes szótár nem ismeri ezt a szót) céljából érkezett Chuck kollégának és kedves nejének, hogy őt jobban utálják a liberálisok, mint Trumpot, és hogy – brühühü – a sajtóban róla megjelenő cikkek 90%-a negatív.

Ebből számára az következik, hogy minden rendben van: ha támaggyák, meghosszabbítjuk. Íme az elitből kilógó felcsúti plebejus és az ő országa. Nothing special, but it’s a nice place: egy 1800 fős faluban a miniszterelnöki rezidencia tövében négyezres futball stadion és a semmiből a semmibe csühögő játékvasút. Ezt kéne látnod, Chuck, a TEK bohóckodása bemutatója ehhez képest smafu. Amúgy gondolom, ez valami általam értelmezhetetlen diktátorszokás lehet, hogy ha Putyin a Steven Seagal nevű másik legendával nyomul, akkor Orbán sem adhatja alább Chuck Norris-nál.

Az mondjuk nem volt benne az ölelkezős, közvetlenkedős, haverkodós videóban – ahol azt láthatjuk, hogy az enberarcú miniszterek elnöke fesztelenül jól érzi magát, hát hiszen sehol egy ellenséges liberális mikrofon/kamera -, hogy mi, orbánviktoros magyarok akkor is Moszkva oldalára állunk Washingtonnal szemben (apropó bűnüldözés és fegyverkereskedelem), ha a legmagasabb világi hely vezetőjének mindenkit félre rúgva, kilógó nyelvvel gratuláltunk a megválasztásakor. Ja, hogy nem mellékesen elítélt bűnözőknek adunk politikai menedékjogot, az csak természetes, egy texasi ranger ezen akkor sem akadna ki, ha tudná. Egyszerűen nem szeretjük, ha nincs rászáradva a fekália az alsó ajakunkra, de ezt nem verjük nagy dobra, mert valójában gyáva senkik vagyunk. Nem mi mind, csak a képzelt utcai harcos. (Amúgy legközelebb vigyázni kellene azzal a féltérdre ereszkedéssel, Orbán úr, mert a TEK-es zsoldosok vastapsa, vagy Chuck Norris népszerűségének ócska meglovagolása sem ér annyit, hogy legközelebb ne tudjon felállni a földről.)

Szóval a rajongónéninek csak azt szeretném üzenni, hogy nem a rosszindulat, hanem a hányinger az oka annak, hogy belekötöttem már megint a bálványába. Nem Chuck Norris-ba, félreértés ne essék. Tisztelem benne, hogy hatszoros karate-világbajnok, és hogy bármit gondol is a világról (amit én nem), bárhogy tud is lelkesedeni a kamera előtt egy diktátor-kezdeményért, egy elfuserált sosem volt sportolóért és jogászért, egy antropológiai salakanyagért, azért mégiscsak letett ezt-azt az emberiség asztalára. Ha csak ez az egy budapesti jótékonysági akció fűzödne a nevéhez, akkor is több tisztelni valót találnék benne, mint a kívül-belül szétcsúszott, erkölcsileg lezüllött, a valóság hajlításából és tagadásából élő gyáva magyar miniszterelnökben.

Aki évek óta nem mer emberek közé menni, aki menekül a sajtó nyilvánossága elől, aki lenézi az ellenfeleit, aki ellenségként üldözi a más véleményen lévőket, aki nem mer kiállni egy élő vitára senkivel, aki mindent következmények nélkül letagad, aki a disznóságai nyilvánosságra kerülésével arányosan pörgeti egyre nagyobb fordulatszámon a korrupt cinizmust (25 milliárdos megbízást kapott Garancsi István, miután magánrepülőgépen utaztatta őfényességét!) és ilyen videókkal altatja az amúgy is ájultra zsibbadt híveit. Ócska, olcsó, de működik.

Ha majd a valóság berúgja az ajtót, és kicsavarja a zsíros kenyeret a kézből, tessék szíves lenni Chuck Norrishoz fordulni, hátha intéz némi tűzifát, Bözsi-utalványt, kórházi ellátást, minőségi oktatást, jelent és jövőt a miniszterek elnökénél. Addig hálálkodjanak, gratuláljanak, lábadjanak könnybe, hatódjanak meg, és ne aggódjanak: a magukét is viszik, nem csak a miénket. Majd akkor meglátjuk, ki fogja megütni a gutát.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.