Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Már Dobrev Klárától is retteg a Fidesz?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Bugyog a szennymédia, még a szokásosnál is zajosabban. Minden erővel el kell terelni a figyelmet Gruevszkiről, hiszen idő közben a macedón hatóságok pénzmosással és tiltott pártfinanszírozással is megvádolták. Nem kispályás bűnözőt sikerült a magyar kormány hathatós segítségével megszöktetni az igazságszolgáltatás elől és rekordsebességgel megadni neki a menekült státuszt. Túl nagy a figyelem ebben az ügyben, elő kell valamit rántani a kalapból, amire ráveti magát a média és amiről lehet beszélni, fel lehet háborodni, bármit lehet csinálni, csak Gruevszkit és az Orbán-kormány korrupciós ügyeit felejtsük már el.

A Ripost nevű szeméthalom teszi a dolgát. Ügyesen megírták, hogy Bulgária elfogatóparancsot adott ki egy bizonyos Antoaneta Vassileva és férje ellen, de még az Interpol is körözi a házaspárt. Mégpedig a legmagasabb, vörös kóddal. Mármint ezt írja a Ripost és ezt vette át az Origo. Állításuk szerint Vassileva és férje egy bank kifosztásából tett szert elképesztő összegre, melyből ingatlanokat és részvényeket vásároltak. A Ripost állítása szerint Vassileva Dobrev Klára közeli barátnője, a portál azt sugallja, hogy a Gyurcsány házaspár valószínűleg belekeveredett az őrületes bűncselekménybe, amit a Vassilev házaspár elkövetett. A lap egy monitorfotót is közöl Dobrev Klára állítólagos barátnőjének körözéséről.

Először is az Interpol kétféle színjelzést használ.Vöröset a körözött személyek és sárgát az eltűnt személyek esetében. Vörös kód nincs, legfeljebb a meteorológiában ha nagyobb vihar jön. Másodszor a Riposton közölt monitorfotó nagy valószínűséggel hamisítvány, ugyanis Vassileva NEM szerepel az Interpol körözési listáján.

Dobrev Klára közleményt adott ki az ügyben:

A férj – vagy volt férj, ezt nem sikerült egyértelműen kiderítenem – rajta van a körözési listán, a nő nincs. Azonban Vassilev története távolról sem annyira egyértelmű, mint ahogy azt a Ripost állítja. Itt a házaspár lányának, Dr. Radosveta Vassilevának a blogja olvasható. Ha a hölgy igazat ír (nem tisztem, nem is tudom és nem is fogom eldönteni), akkor ez a történet egészen másról szól, mint amit a Ripost állít.

Ha a cikk állítása igaz is lenne, miért kellett azt hazudni, hogy Vassilevát körözi az Interpol, miért kellett egy valószínűleg hamisított körözési fotót közzétenni, miért kellett Dobrev Klárát belekeverni ebbe a történetbe? Sőt, nem is keverték bele, rá van kihegyezve az egész sztori. Mi történt fideszéknél (pártújságban csak megrendelt lejárató és egyéb cikkek jelennek meg)? Már nemcsak Gyurcsánytól rettegnek, hanem a feleségétől is? Ezt legalább jól teszik. Dobrev Klára értelmes, szimpatikus, szakmailag felkészült, vitaképes, bátor nő. Minden adottsága megvan ahhoz, hogy veszélyt jelenthessen bármelyik fideszes politikusra, akik közül egyet sem tudnék hirtelen felsorolni, aki ezek közül a tulajdonságok közül akár csak egyel is rendelkezne. Elég baj az nekünk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.