Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egyenlők és még egyenlőbbek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

M. Richárd, a Dózsa György úti gázoló megszegte a házi őrizet szabályait, immár második alkalommal, ezért őrizetbe vették, valamint tegnap arról is döntöttek, hogy letartóztassák-e a maffiakapcsolatokkal is rendelkező férfit. M. Richárd másfél évvel ezelőtt okozott halálos balesetet Budapest belvárosában, amikor is jogosítvány nélkül, a megengedett sebességet túllépve, bekokainozva összeütközött egy másik autóval, melynek mindkét utasa életét vesztette. A kecskeméti maffiaperben korábban elítélt, felsőbb körökben is kapcsolatokkal rendelkező férfi tettét a mai napig nem bánta meg, sőt, magát mártírnak állította be.

A balesetben a KRESZ szabályait én tartottam be. És az átlagembernek minősülő citroenes nem tartotta be, és ettől lett ez a borzalmas baleset. És ennek ellenére én vagyok kikiáltva az ördögnek.

Noha a nyomozás már lezárult, bírósági ügy azóta sem lett a dologból. A két ember haláláért felelős egykori elítélt még februárban szegte meg a háziőrizet szabályait, amikor is egy orvosi vizsgálat után nem ment egyenesen haza, hanem beült egy pláza éttermébe. Azt gondolom senki sem hiszi, hogy M. Richárd beült egy hamburgerre a Duna Pláza Mekijébe, mert épp megéhezett. Nem tartom kizártnak, hogy valakivel találkozott, aki az üggyel kapcsolatban segíthet neki. Ezt akkor mégis elbagatellizálták és ahelyett, hogy a szabályok megszegése miatt azonnal rácsok mögé zárták volna, 50 ezer forintos büntetést róttak ki rá.

Elegendő a házi őrizet egyrészt M. Richárd egészségi állapota miatt, másrészt pedig mert ez az enyhébb kényszerintézkedés képes „a bűnismétlés, különösen a közlekedési bűncselekmények kiküszöbölésére, melyet a nyomkövető technikai eszköz viselése tovább biztosít.”  

Ez volt a bíróság indoklása arra, hogy egy a szabályokat semmibe vevő, korábban elítélt bűnözőt miért nem szükséges előzetes letartóztatásba helyezni. Az pedig, hogy ez mennyire hibás döntés volt – hogy politikai nyomásra hozták-e ezt a döntést, azt csak találgatni lehet – a tegnapi nap történései jól mutatják. M. Richárd ugyanis pontosan ugyanazt játszottal el, immár másodszorra. Ezúttal azonban egy pláza étterme helyett egy belvárosi étterembe ült be. Azt pedig ismét kizártnak tartom, hogy ott ne találkozott volna valakivel, aki segíthet a férfi ügyének eltussolásában.

Ha pedig ez még nem lenne elég, a napokban a Központi Nyomozó Főügyészség újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként M. Richárdot. És itt még nincs vége a történetnek, ugyanis mint ahogy azt sejteni lehetett, a férfi a közlekedési bűncselekmény miatti nyomozásban a bizonyítás megnehezítésére törekedett. Tehát pontosan azt tette, amire az ügyészség, illetve a közvélemény is figyelmeztette a bíróságot, az mégis magasról tett az egészre.

M. Richárd ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyben a bizonyítás meghiúsítása és a bűnismétlés veszélye miatt csütörtökön elrendelte a férfi letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság. A végzés nem jogerős.

Richárd védelmezettként jóformán azt tett az elmúlt másfél évben, amit csak akart. A bíróság az ő oldalára állva ismét okot adott arra, hogy kételkedjünk a független ítélkezésben. A baleset után pár hónappal jogosítvány nélkül furikázott a belvárosban egy több tízmilliós kocsival. Ez sem érdekelte a nyomozó hatóságokat és az sem, hogy mégis miből futja neki erre. Miközben egy egyértelmű halálos baleset elkövetője, egészen mostanáig a lakásában várhatott – a talán felmentő – ítéletre, addig Czeglédy Csaba immár másfél éve kénytelen rácsok mögött várni azt, hogy egyáltalán a vádemelés megtörténjen. A rácsok mögött már kétszer is megbüntették, egyszer amiatt, mert túl sok könyvet halmozott fel a cellájában, egyszer pedig amiatt, mert borostát növesztett.

Ez jelenti ma az igazságszolgáltatást Magyarországon. Nincs az a köztörvényes bűn, amit ne lehetne elsikálni a megfelelő kapcsolatokkal. Magyarországon a jogegyenlőség megszűnt létezni. Diktátorok, háborús bűnösök és gyilkosok országa lettünk. Egy ország, ahol a hatalommal rendelkezők saját képükre formálják nemzetüket. És teszik mindezt a magyarok többségének beleegyezésével.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.