Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Haza ne gyere, fiatal!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Facebook/Fidesz

Hát nem gyönyörű a fenti hirdetmény? De. Csak tudni kell értelmezni. Mielőtt felhúzná magát az ember és a szavazatvásárlás érdekében más országokba kitalicskázott magyar adófizetői pénzekre gondolna, vagy a külföldi fociklubokba tolt milliárdokat fájlalná, miközben itthon a gyereke fejére szakad a plafon az oviban, fejtsük meg, mire gondolhatott a Fidesz. Merthogy ezt az okosságot a Fidesz nevű párt adta ki, a franc tudja milyen alapon, okból és célból.

Szerintem nem az országból kilopott milliárdokról van itt szó. Hanem. Tegnap belehallgattam egy rádióinterjúba Bálint Györggyel – kinek Bálint gazda, kinek Gyuri bácsi -, akit a műsorvezető arról faggatott, hogy mennyire van képben az ország dolgaiban. Bálint gazda a hamarosan betöltendő 100 éve dacára folyamatosan járja az országot, előadásokat tart és éppen azzal a soha nem szűnő kíváncsisággal figyeli az eseményeket, amivel egy tudásra szomjas fiatal is teszi. Remélem. Azt mesélte, hogy nemrégen járt valahol – sajnos a település nevére nem emlékszem, csak arra, hogy egy apró falu volt – és arról faggatta a vendéglátóit, hogyan és miből élnek itt az emberek. A válasz nem volt sem megdöbbentő, sem példátlan: a nyugdíjukból élnek és abból a pénzből, amit a külföldön dolgozó családtagjaik küldenek haza minden hónapban.

Na, erről szól a fideszes propagandaanyag valójában. Az első mondat hibátlan:

A külhoni magyarság támogatásával Magyarország is erősödik.

Bizony, az a rengeteg hazaküldött pénz fontos a költségvetésben! Egyrészről, mert nélküle több lenne a hajléktalan, a kilakoltatott, az éhező, a saját lakásában megfagyott áldozat. Ami önmagában persze nem zavarja a Fideszt, mert hulljon a férgese. Ám rossz a visszhangja a dolognak, mert a szorgos lélekrombolás és szellemi-erkölcsi kútásás ellenére is vannak még olyanok, akik a kormányt teszik felelőssé a szociális katasztrófák soráért. Holott tudhatnák, hogy az idős emberekről a családnak kell gondoskodnia (akkor is, ha az idős embernek nincsen családja és akkor is, ha az az idős ember évtizedeken át fizette a járadékokat és adókat a közösbe, ezért most joggal várhatná el, hogy akár ezért, akár a szolidaritás jegyében, ne nyomorultul kelljen az utolsó éveit végigszenvedni), a hajléktalanok egytől egyig maguk tehetnek arról, hogy az utcán kénytelenek élni, aki pedig éhezik ebben az országban, az csak családi hagyományból tesz ilyet.

Másrészt a hazautalt pénzek hozzáadódnak a GDP-hez, harmadrészt a külföldön élő és dolgozó, de magyarországi lakcímmel rendelkező, hivatalosan az országból ki nem jelentkezett (ahhoz le kellene adni a személyi igazolványt) munkavállalók beleszámítanak a magyar foglalkoztatottsági adatokba. Sőt, az ő kint született gyermekeik – amennyiben a szülők igénylik a magyar anyakönyveztetést – a magyar születési adatokat csinosítják. Járulékos (bár egyáltalán nem elhanyagolható haszon), hogy aki elégedetlen az itteni helyzettel és elég akarat, bátorság és eltökéltség van benne a változtatáshoz, az nem a Parlament előtt gyülekezik, hanem elhúz olyan országba, ahol meg tudja valósítani a terveit, ahol nem pofozzák le a buszról azért, mert kendőt kötött a fejére és nem köpik le azért, mert büdös migráns.

Valójában a Fidesz arra gondolhatott, hogy azzal ők csak jól járnak, ha határokon kívül tudhatják ezeket az embereket. Sőt, nagyobb sorscsapás nem is érhetné Orbánékat, mint az az elképzelhetetlen eset, hogy valamiért tömegesen hazatérnek azok, akik már élőben látták a demokrácia működését, megtanulták, megszokták és igényt tartanak rá. Ugyanis az ő értékrendjükbe nem fér bele mindaz, amit a Fidesz és a kormány művel, egy demokráciában Orbán és bandája egy hetet sem húzna ki, nemhogy éveket. Egy normális ország polgára – nem is kell normális országban gondolkodni, elég a kevésbé hülye is – nem is érti, hogy mi történik nálunk. Mert máshol nem működne ez az ipari méretű lopás, a társadalom totális lezüllesztése és kifosztása, ezzel párhuzamosan pedig az Orbán família elképesztő gazdagodása.

Helyesen tehát a plakát szövege így szólna: Maradjatok csak ti ott, ahol vagytok, drága külhonba migrált magyarok! Mi majd csinálunk gyerehazafiatal-jeligére jó kis pénzlenyúlási akciót, de ne vegyétek komolyan, maradjatok csak. Nekünk addig jó, ameddig ott vagytok és nem itt.

Így már van értelme a kicsi plakátnak, ugye?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.