Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egy utolsó gazember határon túli tündöklése

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Orbán ismét fociakadémiát adott át, méghozzá ezúttal is az országhatáron túl, ugyanis számára továbbra is létező fogalom a nagy Magyarország. Orbánnak egymagának annyi nemzettestvére van, hogy megszámolni is nehéz lenne. A miniszterek elnöke olyannyira tiszteli és szereti ezeket a külhonba szakadt magyarokat, hogy havi rendszerességgel ajándékozza meg őket valamivel, amit ugyan úgy állít be, mintha saját zsebből fizette volna, ezzel szemben minden egyes ajándékát a magyar adófizetők állták, mégpedig úgy, hogy erről őket senki nem kérdezte meg.

Dunaszerdehelyen Orbán jelenlétében átadták a város új fociakadémiáját, melyhez az adófizetők 1,1 milliárd forinttal, az MLSZ pedig 2,1 milliárd forinttal – ebben is lehet adófizetői pénz, hisz az állam ezt is bőszen támogatja – járult hozzá. Ezzel szemben a szlovákok mindössze 160 millió forinttal segítették a saját futball akadémiájuk felépítését.  Tehát röviden annyi történik, hogy Orbán Viktor az állami költségvetésből – ismétlem, ez a mindannyiunk által befizetett adóból áll össze – kiépíti a környező ország sportéletét.

Szlovákia ugyanis nem az egyetlen ország, ahol akadémiát építettünk, hiszen mint az Orbán szavaiból kiderül, rohamléptekkel fejlődik a határon túli sportélet:

A dunaszerdahelyi akadémia a topolyai és a csíkszeredai után a harmadik akadémiánk, ami a Kárpát-medencében, de Magyarországon kívül foglalkozik fiatalokkal. A sornak azonban ezzel nincs vége: jelenleg Munkácson, Sepsiszentgyörgyön, Eszéken és Lendván is komoly akadémiai fejlesztések történnek. A Felvidéken pedig Dunaszerdahely mellett Révkomáromban és Rimaszombaton is támogatjuk egy-egy labdarúgóakadémia létrejöttét. (Orbán Viktor)

Csak az elmúlt 2 évben 20 milliárd (!!!) forint ment el külföldi klubok támogatására és ez még messze nem a végleges szám. Ez pedig csak a foci. Emellett kórházak, iskolák és (multifunkcionális) sportcsarnokok épülnek a világ minden táján. Ezeket azonban nem Orbán fizeti – noha strómanjai által bőven lenne rá keret –, hanem mi, mindannyian. Miközben idehaza az egészségügyi rendszer, valamint az oktatási rendszer is romokban van, a külhonba szakadt nemzettársaink milliárdokat kapnak nemzethy kormányunktól. Nincs forrás a tanárok, az orvosok, esetleg a tűzoltók fizetésének megemelésére, van viszont forrás külföldi országok sportjának felvirágoztatására. Mégis milyen alapon?

Orbánt senki nem hatalmazta fel arra, hogy saját országának vagyonát elherdálva más országokat segítsen meg. Szlovákiának nincs szüksége a mi segítségünkre, ugyanis gazdaságilag jóval előttünk járnak. Mint ahogy Horvátország és Románia sincs rászorulva a magyar adófizetők támogatására, ugyanis köszönik szépen, jól megvannak. A horvát foci – mely mint azt már oly sokan tudjuk, a mi kutyánk kölyke – olyannyira nem szorul a mi segítségünkre, hogy VB döntőt játszottak, tegnap pedig az egykor világbajnok spanyolokat is legyőzték.

Az ország, mely valóban segítségre szorul, nem a határon kívül, hanem azon belül keresendő. Magyarországnak van ugyanis a legnagyobb segítségre szüksége, viszont nem stadionok és fociakadémiák, hanem kórházak, felszerelt mentőállomások és működőképes tűzoltóautók formájában. Noha Orbán pár nappal ezelőtt még a Kárpát-medence újjáépítéséről beszélt, azért azt nem kéne elfelejteni, hogy ő – sajnos – Magyarország miniszterelnöke, így elsősorban a magyar emberekért felelős, a kormány tudniillik ezen emberek adóforintjaiból él és szórja azokat a forintokat két kézzel.

Megértem persze, hogy egyszerűbb szavazatokat vásárolni, mint valóban megdolgozni azokért, de azért mégis meg lehetne próbálni. Ameddig ugyanis Orbán azon dolgozik, hogy újra létrehozza az egykori Nagy-Magyarországot, addig a fiatal magyarok igen nagy százaléka inkább elhagyja saját otthonát ahelyett, hogy egy, a saját nemzetét nyomorba taszító diktátor országának lakója legyen. Orbán Viktor nem a magyar nép megmentője, hanem történelmének egyik legkorruptabb, legmocskosabb figurája, a diktatúra újbóli kiépítéséért felelős utolsó gazember. Ezt jó lenne észben tartani határon innen és túl egyaránt.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.