Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A gyalázatot mi mondjuk ki

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem, már egyetlen szavukat sem hiszem el. Itt van ez a konzultációs levélmizéria. Azt mondja Orbán, majd az emberek eldöntik, hogyan és mit cselekedjen a kormány a családokért. Hun az emútnyócév? Teljesen mindegy, hogy hányan és milyen válaszokkal küldik vissza a leveleket, úgyis azt csinálnak, amit akarnak. Csak így sokkal látványosabban teszik. A manipuláció magas foka. Ha volt pofájuk a bevándorlásról szóló érvénytelen népszavazás után még alaptörvényt is módosítani, akkor elhihetik, nagy szélhámosságra képesek.

A 2016. október 2-i népszavazás érvénytelen volt: a 8 272 625 választópolgárból csak 3 418 387 szavaztak. Orbán Viktor a népszavazás előtt nem árulta el konkrétan, hogy mik a tervei. Az Origónak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy ha el akarta volna mondani, hogy a népszavazás után mit kell tenni, akkor elmondta volna. „Azért nem mondtam el, mert nem akartam. Azért nem akartam, mert idő előtti lenne, ugyanis a népszavazás eredménye határozza meg, milyen irányban indulunk tovább” – mondta. Hozzátette: ha eredményes, meggyőző erejű, a népszavazás akkor „abból más természetű lépések következnek, mintha satnyább”. Satnya ide, satnya oda, úgy változtatják az alaptörvényt is, mint az éjszakai pillangók a bugyit. Az arcátlanságuknak nincs határa.

Így ünnepelték 2016 októberében az érvénytelen kvótanépszvazást (Fotó: MTI)

Akkor néhány szót az egyoldalú levelezgetésről. Nekem különösen ez a kérdés tetszik (egy másik is, arról máskor): „Egyetért-e Ön azzal, hogy a fiatal házaspároknak támogatást kell adni az önálló életkezdéshez?” Ja, da, yes, shi, taip, si, és bocsánat, igen, ha már magyar családokról van szó. Kiderült, ez akár tízmillió forint kamatmentes kölcsön is lehet. Itt a nagy magyar bibi! Mást nem tudni róla. Ha a kormány komolyan venné ezt az egész cirkuszt, akkor felkészülten, minden részletet, lehetőséget kidolgozva várná a véleményeket. Így aztán első blikkre lesz majd sok igen válasz, mert kurva jól hangzik, no meg ennyi pénzt ki az úristen ad manapság.

Mondom. Összeházasodnak a fiatalok, lobog, lángol a szerelem. Csörren-csurran a közös kasszába a pénzük. Ha van állásuk, ha jól megfizetik őket, ha anyuka, apuka, a nagyszülők győzik adománnyal az ifjú szerelmes párt. Élnek boldogan a fiatalok, amíg meg nem halnak. Ugye, mint a mesében. Kívánom is minden ifjú feleségnek, férjnek, hogy így legyen. A valóság azonban nem ilyen egyszerű, nálunk meg aztán főként nem az, a semmire várja a választ Orbán fő postamester.

Aztán egyszer csak mennydörgős istennyila, cudar világ köszönt rájuk. Gebasz lesz a kapcsolatban. Előfordul az ilyesmi a legjobb magyar családokban is: megcsalás, félrelépés, elhidegülés, alkoholizmus, fásultság a nem is olyan happy mindentől, ki tudja még mi. A milliókat pedig vissza kell fizetni. A lelki sérülések mellett egy óriási kolonc – most a közös gyermekekről nem beszélünk – vár megoldásra. Hogyan, Orbán és csendes tettestársai? Ki fizet tovább, mennyit? Ó, Istenem, ez iszonyatosan nincs átgondolva, csak a beetetés megy – ehhez felettébb értenek, felhergelnek embereket, aztán magukra hagyják őket a bajban. Méreganyag szétszórva! Hacsak nem – van egy őrült gondolatom – betiltják a válásokat, a szent család védelmében. Felkészül az Orbán-Semjén duó.

Még az élettársi kapcsolatokról nem is beszéltünk, arról sem, hogy ebből a pénzhullásból megint éppen a legrászorultabbak maradnak ki. Náluk a kerti kosár alján legfeljebb szeretet van, abból hogyan lesz számukra a bőség kosara?

Egyetlen szavát nem hiszem el a hatalmi ötletelőknek. „A lényeg abban van, hogy mindent megengedhessünk magunknak, még akkor is, ha cserében időnként hangosan hirdetjük saját gyalázatunkat.” A Nobel-díjas francia író, Albert Camus nem ismerhette Orbánt. Akkor tudhatná, nem ők magukra, hanem mi mondjuk ki a bűnösökre a szégyen gyalázatot.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.