Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Felcsút fekete lyuka

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy tűnik, miután a miniszterelnök úr vejének sötétség-projektjével kapcsolatos nyomozást oly hatékonyan és precízen elindította, hogy az már eredményesen le is zárult, újabb nemes feladatok nehezednek Polt Péter legfőbb ügyész vállára. Tudom, hogy a világszínvonalú fideszes tisztességen és becsületen edzett polgártársak számára ez mellbevágó féknyúz benyomását kelti, de tartok tőle, hogy a még be nem szántott szabad sajtó egyik utolsó fellegvárának igaza lehet az el nem hajlított valóság oldaláról szemlélődve. Szerintük ugyanis – és itt jön majd képbe minden bizonnyal Polt művész úr, aki eddig sem tétlenkedett soha, amikor bármilyen bűncselekmény gyanújának árnyéka zuhant a feddhetetlenségéről messziről ismert főnökére és az ő népes-éhes pereputtyára – nem teljesen jogszerű az, ahogyan a szóban forgó főnök elsőszámű rögeszméje, a nemzetgazdasági sikerágazatnak számító felcsúti futball köré épített TAO-program működik.

Tudom, hogy az újdonság erejével hat – mert mint ismeretes, ha a miniszterelnök tudna arról, hogy mi folyik Felcsúton, biztosan nem engedné -, de arról van szó, hogy még a nyolc éve hajlítgatott valóság talaján állva is brutális disznóság szaga van annak, hogy Orbán felcsúti futballalapítványának egyébként is rekord összegű, 5,4 milliárdos tavalyi tao-programja 2018 júniusában 9 milliárd forintra nőtt. UTÓLAG, Csányi Sándor Magyar Labdarúgó Szövetségének (MLSZ) nehezen magyarázható cinkossága, valamint a Fidesz saját képére alkotott törvényeiben elrejtett kiskapuknak köszönhetően.

Vagyis nem volt elég, hogy a világ szívcsakrájában, egy 1800 lelkes faluban felhúzták Magyarország legnagyobb multifunkciós sportcsarnokát, az MLSZ 2017-2018-as tao-adatbázisa szerint a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány az eredetileg elfogadott 5,4 milliárdos sportfejlesztési programjára az eredeti összegnél jóval többet, már mintegy 6,3 milliárd forintnyi társaságiadó-felajánlást kapott. Ez sem volt elég: a Puskás Akadémia honlapján található 2017-2018-as Sportfejlesztési Programban az eredeti 5,4 milliárd helyett már 9 milliárd szerepel.

Túl azon, hogy milyen nagyságrendek röpködnek a fejünk felett a gyalázatos eredményeiről elhíresült, az Orbánnal és Mészárossal szügyig összefonódott felcsúti futballal kapcsolatban, van itt egyéb aggályos tényállás is: amikor idén, június 20-án – a bővülő műszaki tartalomra hivatkozva – 3,6 milliárd forint plusz támogatást igényeltek az építéshez (így jön ki a 9 milliárd: 5,4 + 3,6), akkor az épület jelentős része – amit októberben adott át Orbán, és aminek a használatbavételi engedélyezése szeptember 24-én indult el – már elkészült. Ez meg jobb helyeken azért gáz, mert a hatályos (jelen esetben: fideszes) törvények szerint a sportszervezetnek a módosítás okáról való tudomászszerzéstől számított 30 napon belül  kell kérelmeznie a módosítást. Vagyis ez azt jelenti, hogy Felcsúton az okosok csak május 20-án vették észre és csaptak a homlokukra, hogy az augusztus 31-én átadni tervezett, a Mészáros-klán egyik családi vállalkozása által kivitelezett beruházás (a megrendelő és a kivitelező ugyanaz, de kicsire nem adunk) mintegy 30 százalékkal meg fog drágulni.

Jár a vállveregetés Csányi úr gittegyletének: a módosított programot és a vonatkozó pénzkunyerát tehát 2018. június 20-án nyújtották be, június 27-én postázták is a határozatot a kért változtatások elfogadásáról. Mindössze ennyi idő kellett ahhoz, hogy a kérdés átmenjen az MLSZ elnökségén. Sőt, ebbe az is belefért, hogy a fideszes törvényeknek megfelelően rábólintson a sportpolitikáért, illetve az adópolitikáért felelős miniszter is. Vagyis 5 darab munkanap alatt az érintettek átrágták magukat a sokmilliárd forintos műszaki és szakmai növekmény részletein, és azokat tökéletesen indokoltnak találták. Röviden: Felcsútnak csak kérnie kellett, és megadatott.

Ha onnan nézzük ezt az ordító NER-csendéletet, hogy jelen állás szerint (pár napos hír) Kásler emberi erőforrás és az ő minisztériuma teljes súlyával fekszik keresztbe a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány 2011 és 2017 közötti tao-dokumentumainak megtekinthetősége előtt, és lényegében az egész kormány jogerős bírósági ítéletek ellenére is évek óta jogellenesen titkolózik azzal kapcsolatban, hogy egészen pontosan mire és mennyi közpénz tűnik el Felcsút fekete lyukában, megint nincs itt semmi látnivaló.

Ha eszembe jut, hogy Csányi Sándor MLSZ-főnök október közepén hogyan hányta szemen a nyilvánosságot (miután egy nappal korábban Orbán Viktor mellől nézte végig a magyar válogatott észtek elleni meccsét Tallinban), mikor azt állította, hogy ő csak a hírekből értesült arról, hogy a trollkormány miként végezte ki egyik napról a másikra a lakástakarékok állami támogatását, akkor szintén azt kell mondanom, hogy itt már lassan azért kell hálát adni, hogy éppen nem vizelnek az ember szeme közé. Harsány röhögések közepette.

Ahogy a milliárdos üzletember október derekán sem értette, mi a kivetnivaló abban az átkozott intézkedésben, amit lopakodva, sunyin, senkivel nem egyeztetve vittek át Orbánék, most sem fogja érteni, miért undorító, hogy már megvalósított beruházásokra utólag kértek pénzt (nem párszáz milliócskát, hanem milliárdokat), és miért kifogásolható például, hogy sehol nincs nyoma az MLSZ ama elnökségi határozatának, amellyel jóváhagyták ezt a brutális növekményt.

Ők nem látják a problémát. Nyolc éve sem látták, azóta meg folyamatosan szürkehályog ül a szemükön, azért nem látják. A saját ócska propagandájuktól már egyáltalán nem érzékelik a valóságot, és rosszabb hír, hogy már nem is érdekli őket. Már a csomagolásra sem adnak, nem hogy a tartalomra. Addig hajlítgatták a realitást, ameddig olyan lett, amilyennek megálmodták, midőn arra szerződtek, hogy jobb hellyé teszik az országot, mint amilyen a legendás elmúltnyócévben volt. Immár elmondhatják, hogy sikerült nekik.

Csányi doktorral ellentétben én sokáig szerettem volna megérteni, hogy vajon tényleg lehetnek ennyire barmok, hogy a saját magukra írt törvényeket sem képesek betartani (azokat, amelyeket Soros Györgyön szoktak vicsorogva számon kérni), vagy szándékosan csinálják, mert úgysincs semmi következménye, sőt, minél nagyobb fordulatszámon lopnak, annál népszerűbbek. Már ezt sem szeretném megérteni. Egyrészt mert a végkifejlet tekintetében teljesen mindegy, másrészt meg mert egy olyan országban, ahol a legsúlyosabb korrupcióval határos ügyek mindegyike mögött közvetlenül a miniszterelnök és holdudvara tűnik fel és húzogatja a szálakat, ott az okozatok eltörpülnek a félrenéző, igénytelen, letargiába süppedt, sem a jelenért, sem a jövőért semmiféle felelősséget vállalni nem hajlandó primitív néplélek mellett. Amelyik olyannyira nagyvonalú, hogy megengedte magának a belefáradás luxusát. Amelyik nem beszél milliárdul, nem érdeklik az összefüggések, és meg sem próbál a migránssoros kommunikációs hadviselés mögötti gyalázatos történéseknek jelentőséget tulajdonítani.

Nem fontos, mert már belefásultunk. Nem történt semmi, mert eddig is ez történt, és még mindig van mit enni. A sokadik tizenmilliárdos beruházásnak csúfolt törvényesített lopást hajtják végre éppen, ahol a beruházás megrendelője és kivitelezője ugyanaz a Mészáros-cég, túlárazták a bulit, ahogy nem szégyellték, az összes létező szabályt, előírást leszarták, az összes jogi kiskaput kikerülték, a miniszterelnök üzlet- és szurkolótársa pedig asszisztált mindehhez. Aki szóvá teszi, az meg természetesen féknyúzt terjeszt Soros pénzéből és meg akarja dönteni a demokratikusan megválasztott miniszterelnök hatalmát.

Aki netán túléli ezt az egészet (és megéri azt is, hogy a paksi blokkokat 2023 helyett talán 2032-ben átadják), majd évek múltán szembenézhet saját magával. Felcsút fekete lyukával, ahol a morálisan alultáplált, frusztrált kisember játékvasútjának nyomvonalát követő szellemi pusztaságban ott fognak állni ezek a grandiózus luxusberuházások. Az enyészet lassú pusztításának áldozataiként. A népi ostobaság és igénytelenség, valamint a mangalicatrágyából kivakarózni sosem tudott diktátorkezdemény ízléstelenségének örök mementójaként. Amely milliárdonként nyelte el egy jobb sorsra érdemes, de népből nemzetté fejlődni képtelen embertömeg jövőjét.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.