Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Álmodni persze még lehet…

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Mészáros Lőrinc nagy bejelentést tett annak kapcsán, hogy átadták a Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpontot. Ennyivel, mármint az átadással azonban nem érte be az ország legokosabb embere, ugyanis megoszotta gondolatait is a nagyérdeművel (igen, vannak neki gondolatai), melyek olyan mélyen szántanak, hogy az egyáltalán nem mindennapi. A szavak fecsérlése helyett lássuk, pontosan mit mondott Orbán Viktor strómanja:

… bővíti akadémiánk eszköztárát, a társadalmi felelősségvállalás példájául is szolgál. A sportközpont ugyanis nem egy egyszerű sportcsarnok, hanem kötelezettségvállalás. Akadémiánk hitvallása szerint ugyanis mi nemcsak labdarúgókat képzünk, hanem embereket nevelünk, nemcsak a testet, de a szellemet is építeni akarjuk – erre szolgálnak majd az új funkciók.

Akadémistáink immár nemcsak iskolai műveltséget és labdarúgótudást kapnak, hanem lehetőséget arra, hogy felkészüljenek a testnevelő tanári pályára. A nálunk megszerzett ismereteiket, tapasztalataikat így nemcsak a pályán kamatoztathatják, hanem a nemzet szolgálatába állíthatják azáltal, hogy részesei lehetnek a mentálisan és fizikálisan egészséges, tettre, alkotásra kész generációk nevelésének.

Mészáros Lőrinc nem csak testet akar építeni – eddig nem tudtam a disznószerelő testépítő vágyairól -, hanem szellemet is. Az még csak hagyján, hogy Mészárosék mégis miért akarnak bárkit is nevelni, de hogy e mellé még szellemet is próbáljanak építeni, azért az igen erős. Egy dolgot lehet képes Mészáros továbbadni az utókornak, mégpedig azt, hogy hogyan kell olyan szerencsés csillagzat alatt születni, és olyan mélyre benyalni egy miniszterelnöknek, hogy abból több milliárdos vagyon halmozódjon fel pár év leforgása alatt. Azt már meg sem kérdezem, hogy mi a jó istent jelent a nemzet szolgálatába állított ismeret és tapasztalat. Mészáros Lőrinc jobban tenné ha inkább az összetett mondatokat gyakorolva magába szállna ahelyett, hogy hülyeségeket beszél.

Budapest XVI. kerületében holnap időközi önkormányzati választást tartanak. Ez önmagában még nem is lenne túl érdekes, ha nem lenne a jelöltek között egy Fidesz-KDNP induló, aki a zsidók által irányított világról beszélt korábban a Facebookon. Ez pontosan így nézett ki:

A szabadkőművesség a zsidókkal és a bolsevizmussal összeesküdve gyakorolja a világhatalmat 

Majd így folytatta:

Ez napjainkig élő felfogás, amely mára kiegészült a szabadkőművesség cionizmussal való összefonódásának, valamint a globalizációban játszott szerepének hangsúlyozásával.

Horváth Ádám egyébként – tovább súlyosbítva a helyzetet – az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) fiatal politikusa is egyben. Ifjúnak lehet, hogy ifjú Horváth, de a kereszténydemokratasághoz pontosan annyi köze van, mint Orbán Viktornak. Lehet mondjuk, hogy pont ezért esett rá a kormánypárt választása. Nem elég hogy hihetetlenül okos a Fidesz-KDNP jelöltje, de még a véleménye mellett is képes kitartani a végsőkig. Ezt bizonyítja a férfi reakciója azon kommentekre, amelyek korábbi bejegyzését bírálták:

Lehet, hogy durvan fogalmaztam. De ahol meg annak idejen olvastam a szabadkoműveserol ott igy lett megfogalmazva. Nem allt szándékomba (sic!) antiszemitanak feltunni nem vagyok az. Ezt remelem mindenki tudja. Konzervativ kereszteny ember vagyok. Ha antiszenita lennek akkor nem itt lennek az ikszben hanem mas ifjusagi szervezetben.

Lehetne itt esélyeket latolgatni, de abban szinte biztosan lehetünk, hogy Horváth Ádám meg fogja nyerni a holnapi önkormányzati választást, hisz minden kvalitása megvan ahhoz, hogy a kormánypárt tökéletes képviselője legyen.

A köznevelésért felelős helyettes államtitkár, Maruzsa Zoltán egy konferencián beszélt arról, hogy terveik vannak a pedagógusokkal. Tervezik például, hogy csökkentik a pedagógusok terheit, és igyekeznek az előírt órakeretet 24 órára levinni. Elmondta azt is, hogy szerinte van még helye az iskolákban gyógypedagógusoknak, gyógypedagógiai asszisztenseknek és konduktoroknak is. Fantasztikus, hogy vannak terveik, a gond már csak az, hogy ezek a tervek soha a büdös életben nem valósulnak meg. Hogy lehet csökkenteni a pedagógusok terheit akkor, amikor országos szinten több ezer tanár hiányzik? Nem elég, hogy ezek a tanárok hiányoznak, de ezt a minisztérium még szépen le is tagadja, mintha nem is létezne a probléma.

Maruzsa Zoltánnak igaza van, valóban van még hely gyógypedagógusoknak és konduktoronak is, mint ahogy van hely történelem, matematika, fizika, irodalom és angol tanároknak is. Olyannyira van hely, hogy hatalmas hiány van belőlük, ugyanis a tanárok többsége inkább dolgozik külföldön, vagy pedig ha valaki valamiért itthon maradna, az is inkább valamelyik multinak dolgozik, amennyiben valamiből meg szeretne élni. Az oktatási rendszer minősége Ukrajnát és Bulgáriát követi, miközben a kormány épp az ország egyik legjobb egyetemének kinyírásán dolgozik nagy erőkkel. Vajon Maruzsa Zoltán nincs tisztában a valósággal, vagy pedig nem szeretne tisztában lenni azzal?

Bárhogyan is legyen, lássunk egy térképet, amelyen az látható, hogy egy adott országban hány top 500-as egyetem van:

Fotó: jakubmarian.com

Nos ennyit az álmokról…

Lássuk mai cikkeinket:

Már majdnem mindegy, mikor ér véget a felcsúti császár kilencedik éve tartó sikerszériája

Figyeljetek! Rohadt hitványak vagytok

Mert a mi kormányunk, a legújabb víziója szerint, az európai keresztény gyökerekből sarjadt

Le a honfoglalással! Is

Bármit teszünk, mi vagyunk a hülyék 

Nem lesz kit ütnöd

Magunk között

A nap kommentje pedig Zoltáné:

Néhány év múlva ez a Simicska féle ondó lesz Schmidt Mária szerint Árpád apánk!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.