Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Úszik majd a korona felfelé a várba, de ez Lölö bácsi gazdagodásához képest nem csoda, hanem nemzeti sajátosságaink egyik szerény megnyilvánulása

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Csendélet

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Most ne jöjjön kend. Sunyi világ van itt. Irtják a szegényeket a kriptaszökevények. Szövegértésből bukott, szerzetesi tudatú zombik verik a hajléktalanokat Csepelen. Egyelőre, mert valójában ledarálni szeretnék, csak még nincs rá törvény. Sok kis Héjjas Iván várja a statárium kihirdetését. A demokratikusan kihizlalt lumpenek kormányrúddal hadonásznak és csapnak a nép közé. A középosztállyá lebutított írástudók munka helyett, éhbérért a bibliát magolják, míg választott uraink egymásra kenik a fekáliát.

Ezeket nem én mondom, hanem a dédi. Ez a tény máris előre vetíti, hogy bukok töriből. Mert a dédi igazat szól. Emlékezetét az eredeti Kunó bácsi alapozta meg, a valósághajlító iparosok nem tudták megrongálni, és ez a memória lesz az én vesztem megint.

Kend ugye még emlékszik a kontyos dédi mamámra? Még mindig kontyot hord, de már nem fonja két varkocsba előtte a haját, meg olyan kicsire töpörödött az a régen hatalmas konty, hogy a belinder kendőt már meg se emeli, mikor megy a litániára. Nála indítottam az őszi szünetet a szomszéd faluban. Ablakpucolással. A lelkem is kitettem, de nem javultak a dédi kilátásai, mert giga poszter van az ablaka előtt az utcán, és az már a jelent is eltakarja.

Na, ő aztán néha végképp nem tudja, ki kivel van. A minap is erről a nagy plakátról azt olvasta, hogy CSALÁRDOK ÉVE, és mondta is a tisztelendő úrnak, hogy mindenki tudja, hogy lopnak, csalnak, miért kell ezt még ki is plakátolni. Ráadásul nem hajlandó lecserélni az SZTK-s szemüvegét. A havi nyugdíját nem adja ezeknek egy műanyag vacakért. Jó még az. Divatos lett. Igaz aranylánc helyett bálamadzagon lóg, ami a hiányzó egyik szárát is pótolja, de faluhelyen az ő korában már nem kell a flanc.

A dédi emlékszik arra, mikor hirtelen felindulásból, keresztényi szeretettől habzó szájjal hajdan világgá kiáltott 1993. évi törvénnyel megalapították az „Ápolási Díj” kitüntetést. De arra is, hogy a törvény suttyomban a minimálbér egyharmadára csökkentette ezt előző diktatúra által becézés nélkül nyújtott szociális ellátást.

A Horthy Miklós térdén az úri világba lovagolt, a kommunisták idején vörös zászlóval takaródzó, Munka Érdemérmes szocializmust építő levéltáros tanult mesterségéből tudta, hogy öreg cserkész génből sarjad a gátlástalan fiatal demokrata keresztény, és ha jól sikerül a sztálinista párttitkárral való keresztezés, akkor még a vitéz titulusa is kivirul. Tutajozik is a Szent Korona rendesen, mióta Soros kifizette a szidolozását. Állítólag januárban a világ álmélkodása közepette a saját lábán úszik fel a várba, hogy kéznél legyen, ha a templom és stadionteremtő kegyúrnak fázni találna a feje. Igen. Jól olvassa kend; úszik majd a korona felfelé a várba, de ez a Lölö bácsi gazdagodásához képest nem csoda, hanem nemzeti sajátosságaink egyik szerény megnyilvánulása mióta a történelmi materializmus nem korlátozza az úri világ restaurációját.

A dédi nem vesz újságot, nem hallgat rádiót, de tévét se néz. Valóvilágot igen. Élőben, a templom előtt, mert a községházából vadászkastély lett, a portájából és a piactérből meg vadaspark. A főkereszténynek itt háziasítják a vadakat a Kárpátokból importált nyugdíjas ukránok, mert ettől stroke-ot kapnak a liberálisok.

Templom előtt ácsorog a falu népe félnapot is. Várnak. A vándorpostára, -boltra, -orvosra, -patikára stb. (jaj, ki ne hagyjam a legújabbat a vándor kéményseprő szemetest, amint menti a katasztrófát, szedi a vízdíjat és visszamenőlegesen kútfúrást engedélyez a tűzoltóautóval, és a vándor rendőr irányítja a forgalmat és bünteti a cigányokat, mert van biciklijük). Ilyenkor a falu lakói elébe hozzák a nagyvilágot. Van itt minden! Árvíz, földrengés, migráns (persze fordított sorrendben, mert mostanában esőre itt sincs kilátás, de a migránsok már Mexikóba járnak!). A realitásérzékkel megáldott dédi a várakozás ideje alatt lazán összerakja, hol jár a falu népe a történelmi visszafejlődésben.

Megtudta, hogy a Himmlernek már van hazai utódja, valami szaporítási államtitkár és állítólag még az apácák is szülni fognak olyan jó dolguk lesz a szapora nőknek, és a minta államférfi Tisza Istvánt rehabilitálják, mert némettel feles magyarként nagyon magyar volt identitásilag, meg keresztény, mivel az arisztokrata felesége tudtával különösen az olcsó prostituáltak révén szeretett népével egyesülni, ami nyilvánvaló gender ellenesség.

Ebben a faluban a zsidózáson már akkor túl voltak, mikor a kormány még el se kezdte, mert itt minden a kdnpésre keresztelkedett vitéz, volt partizán, Auschwitzot megjárt, kisgazdapárti tollfelvásárló tulajdonába került még a kárpótlási jegy révén. Azóta uniós pénzekből szépen gyarapodott, mint fideszes, mert a gulágokat járva, szibériai tigrisre való vadászás közepette sikerült néhány ezer letelepedési kötvényt elsütnie.

Hát itt éldegél a magabíró dédi. A törvényben előírt 20%-os nyugdíjemelés 11%-át megkapta, az MRI-re júniusban adott beutalóval szeptemberben megvizsgálták, október végén kiküldték az eredményt, hogy nagy a baj, de szerencsére a késői diagnózis miatt nem került kórházba és ezért életben maradt. Kutya baja, mondja és elkezdte felásni a kertet, pedig az apu és a tata is mondta, hogy ne merje, mert abból botrány lesz, de a dédi mindig is fafejű volt a nagyi szerint.

Jaj, el ne felejtsem így a Halottak napja táján tudatni kenddel a keresztényi gondoskodás legújabb megnyilvánulását: a bebörtönzött hajléktalanok a csináld magad mozgalom keretében még a saját koporsójukat is elkészíthetik, ha az anyag árát kifizetik.

Gondolom ettől a hírtől se lett jöhetnékje.

Bütyökfalva, 2018. november 3.  

Mirtill

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.