Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mert még van emberség idehaza

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,314,946 forint, még hiányzik 685,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkienk! Noha a tegnapi napon megvonták a Zöld Híd engedélyét, azonban ez mégsem volt elég a hatalomnak. Vért kívántak, szimbolikusan. Ez pedig nem jelentett mást, mint hogy Gémesi György gödöllői polgármester olyan helyzetbe került, hogy le kellett mondania az Északkelet-Pest és Nógrád megyei Önkormányzati Társulás elnöki posztjáról. Ezt Gémesi kora este meg is tette, ugyanis tisztában volt azzal, hogy a Zöld Híd pont az ő személye miatt nem kapott elég támogatást és az ő személye volt az, ami miatt a hatalom ellehetetlenítette a céget. A kormány kicsinyes játszmái ennyire egyszerűek. Kicsinálnak mindenkit, aki nem úgy ugrál, ahogy ők fütyülnek.

Hogy Gémesi lemondása után napokon belül megérkezik a várva várt pénzösszeg, azt nem tudni, bár valószínűsíthető. Addig azonban ameddig ez meg nem érkezik, még az is előfordulhat, hogy bármely magyar állampolgárt felkérhetnek arra – természetesen a haza szolgálatáról van szó -, hogy beálljanak szemetesnek. Vagyis arról van szó, hogy bár ők fizettek azért, hogy valaki elszállítsa az általuk termelt szemetet, ezt mégis nekik kell megoldaniuk, méghozzá hazaszeretetből.

Végső esetben a kukásautók kezelésére pedig ideiglenes polgári védelmi szolgálatot rendelhetnek el. Ez a lakosságot jelenti. (…)  A polgármester rendelheti el a polgári védelmi szervezet mozgósítását, állampolgári feladat lehet például a homokzsákpakolás, törmelékhordás, de a kormányrendelet szerint akár a kukásautó kezelése is.

Aki tehát gyerekkorában arról álmodott, hogy egykor majd kukás autót vezethet, annak itt a nagyszerű hír és lehetőség. Akár már holnap is elrendelhetik, hogy irány az intenzív tanfolyam, amelynek elvégzése után hazafiak tucatjai járhatják a magyar városokat, elszállítandó a szemetet.

Emlékszünk még a kormány ama ígéretére, miszerint a Honvéd Kórház sürgősségi osztályán dolgozók fizetésemelést kapnak, ha nem hagyják el az osztályt? Nos a legtöbben a maradás mellett döntöttek, mégsem érkezett egy kanyi garas sem a számlájukra. Persze ez nem jelent semmiféle meglepetést a mai Magyarországon, mégis érdemes megemlíteni a kormány újabb gusztustalan húzását, amelynek lényege: emberek tucatjait verték át ismételten.

A sürgősségi és szakorvosok megkapták az emelést, az osztályon dolgozó több mint tíz szakorvos-jelölt, illetve rezidens azonban nem. Sőt, egyikük állítása szerint a korábbinál is alacsony bért kapott októberre, noha sem szabadságon, sem betegállományban nem volt a hónapban. (HVG)

Hogy mégis miként történhetett az, hogy volt aki megkapta az emelést, de volt olyan is, aki kevesebbet kapott mint korábban? Átcsoportsítás, kedves barátaim. A kormány egyik trükkje arra, hogy hülyének nézze az embereket. Persze biztosan lesz majd magyarázkodás a kormány részéről, mert hát volt emelés, csak az emelést ne a számokban keressük, hanem valahol teljesen máshol. Ez a hír nem bizonyít mást, mint hogy a kormány számára továbbra is jelentéktelen senkik a kórházakban tevékenykedők, akik minden nap azért dolgoznak, hogy sokszor szeretteink életét mentsék meg. Ez azonban úgy látszik továbbra sem egy becsülendő munka Magyarországon, bezzeg ha bankároknak, esetleg politikusoknak mentek volna ezek az ápolók és szakorvosok, akkor lenne csak Kánaán.

Közben nézzük, mi történt a nagyvilágban. A The New York Times ismét foglalkozott Magyarországgal, vagyis pontosabban az Orbán-féle autokráciával, mely leigázza az országot.

A világ egyik legfiatalabb autokráciája van itt kiépülőben, Orbán Viktor miniszterelnök és az ő szélsőjobboldali-nacionalista pártja, a Fidesz által. A magyar rendszert egyre többször hasonlítják Oroszországhoz és Kínához.

Nehéz lenne vitatkozni a megállapítással, bár a török vezetéshez talán közelebb áll Orbán, mint Hszi Csin-ping kommunista diktatúrájához. Na nem mintha ez bármi jót jelentene, sőt.

De hogy tényleg hagyjak itt valami jó hírt is a mai nappal összefüggésben: soha nem látott összeg érkezett be a Magyar Hospice Alapítvány számlájára. A tavaly a csőd szélére jutó alapítvány ezzel tehát fellélegezhet, az idei évre legalábbis biztosan, hiszen működésének forrása biztosított. Nem kevesebb mint 37 352 409 forint érkezett be az alapítványhoz, mely 6526 magánember felajánlásából jött össze. Ennyi ember gondolta úgy, hogy adója 1%-ával támogatja, az ország egyetlen önálló, gyógyíthatatlan felnőtt betegeket ápoló Hospice Házát. Minden embernek köszönet jár, aki ebben részt vett!

Lássuk mai cikkeinket:

Posztkommunista ökölrázás és politikai kozmetika

A túlképzett fideszesekről

Úszik majd a korona felfelé a várba, de ez Lölö bácsi gazdagodásához képest nem csoda, hanem nemzeti sajátosságaink egyik szerény megnyilvánulása

Végre konzultálhatunk nemzetileg

Kinek szól az Ultimátum?

A láthatatlan börtön 

Bár viszket a tenyerük, és ütésre emelkedik a kezük, de még visszafogják magukat. Még

A nap kommentje pedig Tamástól:

Egyetért-e Ön azzal, hogy minden kormánytag, rokony és csalárdtag, fidesznyik szüljön SÜNt?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.