Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A túlképzett fideszesekről

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Olyan ellenzéki politikusfajta termelődött ki, amely a szó szoros értelmében nem ért semmihez. Nincs eredeti szakmája, eredeti világlátása, már az interpretációk interpre­tációjának posztmodern világában szocializálódott, ahol a technikáról, a technoló­giákról nem kell tudni, elég hinni a mindenhatóságukban.

Ezt a csodás gondolatot a Magyar Idők című pártfüzetben olvastam, Botond Bálint szociológus (ő állítja magáról, én nem ismerem) írta a művet. Itt olvasható teljes terjedelmében. Feltett kézzel fogadjuk el Botond úr állítását az ellenzéki politikusfajtáról. És mindjárt nézzük meg – a kiegyensúlyozottság jegyében – a kormánypárti politikusfajta néhány egyedét.

Kezdjük mindjárt azzal, akivel a teremtés is kezdődik. Orbán Viktor elvégezte a jogi egyetemet, de végül nem lett jogász, hiszen a szükséges gyakorlatot nem szerezte meg. Soros György támogatásával eljutott ugyan egy angol egyetemre, de nem fejezte be, hazarohant a választások miatt. Szakmája tehát nincs, világ életében politikából élt. Eddig volt liberális, volt demokrata, jelenleg nagyon konzervatív nagyon keresztény. Tulipános láda még nem volt.

Kövér László szintén jogi egyetemet végzett. Ahogy látom, ő sem igazán működött a szakmájában. Egy éven át kollégiumi nevelőtanár, a Századvég című folyóirat alapító szerkesztője, az MSZMP Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézete ifjúságkutató csoportjának segédmunkatársa, ezt követően Soros György ösztöndíjából élt. Szintén volt meggyőződéses liberális, demokrata, ma nagyon konzervatív nagyon keresztény élő lelkiismeretként funkcionál a Fideszben.

Deutsch Tamás tizenhárom év alatt nagy keservesen befejezte a jogi egyetemet, egy percet sem dolgozott a szakmájában, ellenben azonnal sportminiszter lett és vett nekünk csodálatos beléptető kapukat, amelyeket soha, sehol nem szereltek fel, de legalább jó sokba kerültek. Világnézete a korszellemnek és Orbán Viktornak megfelelően változott.

Szijjártó Péter nemzetközi kapcsolatok és sportmenedzsment szakon végzett a Corvinuson. Ő fél évet tanulhatott az Egyesült Államokban Soros-ösztöndíjasként. Munkahelye soha nem volt, a Fidelitasból a Fideszbe kapaszkodott fel. Jelenleg toporzékolásügyi miniszterként szolgálja a főnökét és példaképét.

Rogán Antal közgazdászként végzett, egy rövid ideig a Magyar Nemzeti Bank munkatársa volt, azóta politikusként tengeti szerény mindennapjait. Természetesen ő is mélyen vallásos és konzervatív, ahogy az most kifizetődő. Nevéhez fűződik a ráfizetéses letelepedési kötvény, a kívánságra táguló lakás, a zaciban vásárolt Vuitton táska, a helikopterrel lagziba rohanás és az elektronikus aláírás feltalálása.

Semjén Zsolt teológus, szociológiából másoddiplomázott. Ahogy látom, az érettségi megszerzése és a teológiai tanulmányok megkezdése közötti három évben dolgozott hivatalsegédként a budapesti Kisipari Termeltető Vállalatnál. A diploma megszerzése óta politikából él.

Selmeczi Gabriella – hogy a hölgyek se maradjanak ki – a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán, üzemgazdász szakon diplomázott. Egy éven át a Budaörsi Városi Televízió szerkesztő-riportere volt, majd politikus lett belőle és ez azóta is tart nála. Közben jogászoklevelet szerzett.

Kocsis Máté szintén jogászként diplomázott. Előbb MIÉP, majd Fidesz tag. Politikus, más munkahelye soha nem volt.

Novák Katalin okleveles közgazdász. Az első munkahelye a külügyminisztérium, azóta is ő képviseli a szebbik nemet és az intelligenciát a Fideszben.

Kubatov Gábor a  Budapesti Kommunikációs Főiskolán kommunikátorként diplomázott, azóta a párt szolgálatában áll.

Dömötör Csaba a Corvinuson végzett, nemzetközi tanulmányok szakon (nem tudom, ez pontosan mit jelent, de mindegy is), azóta főállású politikus.

Farkas Flórián. Az általános iskola elvégzése után segédmunkásként és börtönlakóként tevékenykedett. A parlament.hu-ra feltöltött életraja szerint az ELTE-n végzett politológusként. Ide másolom a hivatalos önéletrajzából a vonatkozó részt:

Budakalász Gimnázium esti tagozat (végzés éve: 2001)
ELTE Társadalomtudományi Kar Politika Tudományok Tanszék – politológus. (végzés éve: 2005)
Ugyanitt részt vett a 2005/2006-os tanulmányi évben a Kelet- és kelet-közép-európai politikai rendszerek
tárgy és a Politikai rendszerek összehasonlító elemzése tárgy oktatásában a tantárgy oktatójának felkérése
alapján.

Végül személyes kedvencem, Kósa Lajos. Leérettségizett, a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem tervgazdasági szakát elvégezte, de soha nem diplomázott le, mert elsodorta a politikai karrierje, ami azóta is sodorja nagy erőkkel.

Tényleg csak ötletszerűen csemegéztem a megfelelő szakmai tapasztalattal és kétségbevonhatatlan hozzáértéssel megáldott kormánypárti névsorból. Ha valaki, akkor egy született fideszes joggal vetheti az  ellenzéki politikusok szemére, hogy nem értenek semmihez, hiszen közpénzből élnek. Ugye?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.