Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hollik, egyes! Leülhetsz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Nagy napja volt ma Hollik Istvánnak, őt érte ugyanis az a megtiszteltetés, hogy először használhassa a Soros-expressz kifejezést. Voltak már korábban Soros-zsoldosok, Soros-katonák, de még Soros-hajó is. Hamarosan elfogynak a Sorossal összefüggésbe hozható szóösszetételek. Hollik sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy Soros, migráns, bevándorló és még egy kis Soros. Hogy ezen felül szeretette volna-e valami mást is mondani, az nem derült ki, ugyanis mondandójának több mint felét a fenti kifejezések tették ki, különböző sorrendben egymás után helyezve.

Hollik migránsos beszédéből az is kiderült, hogy a horvát határt migránsok ostromolják. Nos, én olyannyira megijedtem ettől, hogy azonnal rápillantottam a horvát határra, de azt szerencsére nem ostromolta épp senki. Hogy lemaradtam-e a brutális ostromról vagy történetesen szünetet tartottak a menekültek, azt nem tudom. Mindenesetre megnyugodtam, hogy nincs hadiállapot a határon. Jah igen, majdnem elfelejtettem közben: a Soros-expressz résztvevői – egyébként ez a Dél-Amerikából induló, időközben menetté növekedett menekültek tömegét jelenti, akik az amerikai határ felé tartanak – fel vannak fűtve, le vannak fizetve – Soros által természetesen – és provokálni akarnak. Ezt mind megtudhadtuk Hollik István migrációs szakértőtől.

Ennyi azonban nem volt elég a mai napra a migráns terrorból. Kósa Lajos a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában elmondta, hogy az úgynevezett balkáni migrációs útvonalon jelenleg 70 ezer ember tartózkodik. Ezt ő azért tudja, mert ő az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke, vagy pedig azért, mert ezt mondták neki a pártközpontban, az eligazításon. A lényeg az, hogy rettegjünk. A kerítés azért áll ott a déli határon, hogy megvédje Európát, aki pedig mást mert gondolni, az vagy hazaáruló, vagy Soros. Az egyébként, hogy időközben a rendőrség már nem is vezet napi statisztikát az országba behatolni kívánó illegális bevándorlókról, azért valamit elárul a dologról. Hogy mégis mennyi az annyi?

2018 42. hétében egyáltalán nem volt olyan külföldi (bevándorló), aki elfogtak, vagy előállítottak volna (a határon).

Király. De legalább az is kiderült, hogy továbbra sem szűntek meg Ferihegyen a bőrönd fosztogatások. Az Index egyik olvasója közölte a hírportállal, hogy október 23-án a Budapestről Rómába tartó gépen – valószínűsíthetően még a budapesti rakodáskor – feltörték és átkutatták a lezárt bőröndjét. Azonban nem egyedi esetről van szó, sőt:

Érkezéskor szembesültünk azzal a ténnyel, hogy valaki levágta a biztonsági zárat és szétfeszítette bőröndünk zárját. (…) Sajnos esetünk nem egyedi, ugyanis több utastársunk járt ugyanígy ugyanezen a járaton.

Hogy az esetből idővel lesz-e rendőrségi ügy, az még kérdéses. Egy azonban biztos: továbbra sem adhatjuk fel teljes nyugalommal a reptéri csomagunkat, ha Budapestről indulunk, esetleg oda érkezünk. Noha a helyzet úgy tűnik sokat javult a hónapokkal ezelőtti, botrányt kirobbantó fosztogatásokat követően, a probléma sajnos nem szűnt meg.

A Vatikánban püspöki szinódust tartottak, ahol több vitás kérdés is szóba került. Bár a nők szerepét továbbra is semmibe veszi a katolikus egyház, előrelépés született a homoszexualitás elfogadását illetően.

A püspökök állást foglaltak (…) arról is, hogy a homoszexuális embereket nem szabad hátrányosan megkülönböztetni szexualitásuk miatt, hanem hitükben kísérni kell őket.

Isten minden embert szeret, s így tesz az egyház is – olvasható az irat talán legtöbb vitát keltett fejezetében.

Szóba kerültek a papok által elkövetett szexuális visszaélések is, amelyeket ismét, immár sokadszorra elítéltek. A kérdés már csak az, mikor szűnhetnek meg azok végelegesen? Mikor érjük már meg azt a napot, hogy ne legyen szinte normális az, hogy papok fiatal gyermekekkel erőszakoskodnak? Az mindenesetre dícsérendő, hogy Ferenc pápa legalább mer beszélni a problémáról, nem pedig a szőnyeg alá söpri, mint tették azt korábban oly sokan.

A nap végén pedig szeretnék megemlékezni arról, aki a Duna alacsony vízállása miatt a felszínre kerülő, rég elfeledett sírkövekre – a mindenszentek napjának közeledte okán – mécseseket helyezett el. Ők azok, akikről már régen megfeledkeztek, és ha nincs ez az aszályos idei év, akkor talán örökre a feledés homályába vesztek volna. Szép gesztus ez egy ismeretlentől.

Lássuk mai cikkeinket:

A nemzet felemelkedésének nagyobb dicsőségére

Ha a szolga feldühödik valamitől, akkor nehéz lecsillapítani

Az istenek a fejükre estek

Még több nemzeti konzultációt!

Kortárs zene

Felemás őszi ének

Amikor a fél éve vese ultrahangra váró fideszes szavazó helyett is földbe gyökerezik az ember lába. A szégyentől

A nap kommentje pedig Verától:

Én folyamatosan azon morfondírozom, h mi járhat egy fideszhívő fejében. Vajon tényleg nem látja, mi folyik körülötte? Nem is hallja, tudja a valóságot? Vagy csak letagadja, szépíti, ellenpontozza a régi „elmúltnyócévvel”? Vagy talán komolyan azt gondolja, h ez jó irány? Jó, h utálunk mindenkit és mindenki utál minket? Jó, h a fidesz mindent magáévá tesz? Jó, h a nép nagy része rabszolga sorban van tartva, egy másik jó rész pedig elmegy inkább?
Nem értem, pedig nagyon szeretném érteni. De sajnos nem lehet megtudni, nem kapok válaszokat ezekre a kérdésekre soha, csak inzultusokat.