Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az Istenek a fejükre estek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha leviszi is a fejemet a szélvihar, nem bánom, bár elég egy kis szellőztetés. Ki kellett fújatni a sok ünnepi hazug szólamot, a helyettem is megmondó véleményemet, mert mi magyarok… Így beszélt Orbán, Gulyás, sőt Szijjártó egyenesen szétszórta videóját a határon túli magyarságnak és az összes magyar külképviseletnek. Megnézhetik. Szegények. A fideszes, kádéenpés egy kaptafák elemükben voltak.

Kimentem, szakadt az eső, de arra gondoltam, itt az alkalom, most aztán szerencsém lesz, végre találkozom egy-két migránssal – mindenre felkészülve nálam volt a dupla hasznosítású esernyőm: véd és ütni lehet vele. A francba, megint sehol egyetlen afgán, szír, etióp, csak mi magyarok. Ez a szerény szürkeállományú Czunyiné Bertalan Judit választókerülete. Nagyra értékelem, hogy csupán egyetlen ünnepi mondatot bírt kinyögni (az sem igaz), amúgy telis-tele van a fészes oldala dicsekvéssel, protokollal – átvág, felavat, mosolyog, kicsit szebben is, mint Mona Lisa. De hát neki is hű párttagként ismételni kell, amit a főnök házi feladatként adott, így bekerülhet a jobbra váltott megyei lapba is.

Mert Brüsszel továbbra is migránsokkal akarja elárasztani Európát, szervezett migrációs útvonalat akarnak létrehozni. Bizony, képviselő asszony, Komáromtól egészen Oroszlányig. Ne akarják mások megmondani a magyaroknak, miként éljenek a saját hazájukban. Senki nem akarja megmondani, megmondják saját maguk, hogyan építenék a híg agyak országát. Na-na! Nincs az a szélvihar, ami üressé teszi milliók fejét. Ennek a nőnek sincs jobb dolga a magamutogatáson kívül. Igaz, így legalább látszik. Nem lóg ki a sorból, tessék megnézni kézzel firkált, olvashatatlan vagyonnyilatkozatát – kell hozzá türelem és idő, hosszú a lista. Ez pedig csak azért lehet, mert nekünk gazdagodnak. Egyszer azt mondta a Semjén, hogy az a gazdagodás, ami másnak is jó. Igaza van, kimondottan örülünk, hogy rekordidő alatt az Orbán-brancs elhordta maguknak és puszi pajtásaiknak Dárius majd’ összes kincsét: trafikokat, földeket, kaszinókat, jól fizető állásokat; marhákat, disznókat a havernak; kastélyokat, üdülőket – a megspórolt forintjainkat. Kezet foghatnának a perzsa királlyal, aki fővárosokat építtetett magának; olyant is, ahová csak ő tehette be a lábát. A mi önjelölt királyunk stadionokat húzat fel magának; olyant is, amibe csak ő jár, mert a mezei zsályát sem érdekli a magyar foci.

Csupa sár minden. Ahol megyek, ott a természet építette az utat – a modern kori Magyarországon. Beleléptem egy rohadt nagy tócsába, közben a kátyús útról kaptam pluszban egy jó nagy sárfröccsöt. A rosseb egye meg Dáriust, hát csak ennyi örökséget hagyott nekünk? Az útpénzt is inkább kifizetjük Czunyinénak és a hatalmi elitnek. Gazdagodjanak örömünkre. A sárteherviselés nem érvényes a magán röpcsiken röpködőkre, az adófizetők milliárdjait elsíbolókra, így van némi fillérje Lázárnak arany órára, Selmeczinek isten tudja mennyi földre; Rogánnak, Kósa mesternek luxus kirándulásokra; Szijjártónak és Schmitt ex-doktornak palotára, Orbánnak mindenre, mi szem-szájnak ingere. Tiborcz és Mészáros sem jajgathat. Isteni csapat, nem?

Még mindig szakad az eső, még mindig sehol egy hazánkra vágyó migráns errefelé (szegény Czunyiné, marad jól megfizetett díszvendég). Sáros vagyok, fázom, nem enyhítik bánatomat uniós euró milliárdok, na jó, elég lenne százezer. Megvettem a napi joghurtomat, müzlimet. Forintért. Ideje melegebbre mennem. A szélvihar mégsem dolgozott elég hatásosan, mert az jut az eszembe, hogy az csak itt nálunk történhet meg, hogy egy király, az ország önjelölt Megváltója a Terror Háza Múzeuma előtt szabadságról, emberi jogokról, egyenlőségről osztja isteni eszét. Csak a javak testvérisége létezik.

Megbotlom egy kólásüvegbe, és vidámabb leszek. Mennyit nevettem azon a filmen, amiben a harmóniában élő busmanok találnak egy soha nem látott kólásüveget. Rájönnek, lehet vele házimunkát végezni. Ám az üveg népszerűsége nagyon rossz hatással lesz rájuk, gyűlölködni kezdenek, acsarkodnak, irigykednek, felborul békés életük. Meg akarnak szabadulni a gonosz erőtől. Mi is. Jöhetne néhány profi gyógyító busman migráns, mert minálunk is, jaj, az Istenek a fejükre estek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.