Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Elmélkedés egy kis yorkie haláláról

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Agyonütötte kis yorkie kutyusát egy „ember”. Mert felbosszantotta. Hát kérem, ez ma így megy: aki felbosszant, agyonütöm. Kivéve, ha a rezsimről van szó, az sérthetetlen, pedig óránként felbosszantanak.

Az elkövetőt a Rendőrség elengedte. WTF??? Azt meg hogyan? A tényállás nyilvánvaló, ez biza állatkínzás, nem is akármilyen. A szegény kis yorkie, aki alighanem csak odafigyelést és szeretetet próbált kicsiholni a kétlábúból, akiben megbízott, még ki sem hűlt. Majdhogynem tettenérés esete forog fenn. Az elkövető pedig lazán elsétálhatott. Magyarország, 2018.

Vonatkozó hír: megszüntette a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség az ellen a rendőr ellen, aki a kutyáját ököllel belepofozta a kocsi csomagtartójába. Indoklás: ez nem állatkínzás, mert bár megbotránkozás és fájdalom okozására alkalmas volt a cselekmény, az állat maradandó károsodását illetve halálát nem okozhatta. WTF???

Tehát a fájdalom okozása nem kínzás. Jó ezt megjegyezni a jövőre nézve, emberekre vonatkoztatva is, hiszen ha a felfogás ez, akkor elvileg nyugodtan össze lehet verni bárkit, akár mondjuk egy vallomás megtételét elősegítendő, akár csak úgy miheztartás végett. Ha nem hal bele és nem nyomorodik bele, akkor nix kínzás, nincs itt semmi látnivaló kérem. Magyarország, 2018.

De ezek szerint a gyilkossággal sincs baj, hiszen a yorkie kölyök belepusztult a bántalmazásba. Ez megúszható? Talán az elkövető személye miatt? Nem tudjuk, ki volt az, lehetett akár valakinek a valakije. De akkor ezek szerint embert is ölhet, akinek van ismeretsége, legfeljebb igazoltatják, és viszontlágytojás.

Bizony a kutyák sok embernél intelligensebbek, csak verbális korlátaik és a szembefordítható hüvelykujj hiánya akadályozza meg, hogy ezt ki is nyilvánítsák. Különösen egy speciálisan képzett rendőrkutya esetében. De hát a bíróság szava az a bíróság szava. Remélem, azért legalább a kis yorkie gyilkosának el kell számolnia tettéért valamelyik BV intézményben. És remélem, az elítéltek belső szabályai szerint hasonló elbánásban részesül, mint mondjuk egy gyerekgyilkos… itt Angliában már tovább se engedték volna, helyszínen kattant volna a bilincs, és irány a fogda, majd a bíróság. Ja, Anglia jogállam. Bocs.

BáLa

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.