Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Milyen szájbatekert kormány az, amelynek a propaganda fontosabb, mint a saját állampolgárai élete?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Orbán Viktor biztonságban megérkezett – Csányi Sándor magángépén – Görögországba, hogy negyed kilenctől élőben nézhesse meg a Görögország-Magyarország mérkőzést. De gond egy szál sincs, hisz az Orbánt szállító gép egyébként is biztosan felszállt volna Orbán nélkül is, így ez az út nem tekinthető ajándéknak. Orbán Viktor akkor repül haverjai milliárdos gépein, amikor csak akar, ennek tökéletes bizonyítéka az, hogy miután kiderült, a kormány által kitömött oligarcha barátai yachtokkal és repülőkkel szállítják őt fel s alá, nem hogy visszafogott volna a dologból, hanem immár nyíltan repül magángéppel Moszkvába, Athénba vagy épp Bulgáriába. Orbán Viktor teljes mértékben leszarja, hogy ez mennyire visszatetsző – illetve törvényellenes -, ugyanis neki senki se mondja meg mit csinálhat és mit nem.

Idehaza legalábbis biztosan. Ezzel szemben a propaganda által minden fronton köpködött Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság néppárti elnöke – noha továbbra is nyitva hagyott egy kiskaput – megmondta, mit gondol Orbánról. Hogy legyen min hőbörögni:

Orbán Viktornak nincs többé helye az Európai Néppártban. Ezt megmondtam az EPP salzburgi csúcstalálkozóján. Még ha tisztelem is az embert, sok összeférhetetlenséget látok aközött, amit mond és azon kereszténydemokrata értékek között, amelyeken az EPP alapul. Hacsak nem szavatolja nekünk, hogy tiszteletben tartja az EPP alapértékeit és választási programját.

Ha Juncker nem tette volna hozzá az utolsó mondatot, akkor talán még örülni is lehetne az alkoholizmussal isiásszal küzdő politikus nyilatkozatának. Kár érte, kedves Juncker.

A HVG-ben megjelent egy hosszabb cikk, mely a Honvéd Kórház problémáival foglalkozik. A lényeg: az ott dolgozók közel 100(!) levélben figyelmeztették a kórház vezetését arra, hogy fenntarthatatlan állapotok uralkodnak a kórház falai között és azonnali változtatásra van szükség. Ez nem történt meg, aminek eredménye a folyamatos felmondásokban (köztük Zacher Gáboréban) érhető tetten. Egyszerűen egyre többen voltak olyanok, akik megelégelve azt, hogy a vezetés magasról szarik arra, amit a kórház dolgozói mondanak, inkább felmondtak. A cikket most nem elemezném, azt ITT elolvashatják teljes terjedelmében, inkább kiragadnék néhány gondolatot belőle.

Jelen státuszunkban még a mostani megterhelés is meghaladja az osztály kapacitását, a jelenlegi személyi állomány és a beáramló betegek mennyisége közötti aránytalanság nem ritkán a betegveszélyeztetésről szól.

… szerencse, hogy a ruhák mosatása kapcsán egyre kevesebb mosószerre van szükség, hiszen a ruhák felülete a lyukak javára csökkenő tendenciát mutat.

Minden nap úgy lépek be, hogy fél lábbal a börtönben érzem magam, mert ilyen körülmények között csak a szerencsén múlik, hogy ne forduljon elő olyan eset, ami miatt adott esetben le is csukhatnak, de minimum 1-2 évre eltiltanak a szakmámtól. Akkor pedig miből tartom el a gyerekeimet?

Hogy mégis mire lett volna szükség ahhoz, hogy a helyzeten javítani lehessen? Pénzre, a szakértők szerint mintegy 240 millió forintra. Nem milliárdra, hanem szimpla 240 millióra, de valahogy mégsem találtak ennyi pénzt a költségvetésben. Hogy mégis miért? Gondolom például ezért:

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2019-es költségvetési javaslata alapján a közszolgálati média 92,6 milliárd forintból gazdálkodhat.

Ezért! Ezért is. Nincs pénz egy az összeomlás szélén álló kórház kisegítésére, de van 92 milliárd(!) forint arra, hogy megtudjuk: Soros, Gyurcsány és a szocik tehetnek mindenről. Hol élünk, kérdem én? Milyen szájbatekert kormány az, amelynek a propaganda fontosabb, mint a saját állampolgárai élete? Már lassan szavaim sincsenek a Fidesz-kormány embertelenségére.

Erre Kásler Miklós, az ország egyik főállású bohóca bejelenti a következőt:

Mindenki azt szeretné, hogy a magyar egészségügy átalakuljon, és ehhez meg kell határozni az ágazat struktúráját, tevékenységét.

Pontosan! Mindenki azt szeretné, hogy a magyar egészségügy átalakuljon. Mégpedig olyan formán, hogy elkezdjen működni. Emberek milliói fizetik a tb-t, amiért cserébe az égvilágon semmit sem kapnak. Romos kórházak váróiban kénytelenek órákig várni sorsukra. Felszerelés és szakemberek hiányában pedig az sem biztos, hogy még időben pontos diagnózist kapnak. Miért fizetünk? Mert a magyar egészségügy már egyáltalán nem tekinthető szolgáltatásnak. Márpedig ha valamiért fizet az ember, azért cserébe elvár valamiféle szolgáltatást, itt azonban erről szó sincs.

Hogy ez mennyire igaz, azt jól bizonyítja Székely László szívsebész kirúgása. Egyik korábbi betege időközben elhunyt – mert nem tudta megvárni, ameddig a Kásler Miklós-féle Emmi kitalál valamit a pótlására – további két betege pedig a mai napig arra vár, hogy mikor kerülnek végre sorra. Kettejük közül az egyik felkereste az ATV-t, hogy elmondja, milyen érzés az, amikor a kormány az emberek életével játszik. Álljanak itt a férfi szavai:

Én lennék a három közül az egyik beteg, aki vártunk volna Székely doktorra. Pont a két nappal előtte, mielőtt a műtétemre került volna sor, akkor történt a kirúgása- mondta a történtekről a beteg, akinek azóta semmilyen információja nincs a műtétjével kapcsolatosan.

Egyre veszélyesebb a tágulat, jó lenne vagy jó lett volna minél hamarább ezt a beavatkozást elvégezni, illetve legalább azt tudni, hogy mikor kerülök sorra. Idegőrlő ez a három hét, lassan az ember idegrendszerét teljesen felőrli, hogy semmit nem tud. Mással nem szeretném megműttetni magam, hisz ezt a speciális műtétsorozatot ő és csak ő tudná elvégezni

Az Emmi továbbra is a magyarok életével szórakozik napi szinten, miközben Kásler Miklós változatlanul a tízparancsolat erejében hisz ahelyett, hogy felfogná végre – már ha erre képes -, mi is az ő feladata. Nem imádkozni kéne azért, hogy Székely doktor második betege meg ne haljon, hanem tenni kéne valamit, ami valóban megoldja a problémát. Az pedig, hogy Székely László milyen ember, azt talán egy nem barátja, mindössze orvostársa Facebookon közölt levele mutatja meg:

Székely kétheti rendszerességgel jött ki az osztályunkra, ahol megbeszéltük a két hét alatt műtétre váró betegeket. Amennyiben konzíliumunk úgy döntött, hogy műtét a megoldás, ő elvitte a betegek anyagát és ő vagy egy kollégája berendelte a beteget műtétre. Ha sürgős eset volt, elég volt telefonálni és szükség esetén azonnal megoperálták a beteget. Késlekedés miatt az utóbbi öt évben sürgős szívműtétre váró beteget nem veszítettünk el. Nekünk Székely doktor elsősorban nem a „sztársebész” volt, hanem egy kolléga, akinek a beteg érdeke az első. És mindegy volt számunkra, hogy egy hajléktalanról, egy drogos terhes asszonyról vagy bárki másról van szó, a beteget nézte. Felsorolhatatlan ez az utolsó öt éves együttműködés hány beteg életét menthette meg.

Még egyszer hangsúlyozom, nem azért mert ő „minimálinvazív”, meg kitűnő, hanem azért mert ebben kis országban, a valljuk meg sok sebtől vérző egészségügyben valami normálisan működött, úgy ahogy- saját tapasztalatomból mondom- dolgoztam Angliában és Németországban- Európa másik felében is működik. 

én egy tisztességes, a betegek érdekét szem előtt tartó, kitűnően felkészült kollégát ismertem meg benne. Ezt a következtetést nem egy vagy két eset alapján, hanem több száz közös eset után vontam le.

Dr. Andrássy Péter PhD
Oszt. vez. főorv.

A nap végére pedig fel szeretnénk hívni mindenki figyelmét arra, hogy október 14-én, vagyis vasárnap 15 órakor, a Clark Ádám térről indul a  Rehab Critical Mass. Minden csatlakozót szívesen látnak!

Lássuk mai cikkeinket:

Erről ennyit, alattvalók!

Így nem lettem én fideszes

Kisapám, amennyit fizetsz, annyit kapsz az életedért

Ezek nem tisztelik Orbán Viktort

Abból nem lehet baj, ha szólunk

Csilléry Andrásnak

Ahol hús van, ott légy is van. Meg rengeteg gerinctelen csúszómászó

A nap kommentje Virágtól:

Ez a győztes bagázs nem él a hatalmával, hanem visszaél vele. Éppen ezért retteg, és gyártja az összeesküvés elméleteket, kormányzás helyett.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.