Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lopás, csalás, Erdogan

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! A Transparency International Magyarország és a Költségvetési Felelősségi Intézet közös elemzéséből kiderült, hogy a Rogán Antal féle letelepedési államkötvény biznisz legalább 30 milliárd forinttal károsította meg a magyar adófizetőket. Nem elég, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelentő egyének kaptak érvényes papírokat az Európai Unióban való föl-alá lődörgésre, de emellé még minden adófizetőt is sikerült megkárosítania a helikopterező Rogán Antalnak és üzlettársainak. A két intézet elemzése alapján az is kiderült, hogy nem volt semmilyen valós oka arra a magyar kormánynak, hogy zöld utat adjon ennek az egésznek.

Az elemzést követően persze az ÁKK (Államadósság Kezelő Központ) is megszólalt az ügyben, miszerint a Rogán féle kötvény biznisz a magyar állam számára megtakarítást hozott, azonban ez pont akkora kamu, mint Polt Péter minden egyes mondata, amit kiejt a száján. A két említett intézet előadói ugyanis elmondták, az ÁKK olyan adatokat hasonlított össze, amelyeknek köze nem volt az egészhez. Ezzel a KSH színvonalát sikerült elérniük, amely úgy képes kozmetikázni a statisztikákat, hogy az után minden keleti diktátor megnyalná mind a 10 ujját. Nincs szegénység Magyarországon, mert nincs, a grafikonok is ezt mutatják. Ehhez hasonló volt az AKK reakciója, ugyanis a letetelepedési kötvényt

a 3 éves, belföldi piacra szánt papírral hasonlították össze, az 5 éves lejáratú letelepedési kötvényt az 5 éves magyar államkötvénnyel kellett volna összehasonlítani, anélkül „ez egy csalás” – mondták a Budapesten megjelent előadók.

Az egyik tolvaj után foglalkozzunk most egy másikkal is. Tiborcz István, Orbán Viktor veje tudniillik épp megint bevásárol, méghozzá a NER-lovagok által mostanában olyannyira felkapott Andrássy úton. Tiborcz cége, a BDPST Group az egykor Weiss Manfréd gyáriparos családjának tulajdonában álló épületből butikhotelt kíván kialakítani, melynek hátsó kertjében egy kávézónak is helyet adnak majd. A korábban 722 millió forintért megvásárolt ingatlant a mostani tervek szerint legalább újabb 1 milliárd forintért fogják átalakítani olyanná, ami megfelel minden NER vendég számára. A pénz biztosan nem gond, ugyanis Orbán Viktor veje a pletykák szerint 3 milliárd forintért adott túl azon az Elioson, amely sikeresen elcsalt több milliárd forint európai uniós forrást.

Erre az OLAF fel is hívta a magyar ügyészség figyelmét, azonban Orbán Viktor és a Fidesz jó barátját, Polt Pétert ez természetesen hidegen hagyja. Mint ahogy hidegen hagyja minden ügy, ahol a kormány politikusai, azok családtagjai, esetleg barátai érdekeltek. A maffiarendszerek is valahogy így működnek. Na de ha már Polt Péter, lássuk mit válaszolt a fideszes legfőbb ügyész a jobbikos Pintér Tamás kérdésére, miszerint törvényes-e, hogy egy közbeszerzéseket nyerő üzletember a kormányfőt „repteti ide-oda”, illetve az ügyészség tisztességes nyomozást folytat-e az ügyben.

Az ügyben beérkezett feljelentés jelenleg elbírálás alatt áll és az indoklása választ fog adni a képviselő kérdéseire.

Vajon Polt Péter bűncselekmény hiányában ismét megszünteti az ügyet, vagy pedig ismét megszünteti az ügyet bűncselekmény hiányában? Nehéz kérdés ez.

Közben a török diktátor, Recep Tayyip Erdogan végre Budapestre érkezett. Le is zárták hát a fél várost, hogy az újságírók – és úgy általánosságban minden, a hatalma útjában álló egyént – százait börtönbe zárató, az évek alatt Orbán Viktor egyik legjobb barátjává avanzsáló török elnök találkozhasson az aláírógéppel, Áder Jánossal. Minden pontyok réme annak rendje és módja szerint köszöntötte is Erdogant, hogy kezdetét vehesse az örökkévalóságnak ható, kétnapos látogatás, amelynek csúcspontját természetesen az Orbán Viktorral való találkozás jelenti, amiről holnap bővebben szó lesz. Addig is éljen a keleti nyitás!

A világszínvonalú hazai egészségügy pedig továbbra is tartja a színvonalat, ugyanis ezúttal egy pécsi kórház sürgősségi osztályának vezetője mondott fel, miután megelégelte, hogy semmiféle támogatást nem kap sem a minisztériumtól, sem az egyetemtől arra, hogy normálisan működő sürgősségi osztályt vezessen. Ez csak egy, az elmúlt hetek sorozatos felmondásainak és botrányos kirúgásainak sorából, amelyek természetesen nem azt jelentik, hogy bármiféle gond lenne a hazai egészségügyben, sőt. Minden a legnagyobb rendben van és amúgy is Soros György és Gyurcsány Ferenc, az elmúltnyolcévről már nem is beszélve. Gondok akkor voltak csak igazán, amikor a szocik voltak hatalmon, most azonban ilyen gond nincs. Ezt mindenki láthatja.

Lássuk mai cikkeinket:

Akkor bezzeg nem pofáztál, kiskomám

Egyben tartja a széthullás peremén egyensúlyozó bálványt

A szemellenző után lassan a szájkosár is kötelező lesz a szegénységi küszöb alá demokratizált alattvalóknak

Nem érvényes a népszavazás? Akkor győzelem

Embert barátjáról

Tökmindegy, hogy ki milyen párttal szimpatizál, mennyire keresztény, vagy hányas cipőt visel. Ebbe mindenki beledöglik

Gitár

A nap kommentje Gábortól:

„Nem érvényes a népszavazás? Akkor győzelem”
Igen, győzelem. Egy normális társadalom, amely egy emberöltővel ezelőtt már megtapasztalta, hogy milyen nyílt diktatúrában élni, döntő fölénnyel győzött a demagóg politika felett. Nem hagyta magát félrevezetni, nem hitte el, hogy neki is az a fontos, amit az ostoba politikusok el akarnak hitetni vele. Persze az MPP-nek késlekedés nélkül illett tudatni magyarországi gazdáival, hogy ők „hivatalosan” hogyan értékelik a népszavazást.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.