Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Átlagembernek minősülő

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! A mai napon is történt egy s más, vágjunk hát bele. A Friedrich Ebert Alapítvány és a Policy Solutions elemzőintézet felméréséből kiderül, hogy a Fidesz legutóbbi kétharmados győzelme valamit végérvényesen megváltoztatott a hazai választókban. A megkérdezettek 49%-a szerint ugyanis az Orbán-kormány már nem váltható le demokratikus választáson. Ennek persze megvan az oka is, hisz ki ne emlékezne még az igencsak választási csalással határos áprilisi eseményekre, amelyek után persze nem vontak felelősségre senkit. Nem érdekelt senkit, hogy raklapnyi gyanús esemény volt a választások körül, ami minimum megkérdőjelezte a választások tisztaságát. Valós vizsgálat nem történt, a Fidesz kétharmad pedig megmaradt, aminek mi mindanyian isszuk a levét a mai napig. A felmérésből kiderülnek még más érdekességek is, ezeket itt lehet elolvasni.

Tegnap esti cikkemben utaltam rá, hogy nem igazán van szükségünk nekünk a bolgárok – a lengyelek mellett – támogatására azzal kapcsolatban, hogy mellénk álljanak egy Magyarország kormányát esetlegesen elítélő döntéssel kapcsolatban. Mint időközben kiderült, az az állítás, miszerint a bolgár kormány egyhangúlag úgy határozott, hogy elő kell készíteni a Magyarországot megvédő állásfoglalást, egyszerűen nem volt igaz. Mint kiderült ugyanis a mai salzburgi EU-csúcson, a bolgár miniszterelnök máshogy látja a dolgokat:

A salzburgi EU-csúcson tartózkodó Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök közölte, hogy az egyik helyettese által bejelentett döntés nem létezik.

Olyannyira nem ért egyet Orbánnal, hogy a következőket is kijelentette:

Elmondta, hogy ő is lát problémákat a magyar jogállamiság helyzetében, például ellenzi az egyetemek elleni fellépést (itt a lex CEU-ra utalt), illetve a menekültekkel szembeni embertelen bánásmódot. 

A magyar kormány tehát ismét kamuzik, szeretné ugyanis, ha nem maradna egyedül a Brüsszel ellenes harcával. Lengyelország ettől függetlenül szinte biztosan támogatni fogja Orbánt, ezért nincs mitől tartania Európa védőbástyájának.

Volt nekünk a mai napon egy Németh Sándor interjúnk is, amelyben a Hit Gyülekezete vezető lelkésze megnyilatkozott Sargentinivel kapcsolatban. Németh Sándor mégis csak valaki, ezért is várták milliók epekedve, hogy vajon mit is mond majd az ATV tulajdonosa. Nos, sok meglepetést nem okozott a kormánybarát prédikátor, amennyiben megvédte Orbánt, ahogy azt kell.

Ami a jelentésnek az általános emberi jogokkal kapcsolatos kritikáit illeti, Németh szerint azoknak ugyan van némi valóságalapjuk, de az idevonatkozó kormányzati intézkedéseket mindenki a világnézete alapján ítéli jónak vagy rossznak.

Vajon az éheztetést lehet jónak, vagy rossznak minősíteni világnézet alapján? Én úgy tudtam, hogy vannak alapvetően jó és rossz emberi viselkedésformák, amelyeket mondjuk pont nem a Biblia szab meg. Ezek szerint azonban tévedtem, Németh Sándor hittérítő szerint ugyanis emberek éheztetése lehet rossz, de akár jó intézkedés is. Ezúton is gratulálunk a prédikátor úr emberségességéhez. Voltak még persze sziporkák a fideszes lelkész PestiSrácok által megszellőztetett interjújában:

Ismerve némiképpen az európai vallásszabadság és vallási közösségek jogi helyzetét, azt mondhatom, hogy az idevonatkozó magyar törvények – néhány jogos kritika és kifogása ellenére is – a legliberálisabb jogszabályok európai viszonylatban is.

Azért az érdekelne, mit gondol erről a borzasztóan liberális vallásszabadságról mondjuk Iványi Gábor és az általa vezetett egyház. Lehet ők egy picit más állásponton vannak, a Németh Sándoréhoz képest.

Arról azonban nem lehet beszélni – számos érdeksérelem dacára sem -, hogy felszámolta volna a szólásszabadságot, vagy a teljes sajtót maga alá gyűrte volna.

És tényleg nem. Van még legalább 3-4 olyan újság és tévécsatorna, amit a kormány vagy nem vásárolt fel, vagy nem tette még tönkre. Éljen, hurrá. Ez lenne a sajtószabadság? Vagyis addig szabad a sajtó, ameddig létezik legalább egy olyan weblap, újság, vagy tv csatorna, ami nem került a kormány kezére? Értem.

Bár a korrupció jelen van hazánkban is, a vita ezzel kapcsolatban arról szól a magyar közéletben, hogy rendszerszintű vagy csak járulékos kísérője-e az Orbán-kormányzásnak.

Van vita arról a magyar közéletben, hogy Orbán Viktor és kormánya rendszerszinten lop, vagy sem? Szerintem elég egyértelmű ezzel kapcsolatban az emberek véleménye. Lopnak, nem kicsit. Nem elég azonban, hogy idehaza is tisztában van ezzel mindenki, de lassan már Európában is. Jó példa erre az az ALDE Group által készített videó is, amely elég szépen elmeséli Európa polgárainak, hogy lopja el Orbán Viktor és családja európai adófizetők milliárdjait.

Miközben M. Richárd a mai napig szinte szabadon jár kel az országban és nyilatkozik eszemet ökörségeket azután, hogy a Dózsa György úton két ember halálát okozta, Ahmed H-t sikerült 5 évre jogerősen elítélni, társtettesként elkövetett terrorcselekmény bűntettében. A hazai igazságszolgáltatás ma itt tart. De lássuk Berki Krisztián jó barátja, M. Richárd mennyire bánta meg tettét:

A balesetben a KRESZ szabályait én tartottam be. És az átlagembernek minősülő citroenes nem tartotta be, és ettől lett ez a borzalmas baleset. És ennek ellenére én vagyok kikiáltva az ördögnek.

Ehhez nehéz lenne bármit is hozzáfűzni, de tényleg.

Na de lássunk jó híreket is. Hadházy Ákos megkezdte az aláírásgyűjtését az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért. Egyelőre még csak Budapesten, de hamarosan a vidéki városokban is lehet csatlakozni a kezdeményezéshez. 1 millió aláírásra van szükség, amit talán nem lehetetlen összegyűjteni. Miközben az egykori LMP-s politikus aláírásokat gyűjtött, az állami propaganda munkásai bemásztak Hadházy kertjébe – teszem hozzá: jogtalanul -, hogy ott valószinűsíthetően lejárató anyagokat készítsenek róla. Akinek pedig lenne pár perc szabadideje, az megtekintheti az Átlátszó által készített videót, amely Orbán Viktor vejének érdekeltségeit mutatja be a levegőből. Érdemes.

Lássuk mai cikkeinket:

Ne dobják ki! Szeretgessék, simogassák, járjanak a kedvében

Drótkerítésből, ökölrázásból, zsarolásból, gyűlöletplakátokból, hazudozásból nem épül magyar jövő

A családok éve van. A magasztos hevület jegyében 1300 családot már ki is lakoltattak. Ez nekik szociális kedvezmény, nem lesz rezsiköltségük

Handó Tünde is megvédi

Csak el kell bődülni, hogy mi mekkora nagy szabadságharcot folytatunk, és a magyarság amúgy is méreten felüli keble szétfeszül a dagadástól

Angela elrágta

Leples bitang

A nap kommentje pedig Andrásé:

Ezekkel az otthoni dolgokkal nem dicsekszem a külföldi kollégáimnak, hogy mire megy el az adójuk egy része. 😏Egyrészt én szégyenlem magam, másrészt nem tudnék válaszolni, ha megkérdeznék, hogy mit teszünk ellene. Mit? Semmit, csapkodjuk otthon az asztalt

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.