Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem kell a segítség, köszönjük

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Orbán Viktor épp Salzburgban van, hogy megvédje a hont. Mindentől és mindenkitől, annak rendje és módja szerint. Az uniós országok miniszterelnökeinek találkozója zajlik éppen az osztrák városban, ahol Orbán szerint a legfontosabb megvitatandó téma továbbra is a határok megvédése. Orbán Viktor és kormánya számára mondjuk már egy jó ideje nem létezik semmi más, mint a migránsveszély, valamint Soros György és újabban Judith Sargentini. Miközben Orbán Ausztriában védi a hont, ugyanezt megtette Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára is, aki a következőket nyilatkozta:

A kormány elkészítette válaszait az Európai Bizottság felvetéseire a „Stop Soros” törvénycsomag és az ahhoz kapcsolódó alkotmánymódosítás miatt indult kötelezettségszegési eljárásban, és Magyarország nem vonja vissza a jogszabályokat, amik az országot és Európát védik. 

Tehát Magyarország továbbra is a teljes európai kontinenst védi azzal, hogy a pár száz kilométeres déli határszakaszon megállítja, a havi akár 15-20 menekültet is. Harcba, fegyverbe, kedves barátaim!

Mindeközben a korrupció tekintetében még nálunk is jobban teljesítő bolgárok bejelentették, hogy nem hagynak minket egyedül ebben az Európai Unió elleni harcban, ugyanis Lengyelországhoz csatlakozva ők is megvétózzák a Magyarország ellen a jogállamisági eljárás keretében esetleg hozandó uniós szankciókat.

A bolgár kormány egyhangúlag úgy határozott, hogy elő kell készíteni a Magyarországot megvédő állásfoglalást” – közölte egy Szófiában kiadott nyilatkozatban a miniszterelnök-helyettes, védelmi miniszter. Bármilyen büntető lépés Magyarország ellen „veszélyes precedenst teremtene” – tette hozzá Kraszimir Karakacsanov, aki szerint szankciók célpontjává válhat Bulgária is.

Igazán örülünk annak, hogy immár két ország kormánya is úgy döntött, hogy kiáll a magyar eszmék mellett. Ezzel pontosan azt érik el, hogy az ő pénzüket is tovább lophatják a Tiborcz-, Mészáros- és Orbán-félék, hisz az Unió képtelen lesz szankciókat hozni ellenünk. Lengyelország és Bulgária kormánya nem a magyar népnek, hanem a magyar kormánynak segít, amivel úgy hiszem pontosan tisztában is vannak. Az pedig, hogy a bolgár kormány még meg is indokolta a döntését, még inkább cinkosává vállt a magyar kormány általi elnyomásnak. Ugyanis Bulgária kormánya attól tart, hogy egy esetleges Magyarország elleni szankció precedens értékűvé válhat, ami miatt akár magát Bulgáriát is megbüntethetik. Szánalmas.

A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Szívsebészeti Osztályának éléről távoznia kellett annak a Dr. Székely Lászlónak, aki Magyarország egyik legnagyobb szaktekintélyű orvosa. Kirúgásának oka: egy operációhoz külső megbízási szerződéssel nem rendelkező intézményből hívott orvost, ezért távoznia kellett a kardiológiai intézetből. Székely távozásával az intézményben megszűnik a minimálinvazív, kis metszésből végzett billentyűműtétek lehetősége, ami hatalmas visszalépés az intézmény számára. Hogy a döntés jogos volt-e vagy sem, azt nem a mi feladatunk eldönteni, mégis igen furcsa, hogy egy ilyen eset miatt az ország egyik legnagyobb szaktekintélyét elbocsássák, elvégre nem orvosi műhibát vétett. A 24.hu értesülései szerint óriási a felháborodás az orvosok között, olyannyira, hogy egy ott dolgozó szívsebész be is adta a felmondását.

Voltak azonban örömhírek is a mai napon. Ilyen például az is, hogy végre elkészült az új Videoton stadion, ami közel 15 milliárd forintjába került az adófizetőknek. Eközben továbbra is Magyarország vezeti azt a listát, amely az OECD országok rákban meghalt állampolgárait összesíti. Hogy ennek mi az oka:

Az elégtelen egészségügyi szolgáltatások és az egyéni felelőtlenség együttesen okozza, hogy Magyarországon olyanok is sokan meghalnak rákos megbetegedésekben, akik egyébként menthetők lennének.

Nagy titokban újabb Horthy szobrot avattak, ezúttal a Hajdúböszörményhez tartozó Bodaszőlőn. Az avatóünnepségen felszólalt Kiss Attila, Hajdúböszörmény fideszes polgármestere is. Sajnos a jeles eseményről még a pártsajtó sem számolt be, azonban Zetényi-Csukás Ferenc Facebook-oldalának hála mégis eljuthatott az emberekhez a hír:

Fotó: Facebook

Lássuk mai cikkeinket:

Nem kérdez, csak bólogat, nem gondolkodik, hanem ökölbe szorul a gyomra a gyűlölettől

A csodálkozás ideje

A mi kisemberünk nem is tudja, mit kellene megpróbálnia. Csak rosszul érzi magát. Reggeltől estig. A születésétől a haláláig

Egyéniségek

Nem hall, nem lát. Dógozik és  nem lotyog!

Ropognak az embertelenség fegyverei, szárítják a puskaport, és okádják a vérgőzös, sértett, hazug propagandát

A holtak lelke

A nap kommentje Mártától:

Ezek saját magukat fogják megbuktatni. Annyira hataloméhesek, önteltek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.