Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Talán itt az idő?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Úgy tűnik, a dolgok elkezdtek jó irányba mozdulni idehaza. Persze ez nem egyik percről a másikra fog megtörténni, de ha így haladunk, még a végén valamiféle változás szemtanúi lehetünk. Nem feltétlenül a magyar emberek kezdtek el máshogy gondolkodni, pláne nem a Fidesz rajongóinak jött meg az esze, viszont egyre több egymástól független eset borzolja a kedélyeket. Itt van a nyakunkon a Sargentini-jelentés strasbourgi vitája, ami igencsak keményen érintheti az állampártot és annak finanszírozását, valamint kezd elszabadulni a pokol a hazai kórházakban. Úgy tűnik, országhatáron belül és kívül egyaránt kezd elegük lenni az embereknek.

Európa és annak vezetői eddig csak ígérgettek, de nem tettek semmit Orbán hatalmának elharapódzása ellen. Noha ez nem elsősorban az EU feladata – a magyar belügyek minősítése -, mégis elérkeztünk egy olyan ponthoz, ahol már nem lehet tovább tűrni azt, amit az Orbán-kormány tesz az európai politikai színtéren és itthon. Egyszerűen túl sok, amit Orbán és kormánya megenged magának, főleg úgy, hogy az Európai Unió polgárai finanszírozzák egy elvetemült ember agymenéseit. Persze előfordulhat, hogy ismét csak a szája járt Európa vezetésének, de nagyon úgy tűnik, hogy ezúttal talán ennél többről van szó. A jövő szerdán az EP elé kerülő Sargentini-jelentés elfogadása megpecsételheti az Orbán-kormány sorsát.

Megfoszthatja mindattól, amiből eddig hatalmát nyerte. Az ugyanis önmagában nem elég, hogy emberek millióit nézik hülyének, mert az ugye nem termel pénzt. Abból nem épül vadászkastély Lázár Jánosnak, sem kisvasút Orbánnak. Ahhoz bizony – vagyis a hatalom finanszírozásához – az EU polgárainak pénze kell. Anélkül az Orbán-kormány egy hangosan ordibáló senkik gyülekezete. Uniós támogatások nélkül nincs gazdasági csoda és nincs karácsonyi Erzsébet-utalvány sem. Az Unió pénze nélkül olyan gondba kerülne Orbán Viktor, amiből nem biztos, hogy kit tudna mászni.

Emellé pedig jön az is, hogy egyre több kórházban döntöttek úgy a dolgozók, hogy nekik most lett elegük. A fenntarthatatlan állapotokat többé nem kívánják elfogadni. Megmutatják mi a valós helyzet, mekkora szarban is van valójában az egészségügy. Orvosok és ápolók nélkül ugyanis fenntarthatatlan a rendszer. Sem Németh Szilárd, sem pedig Novák Katalin nem tud helyettesíteni egy szívsebészt, vagy egy főnővért. Egyszerűen ha az omladozó rendszert eddig a hátukon hurcoló szakemberek azt mondják, hogy eddig és ne tovább, akkor bizony mindennek vége van. A teljes rendszer összeomlik, ugyanis nélkülük fenntarthatatlan az egész.

Ha az éhbérért foglalkoztatott nővérek, mentőápolók, tűzoltók és tanárok egyszer csak úgy döntenek, hogy elegük van, akkor Orbánék gondba kerülnek. Nem beszélve arról, hogy a 7-es cikkely életbeléptetésével akár még az Unió pénzcsapjai is elzárulhatnak. Ha pedig nem lenne már mit lopnia Orbánnak és társainak, akkor értelmetlenné válna a kormányzásuk.

Úgy érzem közel állunk ahhoz, hogy eljussunk egy olyan fordulóponthoz, amire magyarok milliói várnak évek óta. A rendszer bedőlése nem lesz egy leányálom és még csak azt sem hiszem, hogy Orbánék könnyen átadnák a hatalmat. Talán fel kell készülni a legrosszabbra, azonban minnél előb vágunk bele ebbe az egészbe, annál előbb lesz vége ennek a rémálomnak. Úgy érzem, eljutottunk oda, hogy a saját kezünkbe vehetjük a sorsunkat és csak is rajtunk múlik, hogy egyszer s mindenkorra véget vetünk-e ennek az elnyomó rendszernek, vagy inkább tovább kussolunk a négy fal között. Talán az a korábban emlegetett forró ősz, kicsit megkésve, de megérkezett.

Lássuk mai cikkeniket:

Többet kellene olvasni, művelődni, tájékozódni, kisebb pofával kisebb baromságokat hangoztatni!

Erre nincs bocsánat

Kikéri nekünk

Szerencsére már megint nincsen baj

Semmi baj, mert a hatalom zászlói nem hazudnak

Boldog karácsonyt, művésznő! Szégyelje magát!

Világgyűlölet

A nap kommentje pedig Gábortól, aki Szijjártó Péterrel kapcsolatban kommentelte a következőt:

Aranyosak vagytok, hogy feltételezitek róla, hogy tud olvasni!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.