Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A tudás elvándorol, de kit érdekel ez?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Végre, vagy nem végre – kinek mi, ugye – véget ért a nyári szünet, a diákok százezrei pedig visszatértek az iskolapadokba. Örömre azonban nem sok ok van, hiszen az oktatás, valamint az iskolák helyzete talán még az előző évhez képest is romlott. Tanárhiány van szinte az ország minden táján, amit a kormány egyszerűen letagad annak ellenére is, hogy számok bizonyítják. Itt valós számokról beszélek, nem pedig a KSH kozmetikázott, kamu számairól, melyekkel a kormány állandóan belehazudik az emberek arcába. Diákok ezrei kezdik meg úgy utolsó tanévüket, hogy szinte biztosak abban, hogy a tanév végeztével elhagyják hazájukat és talán soha többet nem térnek már vissza. Hogy ez mennyire nem légbőlkapott azt a következő példa jól mutatja.

Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium idén érettségizett diákjainak 41%-át felvették valamely külföldi oktatási intézménybe. Vagyis az érettségizettek közel fele, majdnem minden 2. diák nagy valószínűség szerint külföldön folytatja tanulmányait. Az pedig, hogy ez a szám – már a külföldre jelentkezők száma – tavaly még „csak” 38% volt azt mutatja, hogy nem hogy javult volna, hanem romlott a helyzet. A kormány természetesen ezt is leszarja, mint oly sok minden mást. Őket a kivándorló szellemi tőke nem érdekli, az ugyanis jobb számukra, ha a gondolkodni képes, esetleg véleményt is nyilvánító fiatalok elhagyják Magyarországot, akkor tudniillik nem lesz ki miatt aggódni. Sem a gyári munkások, sem pedig a bolti eladók nem fognak kirobbantani egy forradalmat, ezzel a hatalom is pontosan tisztában van.

A kormány által kihelyezett iskolaigazgatók és tankerületi vezetők tökéletesen teszik a dolgukat. A papok hitre és erkölcsre nevelik gyermekeinket, miközben a teljes magyar oktatás a szemünk előtt omlik össze. A leterhelt, fáradt diákok hamarosan kénytelenek lesznek az állami tankönyvek egyikéből tanulni – világi vagy vallási -, miközben a magántankönyvkiadókat teljes mértékben kizárják a piacról. Választási lehetőségük már egyszerűen nincs, ugyanis hamarosan minden állami monopóliummá válik. Gyermekeinket megpróbálják átnevelni a saját szájuk íze szerint, miközben a nevelés minden esetben a szülő felelőssége kell hogy legyen. Papok tanítják erkölcsre gyermekeinket a kereszténydemokrácia nevében, miközben az egyház a hatalomhoz dörgölődzik nem elhanyagolható alamizsnáért. Nem túlzás azt mondani, hogy a sötét középkor köszönt vissza a mai nappal, amikor és ahol a valós tudás teljesen értelmét veszti. Ezek után ne csodálkozzunk azon, hogy a diákok közel fele inkább elmenekül, mintsem részese legyen ennek a gyalázatnak.

Miközben a magyar gyerekek visszatértek az iskolapadokba, Orbán Viktor továbbra is Diktátorföldön egyezkedik a keleti vezetőkkel, amiről az MTI jóvoltából a következőt tudhattuk meg:

Mi Magyarországon élünk, magyarok vagyunk, magyarul beszélünk, ez egy egyedülálló és különös nyelv, amely a türk nyelvekkel áll rokonságban.

Matolcsy piros pöttyös feneke után már nyelvrokonságban állunk a türk nyelvekkel. Tök menő, tekintve, hogy öt évvel ezelőtt magyar és a finn nyelv rokonsága még történelmi tény volt Viktorovics olvasatában. Sebaj, fátylat rá. Legalább nem ez volt az egyetlen káprázatos baromság az ország miniszterelnökétől:

Magyarország készen áll a magyar-türk együttműködés új fejezetének megnyitására

Megdőlt az a régi világrend, amelyben a tőke és tudás Nyugatról áramlik Kelet felé, az új világrendben a Keleten felemelkedő államok meghatározóak – mondta Orbán. 

Korábban sértésnek szánták, hogy Magyarország Európában a legnyugatibb keleti nép, de a türk országok fantasztikus sikerei, gazdasági és politikai fejlődése miatt ma már dicséret, ha keleti népnek nevezik a magyarokat.

Esetleg van olyan az olvasók között, aki fel tudna sorolni türk sikereket? Nem tudom, mi lehetett abban a tegnapi vendégváró falatban, amit Orbán betolt az arcába, de igen komoly lázálmok gyötörhetik a miniszterelnök urat. Egy évtizedek óta diktatúrában sínylődő nemzet – nem is egy, hanem rögtön 5 – nem a példát kéne hogy mutassa számunkra, maximum az elrettentő példát. Na persze nem Orbán Viktornak, aki úgy érzi van még mit tanulnia a keleti diktátoroktól, ezért nem volt rest több ezer kilométert utazni ezért a találkozóért.

Ha valóban keleti országok nagyszerű sikereiről szeretne beszélni, akkor Türkmenisztánon és Kazahsztánon, sőt még Oroszországon is túl kell utaznia. Az a gazdasági siker és tudás, amiről ő beszél, az Kínában és Szingapúrban van, nem pedig a türk országok egyikében. Orbán Viktor tehát vagy eltévedt, vagy megpróbál mindenkit hülyének nézni. Az persze más kérdés, hogy ezen országok vezetői mennyire lennének kíváncsiak egy kicsiny ország törpe diktátorára.

Ameddig Európa megmentője épp diktátorokkal diskurál, a Magyar Közlöny egyik friss számából kiderül, hogy egészen jövő márciusig meghosszabbították a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet az ország egész területén. Lássuk tehát micsoda válsághelyzet elé néz az ország:

Forrás:Police.hu

Hát így….

A kormány ismét megmutatta, micsoda keresztényi szeretet vezérli. Kovács Zoltán például Bayer Zsolt műsorában a követezőket volt képes kiejteni a száján:

Magyarországot betámadták azért, mert úgymond éheztetjük a menekülteket. Ez a klasszik mondat, ugye. Idézőjelben éheztetjük a menekülteket. Egy, biztos, hogy nem menekültekről van szó, hiszen elutasított menedékkérőkről van szó, akiknek nem, hogy Magyarországon, sehol a világon nem jár ellátás. Akik jogi eljárás alatt vannak, azokat mindenképp ellátunk.

Kovács Zoltán annyira cool, hogy az már nem is mindennapi. Szerinte a menekültek úgymond éheztetése klasszik mondat. De nem elég, hogy ez a klasszik mondat nem igaz, hanem egyszerűen hazugság. Az elutasított menedékkérőknek ugyanis Kovács Zoltán szerint a világon sehol nem jár ellátás. Dögöljön meg mind, ugye Zoli? Te, kereszténydemokraták gyöngye, te. Erről most többet nem is kívánok mondani, mert amit gondolok erről az egészről, az nem tűrne nyomdafestéket.

A nap végére az is kiderült, hogy Czeglédy Csaba letartóztatását további 3 hónappal meghosszabbították és óvadék ellenében sem kerülhet szabadlábra. A nyomozás egyébiránt már lezárult Czeglédy ellen, a bíróság szerint azonban mégis fennáll a bűnismétlés, illetve az eljárás meghiúsításának a veszélye. Értem, tehát Gyárfás Tamás, aki gyilkosságért való felbújtásért került bíróság elé, óvadék ellenében szabadon járhat-kelhet az országban, de a költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba nem. Ez az igazságszolgáltatás, kérem szépen, éljenek a független bíróságok!

Lássuk mai cikkeinket:

Az előregyártott politikai rablómese és a valóság soha a büdös életben nem találkozik

Mi a baj? Megszöktek az akolból?

Az identitásromboló potenciális tetteseket már kijelölték, jelenleg a tanúk kinevezése zajlik

Annyira nincs pedagógushiány, hogy öröm nézni

Nyolckor vagy kilenckor tetszettek átugrani a demokráciából a kényúri oldalra?

Mit keres Orbán Viktor ezen a csoportképen?

Álom

A nap kommentje pedig Jánostól:

Van a G 7 , meg a 7 G!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.