Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mondd meg nekik, Péter!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! A mai napon megtudhattuk David B. Cornstein amerikai nagykövettől, hogy Magyarországon nem csorbulnak a szabadságjogok, sőt, elégedetlen emberekkel sem találkozott. Hát nem nagyszerű? Naponta akár tíz programon is részt vesz az új nagykövet, de mégsem látta annak semmi jelét, hogy Magyarországon bármiféle jogtiprás, esetleg antidemokratikus dolog történne. És mivel ilyet nem látott, ezért nincs is, ámbár ha valaki ilyenről tud, esetleg ilyet látott, az azonnal szóljon B. Cornsteinnek. Lássunk egy pár részletet a Szombat magazinban megjelent interjúból:

Magyarországon kulcskérdés a demokrácia állapota, a fékek és ellensúlyok rendszere. Nyilván sokaktól hallotta már, hogy a kormány ezeket az intézményeket leépíti. Ez ügyben fel kíván lépni?

Ön két dolgot említett: az egyik az, amit mondanak az emberek, a másik az, hogy valóban milyen a demokrácia állapota. …. Ami az itteni helyzetet illeti, én csak annak alapján ítélhetek, amit látok és nem annak alapján, amit mondanak, amit a tévében látok vagy egy újságban olvasok. Ha valóban azt látnám, hogy bármely személy vagy intézmény szabadságát veszélyeztetik, azonnal felszólalnék az ügyében. De ehhez arra van szükség, hogy ezt a saját szememmel lássam. Ha valaki nekem ilyesmiről beszélne, akkor alaposan megvizsgálnám az ügyet, és ha azt látnám, hogy ezeket a szabadságjogokat csorbítják, akkor határozottan felszólalnék.

Ön tehát mindeddig a szabadságjogok semmilyen sérelmét nem tapasztalta Magyarországon?

Az elmúlt két hónapban rendkívül kedvező tapasztalataim voltak. Találkoztam vallási vezetőkkel, világi vezetőkkel, NGO-k vezetőivel. Naponta tíz programon veszek részt – nem ülök tehát az irodámban arra várva, hogy valaki beessen hozzám. Ám amiről Ön beszél, arról nem hallottam. Senki sem mondta nekem, hogy ez vagy az rossz, szörnyű, kérem lépjen közbe, segítsen. Én elégedett emberekkel találkoztam. Nem láttam, hogy a szabadságjogokat csorbítanák. Találkoztam már sok rabbival, aki Magyarországon működik. Egy sem mondta nekem: Figyelj, itt rémes dolgok vannak, itt olyan antiszemitizmus van, hogy szörnyű. Egyetlen elégedetlen emberrel sem találkoztam.

Tehát, amennyiben jól értelmezem az új amerikai nagykövet szerint akik azt állítják, hogy gondok vannak idehaza a demokrácia állapotával, azok hazudnak. Ő ugyanis annak alapján ítél, amit lát, nem pedig annak alapján, amit mondanak neki, vagy amit olvas, esetleg lát a tévében. Tehát amennyiben David B. Cornstein nem látta a saját szemével, hogy a déli határon embereket éheztetnek, akkor az meg sem történt. Vele ne próbálja meg elhitetni holmi szervezet, hogy az úgy volt. Ő nem látta, így meg sem történt. Továbbá azt sem látta, hogy Mészáros Lőrinc és Habony Árpád felvásárolta a hazai médiumok igen nagy százalékát, így az is csak az emberek agyszüleménye. Ezek szerint sem szegénység, sem pedig éhezés nincs Magyarországon, hiszen ezeket sem látta Cornstein.

Mondjuk úgy nehéz felmérni egy ország valós állapotát, ha a kormány által kiválasztott cégek, NGO-k és egyházak vezetőivel találkozik. Meg lehet egy olyan világot is mutatni számára, ami a cukormázon és hazugságon túli valóságot mutatja meg. A szegénység és nyomor terjedését országszerte, a kórházak állapotát, az oktatás siralmas színvonalát. Amennyiben valós munkát szeretne folytatni kedves Cornstein úr, úgy jó lenne ha nyitott szemmel járna az országban. Kezdhetné talán azon NGO-k meglátogatásával, akiket a kormány megpróbál a föld színéről is eltörölni. Aztán elutazhatna mondjuk Borsodba, vagy Nógrád megyébe. Ott biztosan találna elégedetlen embereket, olyanokat, akik a létminimum alatt tengődnek és esélyük sincs arra, hogy ők, vagy bármely gyermekük kitörjön onnan. Amennyiben lenne elérhetősége – mint ahogy meglepő módon nincs – úgy talán kapna olyan emaileket és megkereséseket, amelyek az ország valós problémáira hívnák fel a figyelmet. Így azonban nehéz, kedves Cornstein úr…

A vidámság országában eközben történt egy s más. A Honvéd kórház aneszteziológus és traumatológus szakorvosai fölmondták az önkéntes túlmunka szerződéseiket, mivel az intézmény júniusban megvonta az azért adható juttatásokat. Tehát ingyenmunkát vártak el a szakorvosoktól, amit ők természetesen nem így gondoltak. Hogy ez mit jelent a valóságban? Ezen szakorvosok a korábbi 60 óra helyett, mostantól heti 48 óra munkát fognak végezni a Honvéd kórházban. Ez azt jelenti, hogy a már most is több hónapos, akár éves várólisták tovább növekednek, hiszen kevesebb idő lesz azok elvégzésére. És ha ez nem lenne elég, a kórház sürgősségi osztályáról – ami egyébként is hetente kerül az újságok címlapjaira felháborító esetei miatt – az elmúlt hetekben tízen, az orvosok harmada távozott túlzott terhelésre hivatkozva.

Budapesten egy férfi egy idős nőt arcon ütött, mivel az ki merte nyitni a trolibusz ablakát. A nő egyébként testvére halála óta pszichés fulladással küzd, amit ez esetben a fülledt levegő váltott ki a légkondíció nélküli trolin. Persze az asszony mögött ült egy férfi, akinek épp fájt a füle, így megkérte hogy csukja be az ablakot. Erre a nő elmondta, hogy nehezen lélegzik, ezért nyitva szeretné hagyni az ablakot. A férfi előrenyúlt és nagy büszkén becsukta az ablakot, neki ugyanis fáj a füle, az pedig fontosabb, mint hogy valaki nem kap levegőt ugye. Ezt követően többször ki és becsukták az ablakot, majd a férfi megunva a dolgot, lehordta az asszonyt, arcon vágta, majd dolgavégeztével leszállt a troliról. Jó lenne azt mondani, hogy egyedi esetről van szó, de hazudnánk, ha ezt mondanánk. Sajnos.

Eközben érkeztek örömhírek is a CÖF háza tájáról. A kormány civiljei ugyanis elérkezettnek látták az időt arra, hogy már ne csak Magyarországon, de Európában is terjeszkedjenek. Ezt maga Csizmadia László a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumának elnöke jelentette be Budapesten:

Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szükségesnek tartja a szuverenista módon gondolkodó civilek mozgósítását az európai parlamenti választások előtt az uniós intézményrendszer reformja érdekében.

Csizmadia László a sajtótájékoztatón azt mondta, ezzel egy időben megkezdték az Európai Civil Együttműködési Tanácskozás (azaz az ECET) megalakításának előkészítését is

ECET. Ehhez nehéz lenne bármit is hozzáfűzni.

A rend éber őrei az MKKP vegzálását követően ismét munkába fogtak. Földváry Gábor István, a Honvédelmi Minisztérium egyik helyettes államtitkára ugyanis lopás áldozata lett. Autójából ismeretlenek eltulajdonították a táskáját, ami úgy tűnik sajátláb kisasszony mobiljához hasonlóan nemzeti ügy, így a BRFK nagyobb bűnügyekre specializálódott felderítő főosztálya azonnal megkezdte a nyomozást. Heteken át nagy erőkkel nyomoztak a táska után, majd múlt héten el is kapták a tolvajokat. Hétfőn letartóztatták őket, azóta pedig már börtönben ülnek. Ez ám a munka, kedves barátaim! A magyar rendőrség szolgál és véd, már ahol ezt kiadják nekik parancsba.

Szijjártó Péter korábbi nyilatkozatához híven, miszerint a kormány ismét háborúba vonul, meg is történt az első lépés. Az Orbán-kormány nem lankad egy pillanatra sem! Szijjártó ugyanis bekérette a budapesti svéd nagykövetet, mivel a svéd kormány bírálni merte Magyarországot.

a bevándorláspárti svéd kormány újabb támadást indított Magyarország ellen

Mondd meg nekik, Péter!

Lássuk mai cikkeinket:

Tolják vadul a következmények nélküli hazugságokkal roskadásig megpakolt talicskát

Ezek ilyenek

Valamikor gondolkodásra képes, ám menekülni nem tudó, tehetetlen értelmiségieket kényszerítenek programozottfideszrobot funkcióba

A többi stimmel, Katalin

Az állandó éberség megviseli a harácsolókat is

Ugyanitt alufóliasisak eladó

Relativitás

A nap kommentje pedig Teréziáé:

A csipkefüggönyt már horgolják a hívek (ami mögül, kényelmesen végig lehet nézni, bármit.)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.