Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Hacsaknem Blog


Konszolidált Lipótmező

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Újabb bizonyítékát adta az élet, hogy Matolcsy György jegybankelnököt erősen befolyásolják a hiedelmek, a számmisztika. A Magyar Nemzeti Bank épületének két oldalán vannak kijelölve a jegybanki parkolók, azokat a vezetők és a magas rangú vendégek szokták használni. Ezeket mostanában újrafestették és meg is számozták. Két szám azonban hiányzik: a 8-as és a 13-as. (24.hu)

Mielőtt bárki azt hinné, hogy különös szenvedélyt táplálok a bulvármocsárban való dagonyázás iránt, szeretném tisztázni: az, hogy egy terhelt módon, félreérthetetlenül babonás, okkult tanokban utazó alak áll egy tetszőleges ország jegybankja élén, az nem pusztán közügy, de alighanem – a regnáló rezsim által mindenki másra oly előszeretettel használt – nemzetbiztonsági kockázat keretei között helyezendő el. Az indokolatlan gumicsontozás elkerülése végett fontosnak tartom leszögezni, hogy nem feltétlenül válik egy nemzet javára, ha a jegybank elnöke vudu papokat megszégyenítő okkult kapcsolatot ápol a számokkal. És a valósággal úgy általában is. Pedig igen nagyon úgy fest. Nem először.

Matolcsy Áldottbékésádventetéskarácsonyt Györgyről nem tegnap óta tudjuk, hogy egyáltalán nem díjazza, ha 8 oldalas elnöki felkészítő anyagokat állítanak össze neki az alattvalói.

Az sem tegnapi információ, hogy bár az MNB székhelyének hivatalos címe Szabadság tér 8-9., az épület faláról három éve levették a 8-as számtáblát. Hasonlóképpen a jegybanki honlapon, az elérhetőségi adatokon belül az intézmény székhelyeként is a Szabadság tér 9. van feltüntetve.

Most tartunk ott, hogy a parkolók újrafestése során a 8-as és a 13-as számot kihagyták a számozásból.

Jó, és akkor mi van? Hát hiszen Vajda Zita hites ura már két évvel ezelőtt is elmondta, hogy dehogy fél ő a 8-as számtól (dehogy oktofóbiás), pusztán praktikus okai vannak annak, hogy nem hivatalosan megváltoztatta az MNB székhelyének hivatalos címét.

Mindezekhez képest több mint jelzésértékű, hogy már az MNB parkolójából kiszúrhatja bárki: az évtizedekkel fiatalabb és még mindig újnak számító feleségének spirituális, ezoterikus dolgok tekintetében igencsak a hatása alatt álló Matolcsy, aki közismerten rajong a keleti vallásokért (nesze neked, kereszténydemokrácia!) és a keleti kultúráért, tényszerűen irtózik az egyes nézetek szerint balszerencsét hozó 8-as és 13-as számtól. Akkor is, ha korábban két félrebeszélés között letagadta, hogy zavart lenne az ő elméje e tekintetben. Is.

Nem tudom, mit kellene még ehhez hozzátenni, hogy egyrészt ne szoruljon bizonyításra: ez az ország nem hogy kezd Lipótmezőre hasonlítani, hanem lassan egy konszolidált Lipótmezőnek tekinthető, ameddig a szem ellát. És hogy másrészt ne akadjon egyetlen Fidesz és pláne Matolcsy-rajongó se, aki elmagyarázza, hogy miért a ballibsik árulják a hazát, midőn szóvá teszik, hogy csörgősipkás futóbolondok vezetik az országot.

Szerintem igen fontos lenne, hogy egyik-másik öntudatos kereszténydemokrata belegondoljon: konkrétan mit jelent az, hogy az ország legfontosabb, elvileg független (de ezt most hagyjuk) pénzintézetét egy olyan ember vezeti, aki irtózva retteg a 8-as és a 13-as számtól, olyannyira, hogy be sem kell lépni az MNB épületébe, hogy ez bármelyik közönséges halandó számára világossá váljon.

Hogyan aránylik ez a fóbiás, paranoiás, babonás szemlélet bármely állami független, felelős intézmény vezetéséhez? Ha el is tekintünk (nem tudunk eltekinteni) a jellegétől megfosztott közpénz-raklapoktól, a devizahitelesek nyomorán való nyerészkedéstől, a megalomán luxusharácsolástól, a legpofátlanabb nepotizmus alapján dübörgő közfeladat-ellátástól, az ádventi bejglire hivatkozó gyáva arroganciától, vagy a pirospöttyös fenekektől, mire lehet számítani és miben lehet reménykedni egy olyan országban ahol a jegybank elnöke gyakorlatilag a valósággal egyre szerényebb kapcsolatot ápoló megszállott?

Miért van rendben és miért nem közügy, hogy látványosan megborult figurák (Kásler Miklós tudományosságot megkérdőjelező tízparancsolat-hívő csúcsminisztert, vagy a kényszeres mozdulataival rendre kínosan nevetséges pillanatokat produkáló miniszterek elnökét csak példának okáért hurcolom ide) kerülhetnek olyan pozíciókba, ahol a szellemi egészség alapvető követelmény kellene hogy legyen? Ki és hol alkalmazna csúcsvezetői pozícióba egy olyan embert (akárhova), aki mániásan retteg (akár a számoktól, akár az embertársaitól)?

Belátom, Matolcsy minden kritikán aluli szellemi árvízkárosodásának jéghegyén ez valóban csak egy piciny, elenyésző pötty. Mármint az, hogy az MNB parkolójából is száműzte a 8-ast, meg a 13-ast. Ez egy sokkal súlyosabb és aggasztóbb, rendszerszintű probléma tünete. Konkrétan az, hogy senki által meg nem választott, fentről kinevezett, bársonyfotelekbe ejtőernyőzött eszelős futóbolondok döntenek életről, halálról, jelenről, jövőről, holott minden megmozdulásuk azt igazolja, hogy (szellemi) egészségi állapotuk nem teszi alkalmassá őket feladataik rendeltetésszerű ellátására.

Félreértés ne essék, nem a felmentési lehetőséget keresem számukra azért a rengeteg pusztításért, amit elkövettek, de egyszerűen hihetetlen, hogy olyan alakok, akik jobb helyeken egy cirkuszi társulattal járják az országot és szórakoztatják a közönséget, itt pénzt, paripát, fegyvert kapnak arra, hogy az összes jellem-, szellem- és személyiségtorzulásukat kiélhessék. Miniszterként, miniszterelnöki megbízottként, jegybankelnökként, tökmindegy.

Mert az, hogy a kasszásnéni a CBA-ban, vagy a biztonsági őr a OTP Bankban retteg a szerencsétlenséget hozó nyolcasoktól és tizenhármasoktól, a legmélyebb magánügy, elég baj az nekik, hogy ilyen jellegű félelmek kötik gúzsba az életüket. De hogy a Magyar Nemzeti Bank elnöke az okkultizmus rajongójaként képtelen otthon a négy fal között rettegni és a közpénzmunkahelyére is rákényszeríti a paranoiáját, az nem csak felháborító, de közveszélyes is.

Frissítés: Természetesen mi vagyunk a hülyék. Az MNB szerint nem nyolcasfóbia miatt nincs 8-as szám a parkolóban, hanem még tart a festés. Jól van akkor.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.