Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Érdemes nagyot álmodni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Ahogy a nyár egyre csak telik, egyre közelebb kerül az időpont, amikor Orbán Viktor visszatér vakációjáról, hogy aztán belevesse magát a munkába, parlamenti képviselők százaival egyetemben. Ez a nap ugyan még nem jött el, de már nem kell sokat várni. Vannak hírek azért addig is, hisz van nekünk Mészáros Lőrincünk, meg Rétvári Bencénk is, akik még nyáron sem nyugszanak.

Az egykori gázszerelő gyermekeinek cége a Fejér-B.Á.L. Zrt. apjukhoz hűen igen erős sikerszériát tudhat maga mögött. Három éves pályafutása alatt 17 közbeszerzésen indult, amelyből 15-öt meg is nyert. Kérdés mondjuk, hogy mi volt az a két eset, ahol elbuktak. Tiborcz István merre vagy? Na de lényeg a lényeg, a Mészáros csemeték 70 milliárd forint értékben nyertek el tendereket, ami a cégnek 1,182 milliárd forintos nyereséget hozott. Hogy ez mégis mennyi pénz? Az Átlátszó számításai szerint nem kevesebb, mint napi 1 millió forintot kerestek így, amivel ugyan nem érik be apucit, de azért kezdésnek nem rossz.

A Matolcsy klánhoz hasonlóan így hát a Mészáros gyerekek is megmutatják, hogy érdemes Magyarországon nagyot álmodni, hisz egy egyszerű gázszerelő gyermekei hamarosan minden bizonnyal az ország leggazdagabbjai közé fognak felzárkózni.

A Népszava „az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról, valamint a bevándorlási különadóról” szóló, már kihirdetett salátatörvényt átböngészve érdekes dologra bukkant. Bizonyára sokan emlékeznek még a „pofátlan végkielégítéseket sújtó 98 százalékos különadó”-ra, amelyet Orbán Viktor és kormánya azért léptetett életbe, mert tisztességtelennek vélte azt, hogy 2 millió forint feletti végkielégítéseket kapjanak egyes állami vállalatok dolgozói, valamint köztisztviselők. Nos ez a törvény – ahol az adó mértéke 98%-ról, 75%-ra minősült, valamint a 2 millió forintos küszöböt 3,5 millióra emelték – januárig visszamenőleges hatállyal megszűnt. Tehát mostantól újra repkedhetnek a 10 milliók, ha állami vállalatok dolgozóinak végkielégítéséről van szó.

A 28 uniós tagállamból már 22 jelezte, hogy csatlakozni fog az Európai Ügyészséghez. Magyarország természetesen továbbra sem látja semmi értelmét annak, hogy csatlakozzon a többek között korrupciós ügyek felderítésére is alkalmas hivatalhoz, itt van nekünk ugyanis Polt Péter, aki egymaga képes megbirkózni minden hasonló üggyel. Kinek hinne ugyanis inkább a magyar ember, nemzetünk Polt Péterének, vagy pedig egy Soros György szolgálatába állt brüsszeli intézménynek? Na ugye. Nem kell nekünk ide semmilyen ügyészség, hisz maga Polt Péter a garancia arra, hogy Magyarországon korrupciónak bizony még nyoma sincs, aki pedig máshogy gondolja, az minimum hazudik, de legalábbis hazaáruló.

A mai magyar nemzetpolitika sikeresebb, mint a rendszerváltás óta eltelt időben bármikor – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Rákóczi Szövetség által kárpát-medencei vezetőtanároknak rendezett táborban kedden a Veszprém megyei Királyszálláson.

Rétvári Bence szerint a magyarság részét alkotni ma azért könnyebb, mint évtizedekkel korábban, mert egy gazdaságilag, kulturálisan és politikailag is egyre erősebb Magyarországhoz tartozhatnak a határon túli és a diaszpórában élő magyarok is. Azt mondta: egy erősödő országban a magyar kormány sokkal szabadabban tud a határon túli magyarokért is kiállni.

Nincs is kétségem afelől, hogy minden eddiginél sikeresebb a magyar nemzetpolitika, hisz mikor épült korábban olyan stadion az országhatáron kívül, amelyben akár egy jacuzziból is követhetjük a mérkőzést? Mikor épültek korábban közpénz milliárdokért templomok Ukrajnában és Romániában? Ha a magyarok pénzéről van szó, a kormány bizony valóban nem ismer határokat. 100 milliárd, esetleg 1000 milliárd? Teljesen mindegy, hisz megengedhetjük magunknak. Hogy ettől nem kerülünk egy centivel sem közelebb nemzettestvéreinkhez? Ez nem érdekel senkit, hisz ők biztosan boldogok azért, hogy kórházfelújítások és templomrekonstrukciók tucatjai valósulnak meg országukban, amit tőlünk ajándékként kaptak.

A mai napon belengették azt a hírt, miszerint a konzervatív Magyar Idők bizony hamarosan megszűnik. Ennek oka pedig az, hogy szeptemberben újraindulna a Magyar Nemzet – mint kormánylap természetesen – ami mellett értelmetlen lenne a Magyar Idők fenntartása. A főszerkesztő Gajdics Ottó azonban azonnal jelezte, hogy a hír természetesen kacsa:

Ez egy minden valóságalapot nélkülöző bulvárkacsa. Egyetlen szó sem igaz belőle. Jelenleg nincs is napirenden ez a kérdés, így döntés sem születhetett róla.

Az, hogy a hír mennyire kacsa, valószínűleg hamarosan kiderül. Én mindenesetre nem fogadnék arra nagy összegben, hogy Gajdics igazat mondott. Bár tökéletesen mindegy is.

Lássuk mai cikkeinket:

Hihetetlen mennyire mélyen vagyunk

Ez egy egyszerű köpedelem, drága Domokos úr

Aki most éhen hal a melegben, annak nem kell félnie attól, hogy megfagy majd a télen ebben a fene nagy nemzeti jólétben

Tanulmányozásügyi minisztérium

Óvszertelenül taroló kéjdózer

Zavarba ejtő

Ó, forgó földünk!

A nap kommentje pedig Szonjáé:

Miert kell orizni a Duna Arenat? El akar szokni valahova? (Fotot Balint okolbe szorult hajarol!)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.