Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Rothadt kleptokrácia

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét mindenkinek! A mai nap összefoglalója következik, Róbert kollégám reggeli eszméjének futása mentén azt is mondhatnám, hogy én vagyok a soros. Kezdjük rögtön a legzvarbaejtőbb hírrel, ami szerintem nem feltétlenül Orbán Viktor Izraelben elpuffogtatott hazug szóvirágaival kapcsolatos (erről is mindjárt), hanem sokkal inkább az LMP nevű NERellenzéki pártban zajló történésekkel. Bízom olvasóink bölcsességében, úgyhogy nem bánnám, ha elmagyaráznák, mit látunk, mert én nem értem ezt az egészet. A párt etikai bizottsága mozgásba lendült, és sikerült néhány egészen abszurd döntést hozniuk:

  • Szél Bernadett társelnököt és Ungár Péter országgyűlési képviselőt három évre eltiltották minden párttisztségtől, kongresszusi küldöttek sem lehetnek. Indoklás: az április 8-i választás előtt – a kongresszus és a politikai tanács döntésével szembemenve – tárgyaltak a választókerületi visszalépésekről, azaz szervezték az ellenzéki koordinációt. Ungár ráadásul a Ron Werber szerződése körüli kavarás miatt is felel.
  • Kassai Dánielt kizárta a pártból, mert körzetében visszalépett Kunhalmi Ágnes javára.
  • Sallai Róbert Benedeket első fokon ugyan kizárták a pártból, amiért dührohamában nekiment Hadházy Ákosnak és székestül felborította, ám az etikai bizottság most úgy döntött, öt évig nem viselhet párttisztséget, de az LMP tagja maradhat.

Meg se merem kérdezni az etikában jártas hölgyeket-urakat, hogy nem hasad ketté a tudatuk attól, hogy Csárdi Antal valószínűleg nem nyeri meg a kerületét, ha Hollik ellen mindenki elindul, aki az LMP jelöltje javára visszalépett. Ebből kifolyólag a verekedő SRB kizárásának felülvizsgálatára sem várok értelmes magyarázatot. Az viszont egy kicsit érdekelne, hogy mégis hogy lehet valakit úgy eltiltani minden tisztségétől, hogy közben társelnöki tisztségétől nem fosztják meg. Szerintem sehogy, de örülök, hogy az LMP-nek ezt is sikerült összehozni. Mindenesetre Szél Bernadett időközben Ungár Péter lapjának, az Azonnalinak  azt nyilatkozta, hogy a jövővel kapcsolatban fontos és felelős döntéseket kell meghoznia, de ehhez most időre van szüksége, úgyhogy visszavonul. Mennyivel elegánsabb lett volna közvetlenül a választás után visszavonulni egy kiadós gondolkodás erejéig, és megkímélni a kiábrándult választókat ettől a kutyakomédiától. Mert lehet, hogy az LMP-ben nincs élő ember, aki ezt elismerné, de ez a párt nem tudta meggyőzni a választókat arról, hogy nincsenek benne vastagon a Fidesz kétharmadában. Ez nem jelenti azt, hogy híve lennék az összefogás-mantrának, egyáltalán nem kellett volna összefogni, csak néhány racionális döntést hozni kulcsfontosságú helyeken. Eredményes, visszavonulással egybekötött gondolkodást kívánunk Szél Bernadettnek, van bőven mit meghányni-vetni.

Miközben – nem nagy ügy, és a válasz mindenre természetesen: Soros – kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen a „Stop Soros” törvénycsomag miatt, illetve bírósági szakaszba lépett a menekültügyi szabályozás miatt korábban megindított jogsértési eljárás, a miniszterek elnöke Jeruzsálemben szórta az igét, aggodalmaskodott és dörgölőzött. Most éppen Benjámin Netanjahu korrupt miniszterelnökhöz; a vakációra való készülődés izgalmai közepette most ő volt a soros. Meg hát ha már a honvédség vett neki egy gépet, amit nem is neki vett, csak sajnos kiderült, hogy de, akkor volt mivel repülni is. Tisztázzuk: a felcsúti üstökös egy olyan ország miniszterelnökével haverkodott, amely ország éppen most nyilvánította nemzetállammá magát úgy, hogy a lakosság 20 százaléka arab. Nem baj, fő a homogenitás, és most pont senkit nem érdekel, hogy a Fidesz politikai érdekeinek megfelelően manipulált határon túli nemzettestvéreknek konkrétan a homogén, egységes és oszthatatlan nemzetállamok a legnagyobb ellenségei. Ne keressük az összefüggéseket és a racionalitást ott, ahol a mi kutyánk kölyke szintjére züllesztett politikai hörgés a menő. Csak a lényeget jegyezzük meg (terrorizmus, határvédelem, migráció, antiszemitizmus, mindmeghalunk): Magyarországon továbbra is zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben. Erre egyszerűen semmi mást nem tudok lépni, mint hogy Siklósi Beatrix lájkolja ezt. Netanjahu viccmester sem akart alulmaradni kebelcimborájával szemben, ezért az Orbánnal közös sajtótájékoztató végén ledobta a mókabombát: szívesen küldenének megfigyelőket a felcsúti Puskás Akadémiára, mert

szeretnének kijutni a következő labdarúgó-világbajnokságra.

Érteni vélem a hízelgést, de ennél nagyobb baromságot nehezen vehetett volna a szájára Netanjahu harcostárs. Ha Felcsúton kívánnak tapasztalatot szerezni azzal kapcsolatban, hogy miként lehet kijutni egy foci vébére, akkor valaki nagyon csúnyán megvezette Izrael miniszterelnökét.

De ha már mindenáron tanulmányútra jönne az Orbán-klánhoz, ajánlom figyelmébe, hogyan használja a közpénzmédiát a bűnbanda a slepp magánbizniszeinek felkarolására. Itt van rögtön Mészáros Lőrinc decemberben alapított Magyar Sportmárka Zrt.-je, amely rövid múltja ellenére durván maga mögé utasította a leghíresebb és leggonoszabb sportszergyártó multikat. Ezt onnan lehet tudni, hogy az NBI 12 csapatából három már közölte: lecseréli az eddigi beszállítót és váltott a 2rule-ra, az M4 Sport nevű közpénzcsatorna pedig élő Facebook-közvetítésben nyomta a Puskás Akadémia mezbemutatóját. Szóval azt hiszem, bőven van mit tanulnia még a Netenjahu nevű embernek a tekintetben, hogyan kell egy országot saját vállalkozásként működtetni. Hát így, és akkor még a felcsúti fekete lyukban eltűnt tao-milliárdokat szóba sem hoztam. Pedig úgy röpködnek a számolatlanul a felfoghatatlan összegek, hogy fájdalom nézni.

Orbán rendszere lerombolja Magyarország intézményeit, miközben megtömi a haverok zsebeit. Legújabban azon erőlködik, hogy az európai kereszténydemokrácia bajnokaként mutassa be magát, pedig a legjobb jelző a rothadt rendszerére autoriter kleptokrácia lenne

– ezt nem saját magamtól, hanem az Economist című brit lapból idéztem, amely a liberális és az illiberális Európa között feszülő ellentétről értekezik, és semennyire nem meglepő, de legalább nem is hízelgő módon Orbán is terítékre kerül. Sok újdonsággal nem szolgál a cikk, de a meglátások akkor is helyénvalóak, ha már kívülről ismerjük őket. Érdemes az eredeti cikket is elolvasni, de a hvg.hu kivonatát mindenképpen.

Nem venném a lelkemre, ha a kollégának nem maradna reggelre munkája, úgyhogy zárom soraimat egy kedves, mulatságos, keresztényi szeretettől túlcsorduló történettel. Nem arra gondolok, hogy az Emmi szerint beleesnénk a pánikba, ha kiderülne a kórházi fertőzések száma, dehogy. Az az igazság, hogy a hegyfalui plébános úr ismeretlenül is belopta magát a szívembe, miután világossá tette: a helyi Mária-szobor előtt található virágtartóba cigarettacsikkeket szóró, sötétben bujkáló gazember jól megérdemelt jutalma lehetne például az akasztás, a gázkamra, a golyó általi halál, a méreginjekció vagy a villamosszék. Az nem derült ki, hogy egy fél országot nyomorba taszító, korrupt, kleptokrata politikai megélhetési bandának – ezzel arányosan, a méltányosság jegyében – milyen jutalmat ajánlana fel, pedig ez egy igen nagyon izgalmas kérdés. Mivel tehát ezt nem fogjuk megtudni, álljon itt a bűnüldöző plébánatos úr magyarázata gázkamra ügyben: csak viccelődött. Ugyanis ha túlzásba visszük a dolgot, akkor humorossá válik. Tartsa fel a kezét, aki tiszta szívből nevetett. Köszönöm.

Akit esetleg az érdekel, hogy mi volt ma, annak itt a napi kínálatunk:

Debilitás, hazugság, a társadalom lenézése, hihetetlen szellemi és erkölcsi nyomor, parttalan pofátlanság, arrogancia

A tömeg bölcsessége 

Olvasói levél: Engem sem élni, sem meghalni nem hagynak

Golgota 

Olyan kártékony, hogy fertőzi a környezetét 

Én adom a moslékot, úgy röfögsz, ahogy én előírom neked

Vaspántok

A nap kommentjét Gábor követte el:

Nyomorgó ner gogh-ok nyüszítenek, ahelyett, hogy elmennének inkább pedikűrösnek, sírkőfaragónak, valaminek, amihez talán értenek.

Ezzel maximálisan egyetértek, bár felötlött bennem, hogy más területeken is pontosan ugyanakkora pusztítást bármikor képesek lennének összehozni, csak akkor legalább nem egy komplett ország játszaná a torkos borz szerepét. Köszönjük a mai figyelmet, Bálint reggel innen folytatja. Nyugodalmas jó éjszakát!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.