Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A veszély keletről érkezik, de érdekel ez minket?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Rögtön egy jó hírrel kezdeném a ma esti beszámolót. Bene Lúgosorvos Krisztiánt, a budai Irgalmasrendi Kórház volt főigazgatóját a Kúria jogerősen 11 év börtönbüntetésre ítélte, valamint foglalkozásának  gyakorlásától örökre eltiltotta. Ezzel lezárult az öt évig tartó ügy, mely az évek során több, különböző, azonban ezidáig nem jogerős ítéletet hozott. A mostani döntés jogerős, fellebbezésnek helye nincs. A volt főigazgató továbbra is kitart amellett, hogy ő bizony ártatlan, ezért még az ítélethirdetés előtt arra kérte a Kúriát, hogy mentsék fel. Ez azonban nem hatotta meg a bírót, így Bene Krisztián immár jogerősen kezdheti meg büntetése letöltését.

Jutott a mai napra is Orbán megnyilatkozás, méghozzá nem is egy. Az éppen a NATO-csúcson részt vevő magyar miniszterelnök a következőket mondta:

Keleti és déli veszélyekről beszélünk, de tudunk kell, hogy a két veszély természetrajza jelentősen különbözik egymástól. A keletit úgy hívjuk, hogy Oroszország, a délit pedig úgy, hogy terrorizmus.

A fenti két mondatot felettébb érdekes úgy olvasni, hogy Orbán Viktor, Putyin jó barátja. Az orosz állammal szerződések tucatjait írja alá, emellett pedig a keleti nyitás politikáját követi. Tehát ha Orbán szerint a keleti veszélyt a putyini Oroszország jelenti, akkor vajon miért is lohol az elnök után hétről-hétre? És pláne miért ír alá egy több milliárdos atomszerződést – melynek részletei természetesen titkosak – ha tudja, hogy a tűzzel játszik?

Magyarország üdvözli, hogy Törökországnak sikerült egy olyan alkotmányos reformot végrehajtani, ami minden korábbinál stabilabbá teheti Törökországot. 

A miniszterek elnöke ezt is a NATÓ-csúcson mondta a sajtó munkatársainak. Mi örvendünk annak, hogy a teljhatalom bebetonozása Orbán szerint egy olyan alkotmányos reform, amely stabilabbá teszi Törökországot. Már csak remélni merem, hogy Orbán nem szándékozik hasonlóan stabilabbá tenni Magyarországot, mert akkor bizony kurva nagy gondban leszünk.

Orbán – még mindig a NATO-csúcson –  természetesen szót ejtett a horvát foci tegnapi sikeréről is, azonban ahelyett, hogy gratulált volna a győzelemhez, ezt is sajátjaként próbálta beállítani. Az, amit több fórumon, csak mint viccet említettünk meg oly sokan, a mai napon bizony valóssággá vált.

A horvátok sikere persze a horvátoké, de egy picit úgy érezzük, hogy abban mi is benne vagyunk, hiszen ez a régió dicsősége is, még hogy ha most a horvát zászlót is kell most a magasba emelni – valamint hozzátette: a horvát foci a mi kutyánk kölyke

Nem Viktor, nem vagyunk benne a horvátok sikerében még csak egy kicsit sem, te meg főleg nem. A magyar foci úgy szar ahogy van, de legalább borzasztó sok pénzt ölt bele a kormány, méghozzá az adófizetők pénzét. Mi járt cserébe? Semmi. A magyar csapat(ok) sem klub szinten, sem válogatott szinten még csak a futottak még kategóriában sincsenek. Egy válogatott, mely simán kikap Albániától, nincs és egy ideig nem is lesz egy szinten egy vb döntőbe jutó, minden erejével küzdő horvát csapattal.

Ha már Erdogan dicsőítéséről megemlékeztünk, ejtsünk szót arról is, hogy bizony Törökország teljhatalmú ura hamarosan hazánkba látogat, hogy Gül Baba felújított türbéjét felavassa. Ezt lehet akár gesztus értékű akcióként is értelmezni azzal összefüggésben, hogy az uniós tagországok közül Magyarország mellett csak a bolgár elnök volt jelen Erdogan beiktatásán. Egyébként a Török Köztársaság budapesti nagykövete szerint szó sincs teljhatalomról, sőt:

A politikai és a kormányzati rendszer nagyszabású átalakítása történt meg, de ez nem jelenti azt, hogy nem vagyunk többé demokrácia. A demokrácia a Török Köztársaság alapvető alkotóeleme.

Tehát Törökországban nem csak hogy demokrácia van, de az a Köztársaság alapvető alkotóeleme. Értjük, végülis Vlagyimir Putyin sem egy teljhatalmú vezető, csak a nép egyszerű gyermeke.

Emlékszünk még arra a Haller Kft.-re, amelynek tevékenysége nyomán már az OLAF is nyomoz? Hadházy Ákosnak köszönhetően a figyelem középpontjába került cég egy uniós program keretében kapott több milliós támogatást arra, hogy rászoruló családoknak állítsanak össze élelmiszercsomagokat. Igen ám, csak úgy tűnik, a cég tevékenysége felveti a csalás gyanúját, mivel a Haller Kft. a szociális intézmények számára drágábban adta el egyes termékeit, mint amennyi azoknak a piaci ára volt. De gond egy szál se, OLAF-nyomozás ide vagy oda, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság élelmiszercsomagokat szerez be uniós pénzből szegény gyerekes családok számára, erre pedig keresve sem találhattak volna jobb partnert, mint a Haller Kft. A kiírás szerinti 238 ezer csomag így biztosan gondos kezekbe került ismét.

Lássuk mai cikkeinket:

Valami visszafordíthatatlanul elromlott

El kellett volna venni a százas szöget kicsi Viktorka kezéből és be kellett volna nyomni a vakdugót a konnektorba

Hiábavaló minden. Nálunk a gyökerek a föld felett nőnek

Már megint szülni kell de szaporán

Orbán az EU pénze nélkül, csak egy pénz és hatalom nélküli tolvaj, semmi más

Kövér: fizessenek a nyugati országok a kivándorolt fiatalokért

Csomagold be mind

A nap kommentje pedig Erikától, aki Kövér László hatalmas ötletével kapcsolatban nyilvánított véleményt:

Megette a nádfedeles falut, aztán a gyomorrontás az agyára ment.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.