Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Hacsaknem Blog


Ha van valami, ami pontosan megmutatja ennek a fejétől bűzlő, halszagú országnak az (elme)állapotát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Most, hogy már tényleg-igazán-frankón sínen van a Fidesz rendőrállam-projektje (ami leegyszerűsítve annyit tesz, hogy mostantól bárkivel szemben indulhat büntetőeljárás, aminek semennyire nem feltétele a bűncselekmény gyanúja, szabad és sőt, kötelező lehet a politikai ellenfél lehallgatása, megfigyelése, éljenek és virágozzanak a titkosszolgálati eszközök) ideje nekünk is valódi bűnözőkkel foglalkozni. Igaz, hogy közben már 330 forint fölé kapaszkodott az euró, és az Orbán-kormány válogatott törvénytelenségei és szabálytalanságai súlyos milliárdokkal károsítják meg naponta az országot, de kit érdekel. Beszéljünk az igazi, vérbeli bűnözőkről.

Annál is inkább, mert renitens hazaárulóék lépten és nyomon bűncselekményeket követnek el. Mondhatni visszaesők. Ilyesmiket csinálnak például:

Meg ilyeneket is kitaláltak bűnözésileg:

Ezt pedig már említeni is alig merem:

A most szóban forgó bűnözés tárgya nem a Thomas nevű gőzmodony hátán lovagló drága miniszterelnök úr kigúnyolása csak azért, mert elcseszett gyerekkora minden keservéért az adófizetőkön áll bosszút, hanem. Elvetemülték folyamatosan visszatérnek az alaprögeszméjükhöz. Színesre festenek különböző nagyságú, feltöredezett járdaszakaszokat azért, mert nekik ilyen sötét a lelkük, és ezzel kompenzálnak. Fel akarják hívni a járókelők, gyalogosok figyelmét az effajta veszélyekre. Hogy Bözsiutalvány néni ne törje ki a nyakát, vagy – jobb esetben – ne ficamítsa ki a bokáját valamely méretes gödörben. Ráadásul azt vallják, hogy némi vidámságot is szeretnének csempészni az ökölbe szorult agyú,  nyomasztó, állandó rettegéstől és propaganda-puskaportól bűzlő, szürke hétköznapokba.

Ezt a gyalázatot Székesfehérváron kivitelezték a Kétfarkú Kutya Párt passzivistái még áprilisban, de szerencsére a kormányzati bűnüldözésben olyannyira, vagyis semennyire nem serénykedő rendőrség ezúttal a helyén volt és azonnal lecsapott. Bűncselekménnyel gyanúsítja az elkövetőket, amiért több mint 50 ezer forint értékű kárt okoztak. Ha magukat a galádokat kérdezzük, akkor a kár rendkívül alábecsült, szerintük az 50 millió sokkal inkább kifejezné az elhajlított rögvalóságot.

A rendőrségi határozat szerint a Kétfarkú Kutya Pártnak tehát 394 ezer forint pénzbüntetést kell fizetnie. Ám amint azt világossá tették: annak ellenére, hogy van valamennyi pénzük, nem tervezik kifizetni a pénzbírságot. Az eljárás ellen ugyanis panaszt nyújtottak be, és készek jogi útra terelni az ügyet. Ha valami pontosan megmutatja ennek a fejétől bűzlő, halszagú országnak az elmeállapotát, akkor az pontosan ez a választásokon és combos kétharmadokon átívelő szerencsétlen, pitiáner szarrágás. A nettó humortalanság, a kicsinyes erőfitogtatás a propaganda hátszelében.

Hát tényleg, ha van bűn és bűncselekmény, amit üldözni kötelesség, akkor az ez. A Tiborcz, Mészáros, fideszes korrupció fogalmakat még hírből sem ismerő, és tömött sorokban agyonhallgató szolgamédia erkölcsi alapon forgatja a szervilizmustól kiguvadt szemeit. Képzeljük el, mekkora szentségtörés, mekkora felháborító és veszélyes gazemberség: a párt nem hajlandó vállalni a felelősséget a tetteiért.

Aranyhalakat megszégyenítő memóriával és értelmi képességekkel rendelkező szemforgatók kedvéért (lassan tanul, hamar felejt), akiknek az agyában az 50-400 ezer és a többszázmilliárd, valamint a járdafestés és a közpénzlopás közötti különbségek szóra sem érdemesek (az előbbi felháborító, az utóbbi az illiberális hatalmi logikából fakadó örömteljes szükségszerűség) tisztázzunk valamit.

2017 őszén hasonló ügyben hasonlót adott elő Kaposváron a Szita Károly nevű pártállami ügynök vezette feljelentő önkormányzat és az eljáró-rendőrség-ügyészség. A festékbűnözőkkel szembeni, visszafordíthatatlan agyhalálról tanúskodó vergődés eredménye az lett, hogy immár jogerős bírósági ítélet van róla: a járdafestegetés esetében

a rongálás szabálysértés megállapíthatósága kizárt. A cselekmény a vagyontárgy megsemmisüléséhez nem vezetett, állagsérelmet nem okozott, rendeltetésszerű használata nem csökkent, az esetleges eltávolítási költséget a rongálás tényállási elemeként meghatározott értékelni nem lehet. 

Ennek fényében különösen penetráns és egyáltalán nem diszkrét bája van annak, hogy a még csak szabálysértésnek sem minősülő járdafestést bűncselekményként lobogtatják. Arról már nem is beszélve, hogy nagyon úgy tűnik: választási kampány idején óvodásokat biodíszletként használni ócska politikai haszonlesésből mennyivel kifizetődőbb (dupla törvénysértésből fakadó 345 ezer forintos bírság), mint a járdát színesre festeni (394 ezer forint) jószándékú figyelmeztetés gyanánt.

Jó kezekben van a bűnüldözés, meg kell hagyni, bár arra nagyon kíváncsi lennék, hogy az a nagyon intelligens rendőrség, amelyiknek sem ideje, sem késztetése, sem (lelkiismereti) szabadsága nincs a Tiborczok, Rogánok és egyéb politikai kalandorok viselt dolgainak ügyében ilyen példás fegyelemmel és gyorsasággal eljárni, vajon milyen pengeéles logika alapján óbégat bűncselekményről. Ha Kaposváron a járdafestés nem bizonyult szabálysértésnek, akkor ezúttal kinek és mivel okoztak kárt az elkövetők? Hogyan jött ki az a bizonyos 50 ezer forintot meghaladó közel 400 ezres kárérték, konkrétan miből számolták ki, ha a közvagyont senki nem tulajdonította el, annak funkcionalitása nem sérült, ezzel szemben színes lett a töredezett, nyomorúságos szürke?

Van még egy ilyen ország, ahol a hatóságok ekkora erőkkel szállnak ki, járnak el, jegyzőkönyveznek, igazoltatnak, előállítanak, ha értelmes dolgokról van szó, de sunyítva lapítanak és futni hagynak nagypályás bűnözőket? Van még egy ország, ahol épeszű törvényekkel indokolni lehet az effajta szánalmas kutyakomédiát? Se humorérzék, se szépérzék, se erkölcsi zsinórmérték. Csak az Orbán-klán szennyesének, a holdudvar üzleti-hatalmi érdekeinek foggal-körömmel, gerinc és pofabőr árán való védelmezése kretén, eszement, létező és nem létező törvények alapján. Mennyire szomorú. Mennyire reménytelenül szomorú.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.