Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Bánki Donát Műszaki Szakközépiskola igazgatója megsértette a NER-t. Repül

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Ugyan a mai nap legfontosabb híre a hajnali EU-csúcson meghozott döntés – mely szerint nem lesznek kötelező menekült kvóták – azonban ezzel foglalkozott már eleget a teljes hazai sajtó. Noha a döntés igen fontos, annak eredményeire még bőven várni kell. Hogy a döntés helyes volt-e, az csak évek múlva fog kiderülni. Egy biztos, Matteo Salvini és Orbán Viktor boldog lehet, a meghozott döntés ugyanis az általuk képviselt „értékeket” támogatja. Vagy legalábbis ők ezt hirdetik.

A nap másik bomba híre, hogy Kuna Tibort különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével és hamis magánokirat felhasználásával vádolta meg a Fővárosi Főügyészség. Ez azért meglepő, mert a kommunikációs vállalkozásokkal rendelkező Kunát a kormány előszeretettel tömte ki milliárdos megbízásokkal. Egyfajta Mészáros Lőrincként működött ő a NER rendszerében, azonban úgy tűnik valamit vétett a hatalom ellen, így elvesztette védettségét, ami több éves börtönbüntetést jelenthet számára.

Hogy mit vétett Kuna, azt egyelőre még nem tudni, de olybá tűnik, hogy nem ő lehet az egyetlen áldozata az ügynek. A Kunát is érintő adócsalási ügynek ugyanis legalább 60 vádlottja van, akik között szerepel, a vasalt herével rendelkező celeb, Berki Krisztián is. Azonban nem Kuna a nap egyetlen olyan kormány által előszeretettel használt vállalkozója, aki gondba került. A GVH ugyanis rajtaütött az Észak-magyarországi kukakirály Hercsik Istvánon, akinek cégét többek között az Orbán-család cégével is kapcsolatba hozták.

A szintén több milliárdos megbizásokat kapó Hercsik tehát Kunához hasonlóan szintén gondban lehet. A 24.hu információ szerint egy, körülbelül 1 milliárd forintos közbeszerzés körül vizsgálódik a GVH. Hogy mi lehet az oka a sorra bajba kerülő, egykor a kormány által nagyra értékelt vállalkozók kálváriájának, az még nem tudható. Azonban nem kizárható, hogy valami köze lehet ahhoz, hogy az Unió több milliárd forint visszafizetésére (ami technikailag nem visszafizetés, hanem a kifizetés visszatartása, de a lényeg nem változik) kötelezheti Magyarországot, amiért több uniós közbeszerzés esetében is csalás gyanúja merült fel. Hogy Kuna és Hercsik után ki lehet a következő áldozat, az kérdéses. Egy biztos, Mészáros Lőrinc az utolsók között lesz.

A magyar gazdaság napközben tovább hasított. Az euró ugyanis 330 fölé emelkedett, ami történelmi mélypontot jelent a forint számára. Az MNB-t továbbra sem hozza lázba az árfolyamnövekedés, ők ugyanis nem kívánnak napi árfolyammozgásokat kommentálni. Emellett a csodás hír mellett annak is örülhetünk, hogy az I. kerületi fideszes polgármester, Nagy Gábor Tamás tovább bérelheti áron alul önkormányzati lakását. A polgármester egy műemlékház 71 m2-es lakásában lakik, amiért 81 000 forintot fizet. Ennek a lakásnak a bérleti szerződését hosszabbította meg az önkormányzati testület, egészen 2023-ig.

Az önkormányzat szerint a 81 000 forint a piaci árnak megfelel, így azzal nincs semmi gond. Hogy ez mennyire kamu, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a környéken, hasonló adottságokkal rendelkező lakások ára elérheti az akár több százezer forintot is. Vagyis ismét áron alul lakik egy fideszes politikus egy önkormányzati lakásban, amit saját pártja intézhetett el neki. De nem csak ő járt ilyen jól, hanem egész családja. Volt felesége, valamint szülei is áron alul kiadott önkormányzati lakásokban élik mindennapjaikat. Kit érdekel, hogy több ezren várnak évek óta arra, hogy végre megoldódjanak lakhatási problémáik és egy önkormányzati lakásba költözhessenek.

Ezek a lakások és házak nem a pór népnek valók. Aki kellően benyal a hatalomnak az jutalomban részesülhet, ami akár egy áron aluli, budai várban lévő lakást is jelenthet. Az sem érdekes, hogy az egymás között kiosztott lakásokkal nehéz körülmények között lévő családok elől veszik el egy jobb élet reményét. Semmi sem számít ennek az embertelen, mocskos, hazug kormánynak, csak a saját önös érdekeik. Ezúton is gratulálunk Nagy Gábor Tamásnak és kedves családjának.

Napközben lemondott a szegedi HÖK vezetéséről az a Török Márk, aki már 11 éve töltötte be ezt a pozíciót. Mint elmondta, elmúlt 30 éves és ezentúl felnőtt munkájával szeretne foglalkozni. Mi ennek őszintén örülünk.

Bizonyára sokan tudják, hogy Németország címvédőként, idő előtt távozott a futball világbajnokságról. Ennek okait a mai napig sokan találgatták, azonban erre többé már nincs szükség. Bayer Zsolt ugyanis megfejtette, mi okozta a német válogatott vesztét. Lássuk hát:

Ezen a világbajnokságon tizenegy Angela Merkel ment fel a pályára játszani. Tizenegy Angela Merkel-lelkű robottal pedig nem lehet focizni. Főleg úgy, hogy már nincs mögöttük se haza, se nemzet.

Kiderült az is, hogy a Miskolcon Rokker Zsolti ellen induló két „független” jelölt bizony a Fideszt képviseli. Hogy ez meglepett bárkit is? Nem hinném. A két „független” jelöltnek nem sok köze van a körzethez ahol indulnak, de legalább nem is ismerik őket a helyiek. Ez azonban teljesen hidegen hagyja a Fideszt, számukra ugyanis minden szavazat számít. Ezt bebizonyították már Hódmezővásárhelyen is, ahol súlyos vereséget szenvedtek az egyetlen valóban független jelölttől, Márki Zay Pétertől annak ellenére is, hogy megpróbálkoztak mindennel, ami törvényes és törvénytelen vol. Rokker Zsolti esetében szintén hasonló megoldásról lehet szó, amit tökéletesen bizonyít a humorista által a Magyar Hangnak elmondott pár gondolat

Erdei Sándor: Megmondtam a Fidesz közvetítőjének, amikor megkerestek azzal, hogy Sanyikám, mennyit érne meg neked, ha nem indulnál, hogy erről nem lehet szó.

Magyar Hang: Jól értem, hogy próbálták megvesztegetni?

Erdei Sándor: Igen. De megmondtam, hogy a becsület, a haza és Miskolc nem eladó semmilyen pénzért. Ehhez képest most közpénzen megy a lejáratókampány ellenem, például szórólapok formájában, amelyeken az áll, hogy „Rokker Zsoltit támogatja az MSZP”

Tegnap mi is beszámoltunk róla, hogy a Bánki Donát Műszaki Szakközépiskola igazgatóját nagy valószínűség szerint a mai napon ki fogják rúgni. Ez a reggeli órákban meg is történt, méghozzá olyan indokkal, ami sokak számára talán meglepő lehet. Na nem az, hogy ez volt kirúgásának indoka, hanem, hogy ki merték ezt mondani. Az igazgató beszámolója szerint ugyanis hibás döntést hozott, amikor kormánykritikus sajtónak nyilatkozott, ezzel ugyanis megsértette a NER-t.

Kovács Leventét nem csak kirúgták, de közalkalmazotti jogviszonyát is megszüntették, melyet jogellenesnek  tart, ugyanis egykori munkaadója nem indokolta meg a döntést. Az elmúlt másfél hónapban nem kevesebb mint öt hatósági ellenőrzést tartottak az iskolában, melyeknek nagy valószínűség szerint az volt a funkciójuk, hogy olyan hiányosságot találjanak, aminek folyományaként kirúghatják az egyébként szinte a teljes tanári kar által megbecsült igazgatót. Az, hogy mégis miért történt ami történt, talán nem is annyira érthetetlen. Ugyanis ezen a héten, a tantestület tudomása nélkül kineveztek egy igazgatóhelyettest, aki mostantól átveheti a Bánki irányítását. Hogy az új igazgatót több szál is köti a jelenlegi hatalomhoz, az szinte biztosra vehető.

Lássuk mai cikkeinket:

Itt mindenki az első számú főemlős kegyéből emelkedik fel és hullik alá a porba

Bérből és fizetésből hazudozók

Pedig csak az élősködőkről akartam irni

Merkel ott áll a közepén és néz ki a fejéből

A parasztbácsi és a zsiráf

Futás! A kormány meg akarja védeni a vidéket

A forint zuhan, Matolcsy virágzik, a keményen dolgozó sziv

Sajnálom őt…

A nap kommentje pedig Virágé:

Már ott tartunk, hogy az ország két első embere, még egy kézfogás erejéig se képesek egymás szemébe nézni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.