Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Közös pénzünkből kényeztetnék tovább a minisztereket

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Semjén Vadász Zsolt, amikor ráült Kanadában a halott bölényre, elégedetten nézett körbe: na lám! Nem volt ott senki, talán csak ketten, akik cipelték utána a hóbeleváncát. Ejnye, a Fidesz-kamerák hol fenébe kóvályogtak? Megállapította, hogy ő akkora, de akkora vadász, mint Széchenyi Zsigmond. Legalább. Boldogságban úszva ült repülőre, kigondolta, tenni kéne valami ütőset itthon is. Tett. Kipattant az agyából a törvényjavaslat: föl kellene emelni a miniszterek fizetését akkorára, mint a hozzájuk tartozó állami cégek vezetőié. Legalább.

Varga Mihály egyből ráharapott a felvetésre, és ha már ráharapott, abból így is, úgy is törvény lesz.
Mert ő pénzügyérként, Semjén nemzetpolitikáértegyházügyekért és nemzetiségekért (+ ürgeöntésért) felelős miniszterelnök-helyettesként érintett.
Mert ezek a saját zsebbe mászó akaratok 99,99 százalékban meg is valósulnak.
Mert ma semmi gondunk, bajunk, ez a legfontosabb elérendő cél szép kis hazánkban.
Ötmillió forint is lehet majd fizetésük. Ennyit kap a Magyar Posta, a Magyar Villamos Művek, a Magyar Fejlesztési Bank vagy a Magyar Államvasutak Zrt. feje. Mások sem morzsikát, Hárommilliót. Legalább.
A Magyar Postával vagyok rendszeres kapcsolatban, dühöngök is eleget. Mi a bánatos közönséges hollóért nem jut el egy sima levél faluból városba – csak egy hét múlva? A csúcsom: itt, Magyarországon, a XXI. században másfél évig bolyongott egy nekem feladott levél. Mire kap a vezér ötmilliót, ha ilyen piszlicsáré, amúgy ezért-vagyunk-feladatot nem tud normálisan teljesíttetni?
Dübörög a magyar gazdaság, fel is riadok rá minden éjjel. Így hát futja a közös pénzünkből a hatalom kényeztetésére. Mégse morogjunk, mert az idei első négy hónapban a bruttó átlagkereset 322 440, a nettó pedig 214 400 forint volt. Mindkettő 12,4 százalékkal nőtt a tavalyi azonos időszakhoz viszonyítva. Tegyem hozzá, a KSH-nak egyetlen adatát sem hiszem el, amióta Orbán-parancsra bojkottálta a szegénységi mutatókat. Inkább legyen a neve Központi Siker Hálózat.
Bánná a fene a hatalmi bukszatömést, csak… Annyit kaphat majd egy miniszter egy hónapban, mint 15 átlagkereset. Jó kis átlagnövelő summa ez az ötmillió. Mifelénk, a környezetemben, egyetlen átlagfizetést nem markol föl senki. Rossz helyen lakom.
Semjén Vadász Zsolt most bukjon rá a kenyai leopárdokra, kafferbivalyokra, oroszlánokra, mert lesz idő, amikor tyúkot etethet csak pici kunyhójában. Legalább azt.
Tóth Ilona

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.