Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem lehet más a politika

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Történelmi eseménynek lehettünk szemtanúi a mai napon. A Fidesz ugyanis – a Jobbikkal karöltve, hogy még cifrább legyen – megszavazta az alaptörvény módosítását. Az, hogy az immár hetes számot viselő módosítás gond nélkül át fog menni a bólogató- és szavazógépezeten, nem volt kérdés már akkor sem, amikor felvetődött a téma. Az viszont, hogy az állítólag ellenzéki Jobbik a Fidesszel vállvetve igennel szavazott, mégiscsak apró meglepetés. Hogy ennek mi áll a hátterében, azt pontosan még nem lehet tudni, azonban az biztos, hogy ez sokakat joggal meglephetett a parlamentben is, azon kívül meg pláne.

A javaslatot ellenző közösségeket megnyugtatjuk, hogy a ma elfogadott jogszabály ebben a formában életszerűtlen, alkalmazása kivitelezhetetlen, tehát károkat sem fog okozni. (Jobbik)

Hogy mi abban a logika, hogy valamit azért szavazunk meg, mert az szerintünk életszerűtlen és kivitelezhetetlen, az csak a Jobbik tudhatja. Hogy még ezek után is ki kell-e fizetnie a pártnak az ÁSZ által kirótt büntetését, az még a jövő zenéje, én azonban nem vennék rá mérget, hogy ez meg fog történni. Na de lássuk miben is változott gránitszilárdságú alaptörvényünk, immár sokadszorra:

  • minden állami szerv kötelessége Magyarország önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme;
  • tilos az életvitelszerű közterületen tartózkodás;
  • a gyülekezési jog gyakorlása nem járhat mások magán- és családi életének, valamint otthonának sérelmével;
  • idegen népesség nem telepíthető be;
  • a közigazgatási bíróságok döntenek közigazgatási jogvitákban és törvényben meghatározott egyéb ügyben.

Az itt felsoroltak azt jelentik, hogy a mai nappal demokratikus jogaink egy újabb adagjától fosztottak meg bennünket. Korlátozták a gyülekezési jogot, valamint megtiltották a hajléktalanságot. Hogy ezek az itt felsorolt változtatások mit is fognak jelenteni a valóságban, az hamarosan ki fog derülni. Azonban kétségünk ne legyen afelől, hogy ezek a mi életünket fogják tovább keseríteni. Ezzel azonban még messze nincs vége az alaptörvény-mizériának. Mint tudjuk, Németh Szilárd segédletével többen meg fogják vizsgálni az alaptörvényt, hogy azon réseket keressenek. Rések márpedig biztosan lesznek, amiket majd ki kell javítani. Hogy ezen javítások milyen további jogfosztásokkal járnak majd, azt csak maga Orbán Viktor tudhatja. És amit ő tud, az úgy is lesz.

Közben az is kiderült, hogy Semjén Zsolt fővadász és a magánélete szentségére hivatkozó adóelkerülő benyújtott egy törvényjavaslatot, melynek értelmében egyes miniszterek akár 5 millió forintot is kereshetnek majd havonta. Miközben jóformán a teljes cafeteria-rendszert megszünteti a kormány, magával úgy tűnik bőkezűbben bánik. Mondjuk az elvtiket eddig sem érdekelték túlzottan az állampolgáraik, és úgy tűnik, ez a jövőben is így marad. Reméljük, a drága feltaláló Rogán Antal és Semjén Háziaállatvadász Zsolt is a kedvezményezettek között lesz. Mégis csak kell egy kis pénz Rogán Cili pulcsijára, ugye.

Hadházy Ákos a mai napon bejelentette, hogy kilép az LMP-ből és annak frakciójából. Megelégelte ugyanis, hogy egykori pártja előbb két évre eltiltotta, majd súlyosbításért folyamodott. A párt szerint az van, hogy Hadházy a párt határozataival ellentétben – miszerinte senkivel, soha – az ellenzéki együttműködést és a koordinált jelöltállítást szorgalmazta. Hadházy kilépésének hírére azonnal reagált is a párt, Keresztes László Lóránt társelnök személyében:

Az LMP köszöni Hadházy Ákosnak az elmúlt években végzett antikorrupciós munkáját, és sajnáljuk, hogy a távozás mellett döntött. Hadházy Ákos az LMP listáján jutott be a parlamentbe, ezért a párt azt kéri tőle, hogy adja vissza a mandátumát, mert a továbbiakban nem az LMP-t fogja képviselni.

Vagyis az LMP megmutatta, hogy számára csakis a pártérdek számít, ami képviselői fizetésekben mutatkozik meg. Az, hogy Hadházy Ákos a korrupció elleni harc egyik – és talán mára az egyetlen – hiteles képviselője, mit sem érdekli a pártvezetést. Számukra egy a fontos, a mandátumok száma, ami alapján állami támogatásukat kapják. Aki eddig hitt és bízott abban, hogy a politika valóban lehet más, az mostanra megbizonyosodhatott arról, hogy ez nincs így.

Lássuk mai cikkeinket:

Aki a NER-rel szennyes kis kompromisszumokra törekszik

Az emberségünk mértéke

Magánvadász a klotyón

Előre a sötétség felé

Olvasói háborgás az orbáni vallásháborúról

Ennek a csóró országnak semmi sem túl drága ahhoz, hogy hatalomban tartsa a szélsőséges szektavezért

A nap kommentje pedig Virágé:

Ha a kormány a keresztény kultúrát akarja védeni, akkor ahhoz először kereszténnyé kéne válnia, azután megtanulni, mit is jelent a kultúra.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.